Frankrike: Mer terror, mer tystnad


av Giulio Meotti 

  • Denna typ av extremism har också lyckats förvandla många europeiska medborgare till fångar, med folk som gömmer sig i sina egna länder, dödsdömda och tvingade att bo i hus som inte ens deras vänner och familjer känner till. Och vi har vant oss vid det!
  • ”[D]etta brist på mod för att gå i Charlies fotspår kommer till ett pris, vi förlorar yttrandefriheten och en förrädisk form av självcensur vinner mark.” – Flemming Rose, Le Point, den 2 september 2020.
  • ”Enkelt uttryckt: yttrandefriheten ligger risigt till runt om i världen. Inklusive i Danmark, Frankrike och i hela västvärlden. Det är bekymmersamma tider; folk föredrar ordning och säkerhet framför frihet.” – Flemming Rose, Le Point, den 15 augusti 2020.

Den 25 september blev två personer knivhuggna och allvarligt skadade i Paris utanför Charlie Hebdos tidigare kontor, där 12 av satirtidningens redaktörer och serietecknare blev mördade av extremistiska muslimer år 2015. Den misstänkta, som sitter häktad, är under utredning för terrorism.

De anklagade mördarna från attackerna år 2015 står för närvarande inför rätta i Paris.

Kort innan knivattacken, den 22 september, kom inte Charlie Hebdos HR-chef, Marika Bret, hem. Faktum är att hon inte längre har något hem. Hon blev vräkt efter allvarliga och konkreta dödshot från extremistiska muslimer. Hon bestämde sig för att göra sin ”exfiltrering” offentlig för fransk underrättelsetjänst för att varna allmänheten för hotet om extremism i Frankrike.

”Jag har levt under polisskydd i nästan fem år”, berättade hon för veckotidningen Le Point.

Läs vidare


One response to “Frankrike: Mer terror, mer tystnad

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: