Regeringen & Migrationsverket är medskyldiga till att afghanska mördare är i landet

BROTTSLIGHET. En pappa och två söner, 15 och 17 år gamla, har i dag åtalats för mord på en 20-årig man i Kiruna den 15 juli i år. Enligt åklagaren har brottet ett hedersmotiv.

Utredningen visar att 20-åringen jagades in på en buss i centrala Kiruna, där han misshandlades och knivhöggs med ett stort antal knivhugg. Han fick så omfattande skador att han avled.

– Jag menar att pappan och sönerna, födda 2003 och 2005, tillsammans och i samförstånd har dödat 20-åringen, på ett mycket grovt sätt i en offentlig miljö. Alla tre är inblandade och utredningen visar att två av dem har använt knivar medan den tredje har varit delaktig på annat sätt i planeringen och utförandet av gärningen, säger kammaråklagare Lindha Strömberg.

Brottet bevittnades av personer i allmänheten vilket gjorde att två av gärningspersonerna kunde gripas på plats och den tredje greps en kort tid senare. Ett motiv för brottet har också varit att bevara familjens heder.

– Pappan upplevde att 20-åringen hade haft en relation med pappans fru. Hedersmotivet är en försvårande omständighet, avslutar Lindha Strömberg.

Målnummer i Gällivare tingsrätt: B 558-20

Mohammad-Jawad Ahmadi har tillsammans med sönerna i samförstånd dödat Reza Hoseini genom att jag honom på bussen och slå, sparka och huggit Reza med kniv över 90 gånger…

-Pettersson säger att Mohammad-Jawad Ahmadi och hans söner borde inte ha varit i Sverige, de saknade asylskäl och skulle ha utvisats men myndigheterna klarade inte det. Så han fick permanent uppehållstillstånd på grund av verkställighetshinder.

Åklagaren yrkar på utvisning för pappan, ej för sönerna.

 • TIDIGARE 2020-07-27. Regeringen & Migrationsverket är medskyldiga

INVANDRING. Gång på gång rapporteras om brottslighet begångna av människor som inte borde vara i landet. Det är mord, våldtäkter, ekonomiska bedrägerier och mycket mer. Vad har våra myndigheter för ansvar i dessa brott? 

Förra veckan knivdödades en 21-årig manlig afghan på en buss i Kiruna. En afghansk pappa och hans tonårssöner sitter nu häktade misstänkta för mord.

Pappan och den 15-årige sonen jagade offret och halalslaktade honom på en stillastående buss. De misstänkta gärningsmännen skyller på att offret började.

Men strunt i mordet. Varför var pappan i Sverige?

Mohammad-Jawad Ahmadi sökte asyl i Sverige i januari 2012. Han fick avslag i mars 2012 och skulle utvisas. Istället ansökte han om så kallat verkställighetshinder och fick permanent uppehållstillstånd i juli 2015.

Han har under tiden i Sverige arbetat i en butik. Men i slutet av juni åtalades han för sexuellt ofredande mot två flickor som var under 15-år gamla. Brotten ska ha begåtts i pappans hem under 2015 och 2016, men de anmäldes senare.

Samma dag som dådet i bussen åtalades han även för att ha hotat en man som han var svartsjuk på. Pappan ska bland annat ha sagt att ”antingen är du i denna värld eller jag”. 

Pappan, Mohammad-Jawad Ahmadi, nekade till brott i båda fallen.

Migrationsverket har i ett färskt yttrande beskrivit att det finns hinder mot att utvisa mannen på grund av att han konverterat från islam, och att han därför riskerar förföljelse om han utvisas till Afghanistan, enligt Expressen.

-Pettersson undrar hur flata våra myndigheter får vara? Hur kan de gång på gång gå på att muslimer säger att de konverterat till kristendomen för att slippa utvisning?

Vet inte regeringen om att deras huvuduppgift är att skydda svenska medborgare och att utländska medborgare är utlandets ansvar?

 • TIDIGARE 2020-07-17. Tre afghaner häktade för bussmordet i Kiruna

BROTTSLIGHET. De tre misstänka personerna, som är far och söner, är hörda och medger delar av händelseförloppet, men de förnekar brott. Häktningsframställningar är ingivna och häktningsförhandlingar kommer att ske under eftermiddagen med start 13.30.

Målnummer i Gällivare tingsrätt: B 558-20

För pappan, född 1973, behövs tolk på persiska. För sönerna, födda 2003 respektive 2005, behövs ingen tolk.

Enligt uppgifter i Aftonbladet finns det ett ”svartsjukemotiv” i bakgrunden. De tilltalade hävdar nödvärn, och en av de unga sönerna har erkänt våldet men nekar till brott.

UPPDATERAT: Åklagarmyndighetens pressmeddelande. Männen har häktats på sannolika skäl misstänkta för mord.

-Pettersson säger att här är det läge för pappan att låta yngste sonen, 15 år, ta på sig mordet. En 15-åring får knappast något straff alls i Sverige…

Jag vet inte om polisen flög från Stockholm eller någon annan flygplats men de hamnade rätt och det är det viktiga.
 • TIDIGARE 2020-07-16. Afghan knivmördad i Kiruna av pappa med två söner

BROTTSLIGHET. Ett grovt brott har hänt på en buss i Kiruna. Enligt uppgifter rör det sig om en knivskärning, där flera personer gått till attack och mördat en man ombord på bussen.

Trygghet_Socialdemokraterna

Det jag kan säga är att vi får samtal om att det är bråk på en buss och på bussen har det skett ett grovt brott, säger Mathias Borin, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten.

Flera personer är gripna.

Enligt bussbolaget som kör lokaltrafik i området har all trafik ställts in helt under morgondagen.

Polisen

-Pettersson säger att mångkulturen finns över hela landet, Stefan är säkert nöjd…

En afghan är offret. Tre stycken mångkulturella tillgångar är gripna, de är släkt med varandra. Pappan är född 1973, två söner under 18 år.

Gällivare tingsrätt, mål: B 558-20

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Regeringen & Migrationsverket är medskyldiga till att afghanska mördare är i landet

 1. Om det inte är brott enligt förövarna så måste offret vara infidel eller av den särskilda grenen av sekten.
  De tror på samma sagofigur men kan inte hålla sams ens med sina halvbröder.

 2. Vilka dumheter att ge permanent uppehållstillstånd pga verställighetshinder. Vi måste sluta upp med att sikta in oss på att skicka hem och istället koncentrera oss på att skicka ut. Gör klart att om det inte går att skicka hem så kommer de att hamna i princip vart som helst i världen. Det finns uländer med befolkningar på flera tiotals miljoner so demografiskt spelar det ingen roll om de tar emot folk härifrån. Erbjud dessa länder en slant för omaket att ta emot de som inte kan skickas hem. Vad de sedan gör med den utvisade om denne begår ny brott i det nya hemlandeg är inte något vi ska bry oss om.

 3. Hade han varit en äkta kristen hade han inte begått mordet. Han har uppenbarligen inte studerat Bibeln eller tagit Jesus till sig. Alltså kan han och hans avkommor skickas hem till Afghanistan efter avtjänat straff.

 4. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Varför har Sverige ett militärt försvar ?
  Är det endast för att gynna vapenindustrin lokalt och försäljningen globalt ?
  Vi har inget försvar gentemot onda migranter,
  Varför betalar vi skatt ?

  Våra skatter blir endast ett maktmedel för svenska politiker.
  ”Vad fan får vi för våra pengar” (Leif Östling)
  Vi får definitivt inte ett tryggare samhälle eftersom
  svenska politiker prioriterar sin egen makt på vår bekostnad.
  Kanske är det nu dags att vi riktiga svenskar organiserar oss för vårt eget försvar. Svenska politiker tycks endast vara maktgalna och deras globala agenda stödjer tydligen en agenda där vi svenskar ska utsättas för våld från olika våldsbejakande individer.

  • En regering med en NAIV statsminister är en fara för var svensk. Hans deklaration att vi socialdemokrater har aldrig kritiserat islam och kommer aldrig att göra det är likvärdigt med att man inte såg faran med nazismen på 1930-talet.

 5. Konverterat till kristendom och hedersmotiv???
  tycks vara bra använda allt för att gynna sig själv i sverige, ljuga sig fri med allt vad som uppfattas gångbart inför en PK juryn

 6. Mänskligheten är uppdelad i två
  huvudgrupper:

  – den ena gruppen lever i en
  fantasivärld (religiösa)!

  – den andra gruppen lever i
  verkligheten!

  Det ger helt olika resultat!

  – men tro, om det tröstar!

 7. Gissar att regeringen funderar på att stoppa busstrafiken i i Kiruna för att liknande händelser inte ska inträffa igen.

Kommentera