”Normen ska vara att man inte förstör”


MÅNGKULTUR. Vi har tidigare skrivit om Limhamns sjöstad i Malmö och berättat om hur boende upplever problem som ökad nedskräpning, skadegörelse, otrygghet och barn som lämnas utan uppsyn.

Nu tar Kvällsposten, Expressens sydsvenska upplaga upp att mångkulturen inte fungerar, inte ens för dem som är för mångkultur och invandring.

Jesper Nilsson, 32 år, jobbar som adjunkt på lärarutbildningen vid Malmö universitet och bor i hyresrätt bland blandat folk av politisk övertygelse. – Vi är många som valt att bosätta oss i allmännyttan just för att vi vill vara hållbara och blandas över klassgränser, kulturella gränser eller etniska gränser. Men koncentrationen av utanförskap och utsatta familjer är för stor för att jag och andra som vill göra skillnad och blanda oss ska kunna göra det.

De sociala normerna och uppförandekoderna går inte att upprätthålla när de som bryr sig och aktivt engagerar sig i sitt bostadsområde blir allt färre, menar Jesper.

Efter två års engagemang i områdets gemensamma odlingar har han tillslut avsagt sig ansvaret. Lusten dog och orken tog slut när redskap stals och rabatten gång på gång vandaliserades.

– Normen ska ju vara att man inte förstör, skräpar ner eller kallar varandra för ”hora”, och att man socialiserar in de människor som är i behov av stöd och hjälp. Men jag kan inte vara en god förebild för de här barnen när det finns så många andra förebilder i, vad ska man säga, gängmiljöerna här omkring.

– Pettersson håller helt med Jesper, det fungerar inte med för många på samma plats och Sverige är fullt. Det var ingen som hade något ont av mångkulturen 1930 då det enligt folkbokföringen fanns 15 muslimer i landet men nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “”Normen ska vara att man inte förstör”

 • Kungen

  15 muslimer är 15 för mycket….

  Gilla

 • Argus

  ”Jesper Nilsson, 32 år, jobbar som adjunkt på lärarutbildningen vid Malmö universitet”

  Jesper Nilsson illustrerar numera två uppslagsord i Nationalencyklopedin; naiv och infiltratör?

  Gilla

 • Bertil

  ”det fungerar inte med för många på samma plats” Enda skillnaden är att det dåliga inte märks om det är fåtaligt. Det dåliga är inte bättre för att det är i minoritet.

  Gilla

 • Kristina

  Som prästen sa när han predikade om synden och godheten.
  – Om man lägger ett ruttet äpple i korgen med de friska äpplena då vet vi alla vad som sker. Det friska äpplet ruttnar. Men om man istället lägger ett friskt äpple bland de ruttn…

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Om de inte bryr sig varför skall vi då bry oss.
  Dra in bidragen, låt det gå till upplopp sänd in militär med samma utrustning som fältjägarna.
  Tala om vad som gäller, de som inte förstår utan bråkar får agera måltavlor.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  15 muslimer är 15 för mycket ! Mvh Sjöström

  Gilla

 • Anders

  Som man bäddar får man ligga!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: