Stäng

Just nu

FÖRSVARSMAKTEN. Dygnet runt, året om, och precis just nu försvarar vi Sverige och din rätt att leva i fred. Läs mer på Försvarsmakten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Just nu

 1. kan vara efterkonstruerat men
  Gustav II Adolf påstås ha yttrat att ett land är som sårbarast inom sina gränser….
  men oavsett sanningshalten i att han sa det så är det rätt tänkvärt även idag.

 2. Svenska försvaret idag är för mycket värdegrund. Har man problem med medarbetare som inte har respekt för kollegor oavsett vad det månde vara, är det ett internt problem som skall hanteras inom organisationen. I övrigt har Försvarsmakten bara en enda uppgift – och det är att försvara landet.

  Koncentrera er på det Generaler och Amiraler. F ö skiter jag i Mali, där vi har en jättegeneral, som man inte vet vad man skall göra med.

 3. Sverige är på väg att bli en kopia av Nordkorea / DDR. Så varför anser regimen att hotet kommer från öst ? Vi ska ju ändå alla stöpas i samma form…till lydiga kommunister.

 4. Det är inga arméer som marscherar mot Sverige längre.

  Har vi inre fiender som förstör vårt land?

 5. Just precis vad den ryska armèen gör. Skyddar ryska folket från västliga erövrare som försökt förslava ryssarna i århundraden ! INGEN har hittills lyckats ! Dom som försökt har alltid misslyckats och lidit svåra nederlag.

  1. Dock lyckades den svenske fältmarskalken Jacob de la Gardie intaga Moskva den 12 mars 1610 – på order av svenske kungen Karl IX, som ville insätta sin ryske allierade Vasilij IV som härskare i Moskva; där mottogs svenskarna för övrigt med jubel av invånarna ”moskoviterna”. En bidragande orsak till fälttåget kan också ha varit att kung Karl IX ville få kontroll över (och inkomster från) den lönsamma ryska pälshandeln.
   Svenska trupperna (15000 man), där också ingick ryska soldater, stannade bara några månader i Moskva och marscherade sedan för att föra krig mot Polen, vilket emellertid misslyckades.

  2. Ryska arméen har invaderat och försökt invadera en massa andra länder i Rysslands närområde. För 200 år sedan härjade de även i Sverige och bl.a. invaderade Finland (dåtida ”östra rikshalvan”). Hela Östeuropa förslavade de i årtionden alldeles nyligen. Under 2000-talet har Ryssland anfallit Georgien och Ukraina.

 6. Schysst! Efter att mänskligheten alltid offrat de unga männen för att rädda samhällen så är det nu de medelålders kvinnornas tur…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: