Hörby och Orminge brinner

BROTTSLIGHET. En kraftig brand bröt i natt ut i Boo Folkets hus i Orminge i Nacka kommun. – Det är en träbyggnad i två plan. 20 gånger 50 meter. Det är en fullt utvecklad brand i den norra delen av byggnaden, säger Patrick Johansson vid Södertörns brandförsvar.

Boo Folkets Hus Foto: Ankara, Wikimedia

Räddningstjänsten har beslutat att Boo Folkets Hus inte går att rädda och låter huset brinna ned till grunden och koncentrerar sig därför på att kontrollera så att branden inte sprider sig till närliggande fastigheter.

Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering grov mordbrand. En teknisk undersökning av brandplatsen ska ske så fort det är möjligt och den kommer vara avspärrad fram till dess.

Även brandstationen i Hörby har brunnit upp inkl. en släckbil, några fordon kunde räddas. Polisen anger ingen brandorsak.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Hörby och Orminge brinner

 1. Frågan jag ställer. Är det verkligen möjligt att inte brandstationer har en kameraövervakning.
  Låter som stenålders.
  Och vad kostar dessa bränder i kronor?

 2. Kan det verkligen vara tillfälligheter att det brinner på så många platser nu för tiden?
  Pyromaner finns och har funnits men de brukar hålla sig i ett rätt begränsat område.
  Naturligtvis kan det vara andra orsaker ex. vis bristande kunskap hos användarna av elektrisk utrustning. Ska vi skylla på skolan eller eleverna?
  Nej nu kom jag på orsaken naturligtvis klimatet, den allomfattande uppvärmningen.
  Skönt jag kan luta mig tillbaka och vara säker på att det här ordnar MP i ett nafs bara de får mer makt och pengar.

 3. Svenne Rubins skrev en låt om brandstationen i Vansbro som brann ner med titeln ”Det var samma dag som brandstationen brann ner”. Kanske kan låten bli aktuell igen.

 4. Förr var det ryssar som härjade och brände, nu är det folk från särkland som tänder de flesta eldarna.
  Ryssarna hade tsaren som överhuvud, dagens huliganer har en för oss okänd storhet som uppstod i hettan och sandens rike. Ligger nära till hands att tro det var dåtidens Gehenna som tyvärr fortfarande existerar.

 5. Sveriges television skulle kunna starta ett nytt program, Sverige brinner! De skulle nog ha material för evigt ,skulle aldrig behöva regissera påhittade scener.

   • Kyrkorna i Sverige står väl på tur. Finns fortfarande friluftsmuseum, bygdegårdar och församlingshem som brinner lättare än stenkyrkor. Men som i Frankrike så kommer det inte att dröja länge till, där brinner ca 800 kyrkor om året.

   • Det enda som är säker är Stadshuset med sin halvmåne och skära!
    Jag kan bara föreställa mig hur mussar längtar till den dagen när de kan öppna en mos.e där.

 6. Det är krig mot Sverige – vad gör myndigheterna och politikerna för att skydda liv och egendom?

Kommentera