Just nu


FÖRSVARSMAKTEN. Dygnet runt, året om, och precis just nu försvarar vi Sverige och din rätt att leva i fred. Läs mer på Försvarsmakten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


11 responses to “Just nu

 • runar

  kan vara efterkonstruerat men
  Gustav II Adolf påstås ha yttrat att ett land är som sårbarast inom sina gränser….
  men oavsett sanningshalten i att han sa det så är det rätt tänkvärt även idag.

  Gilla

 • Carbon Black (@xzi12276335)

  https://www.forsvarsmakten.se/justnu

  Just nu: Hemvärnet övar strid i bebyggelse någonstans i norra Sverige.

  The picture for this post shows a woman wearing a hijab. Or did it seem to me?

  Gilla

 • Robin H

  PETER MADSEN – RYMNING!
  Tirsdag d. 20. okt. 2020 – kl. 11:15
  Opdateret tirsdag d. 20. okt. 2020 – kl. 11:38
  Peter Madsen i flugtaktion

  Vej er spærret af og politiet massivt til stede i Albertslund, efter at Peter Madsen skal have truet sig ud af fængslet https://ekstrabladet.dk/112/stor-politiaktion-ved-faengsel/8334161

  Gilla

 • Ingen särskild

  Och just nu.. dansar vi omkring på Pride i högklackat..

  Gilla

 • Lellego

  Svenska försvaret idag är för mycket värdegrund. Har man problem med medarbetare som inte har respekt för kollegor oavsett vad det månde vara, är det ett internt problem som skall hanteras inom organisationen. I övrigt har Försvarsmakten bara en enda uppgift – och det är att försvara landet.

  Koncentrera er på det Generaler och Amiraler. F ö skiter jag i Mali, där vi har en jättegeneral, som man inte vet vad man skall göra med.

  Gilla

 • centurion

  Sverige är på väg att bli en kopia av Nordkorea / DDR. Så varför anser regimen att hotet kommer från öst ? Vi ska ju ändå alla stöpas i samma form…till lydiga kommunister.

  Gilla

 • hllviken

  Det är inga arméer som marscherar mot Sverige längre.

  Har vi inre fiender som förstör vårt land?

  Gilla

 • Wolfie

  Just precis vad den ryska armèen gör. Skyddar ryska folket från västliga erövrare som försökt förslava ryssarna i århundraden ! INGEN har hittills lyckats ! Dom som försökt har alltid misslyckats och lidit svåra nederlag.

  Gilla

  • observatör

   Dock lyckades den svenske fältmarskalken Jacob de la Gardie intaga Moskva den 12 mars 1610 – på order av svenske kungen Karl IX, som ville insätta sin ryske allierade Vasilij IV som härskare i Moskva; där mottogs svenskarna för övrigt med jubel av invånarna ”moskoviterna”. En bidragande orsak till fälttåget kan också ha varit att kung Karl IX ville få kontroll över (och inkomster från) den lönsamma ryska pälshandeln.
   Svenska trupperna (15000 man), där också ingick ryska soldater, stannade bara några månader i Moskva och marscherade sedan för att föra krig mot Polen, vilket emellertid misslyckades.

   Gilla

  • NF

   Ryska arméen har invaderat och försökt invadera en massa andra länder i Rysslands närområde. För 200 år sedan härjade de även i Sverige och bl.a. invaderade Finland (dåtida ”östra rikshalvan”). Hela Östeuropa förslavade de i årtionden alldeles nyligen. Under 2000-talet har Ryssland anfallit Georgien och Ukraina.

   Gilla

 • Peter

  Schysst! Efter att mänskligheten alltid offrat de unga männen för att rädda samhällen så är det nu de medelålders kvinnornas tur…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: