Nivån på dagens politiker

INRIKES. Tidigare i oktober valde politiker från KD, M och L för för första gången att skriva under en riksdagsmotion ihop med SD, skriver Expressen. L:s undertecknare, vice partiledare Johan Pehrson, valde emellertid senare att stryka sitt namn för att SD skrivit på.

Johan Pehrson Liberalerna, tittar upp från sandlådan. Pressbild

Motionen handlar om att Örebro flygplats ska ges status som beredskapsflygplats och lämnades in 6 oktober.

– Det blev ingen bred motion från hela Örebrobänken och då föll syftet med gemensam motion, säger Pehrson. Det är en viktig fråga för mig och L, men när SD höll med och ville skriva på, ja då strök jag mitt namn direkt!” Några dagar tidigare hade KD:s Lars Adaktusson lämnat in en motion tillsammans med företrädare för SD, som gällde Sveriges kommande ordförandeskap i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE). Det var första gången någonsin som en politiker för ett annat parti skrev en motion ihop med SD. Lars Adaktusson säger att den gemensamma motionen med SD som han skrev under på lyfter ”kanske min viktigaste profilfråga”: förföljelsen av kristna personer i världen.

-Pettersson säger som vanligt vad som sägs i sandlådan har mindre betydelse, det är vem som säger det som spelar roll. Heder åt Adaktusson och skam åt Johan Pehrson. Även Centerpartiets Helena Villhelmsson valde att stryka sitt namn då de upptäckte att motionen även skrivits under av SD:s Per Söderlund.

Dagens nivå på politikerna är alltså att de avstår från bra förslag för att SD också gillar dessa förslag. Det är skrämmande…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Nivån på dagens politiker

 1. Efter 2022 kan nog denne Johan Persson sälla sig till
  dom andra bidragsparasiterna som lyfter riksdagsarvode
  att dom lämnar riksdagen, för han kan nog glömma att
  hänga kvar , vare sig han eller partiet är saknade, och
  att söka jobb och tro att någon vill anställa en avdankad
  verklighetsfrånvänd politiker kan han också glömma!

 2. Naiviteten i riksdagen tycks vara större än ryktet. Man kan knappt tro det är sant när politiker i riksdagen förkastar bra motioner för att SD står bakom. Den abstrakta identitetspolitiken skymmer och överskuggar sakfrågorna. Hur vanligt det är kan man bara spekulera i. Det signalerar en osäker framtid. Väljarna behöver nog tänka till så Sverige kan ta sig ur kaoset. Sandlådeleken har blivit farligt för landet.

 3. I serien från Island Ministern, säger huvudpersonen ungefär såhär: ”alla partierna är i huvudsak eniga men, vi politiker söker inte lösningar tillsammans som är bra för landet utan bara bra för partiet.
  Det är exakt vad som Sveriges s.k politiker sysslar med. Se bara på kommunisten Jonas som inte tordes hålla linjen och se till att lille Steffe fick börja lära sig svetsa igen.
  Att inte samarbeta med SD är oförståeligt när de då skulle kunna bli starka nog att ta regeringsansvaret. Jag tror att hos Ulf K. är det bara munväder det han säger ingenting han menar, förmodligen känner han att han inte är byxad nog att ta ansvaret.
  C med den lismande ljugande Annie kan vi glömma men hoppet står till SD, KD och M om nu moderaterna törs.
  Vad J P gjorde är så lågt att få ord behövs.

 4. Som jag skrev i går gällande Sabuni.
  Fick ett fint svar i dag av henne.
  Höll på och trilla från stolen.

  • Och du som tummar ner. vad vill du säga med detta ? Vore bra med ett svar. men det lär du vara för feg för.

 5. Endast Jimmy och Ebba uppträder som vuxna. De andra 6 sitter kvar i sandlådan och kommer aldrig ur den.

 6. I KF-sandlådan råder det samma hyckleri. Lämnar SD in en motion så har de andra bestämt att de aldrig skall tillstyrka. Sedan kommer samma motion upp från sandlådepartierna och då är motionen så bra.
  Hoppas innerligt att extrempartiet MP och L åker ur riksdagen.

 7. Ska en sådan ha lön överhuvudtaget från kommunen ? Bättre att ge den sparken och riva alla avtal för avtalsbrott, sedan låta denne stämpla tills denne hittar ett nytt jobb

 8. Verken L eller C hör hemma i riksdagen. Tråkigt att befolkningen i Sverige har så svårt att förstå det
  Inte MP heller men det börjar nog folk fatta.

 9. Man borde se till sitt uppdrag som folkrepresentant istället.Vad innebär det mandatet och för vem och för vad får man sin lön varje månad ? Här ska tydligen känslor och egna tyckandet styra istället för förnuft och vad som är klokt och bra för det man är satt att styra.Dom här fjantigheterna och larvet upphör tydligen aldrig utan man fortsätter bete sig som barn i trotsåldern.Barn växer ifrån det beteendet men somliga verkar fastna i den fasen i utvecklingen resten av sina liv.

  • Vad skulle de då syssla med. Så enkla jobb som de skulle kunna klara av existerar inte i Sverige.

Kommentera