Brandkärr åter på tapeten

Utanförskapsområdet Brandkärr är ständigt på tapeten i lokaltidningen och i samtal framför frukostbordet, i fikarummen och i andra sammanhang när medborgare samlas. Floran av negativa artiklar har successivt tagit över de positiva och det får ses som en viss tillnyktring.

Vilka man försökt lura med de artiklarna framgår inte, men på stan känner man till verkligheten och på stan snackas det ständigt om just detta område.

Trots rubriker om mordförsök, mord, skottlossningar, rån, misshandel, stenkastning, angrepp på blåljuspersonal, segregering, radikalisering, bilbränder, mordbränder, skadegörelse, öppen droghandel m.m. försökte lokaltidningen den 23:e februari 2018 profilera Brandkärr som ett bostadsområde där brottsligheten inte är värre än i andra.

2017 tog Nyköpings kommun fram en rapport om läget i Brandkärr i vilken polisen, bostadsbolag och en rad kommunala verksamheter bidrog med information. Läsningen var förmodligen inte rolig för alla de som i åratal försökt skönmåla detta mångkulturella problemområde.

Sedan 2017/2018 har det hänt en del och inte minst har lokaltidningen insett att det inte längre går att undanhålla sanningen. Bl.a. tog man upp den rapport till vilken det länkas till ovan och öppenheten inför fakta har blivit större. Senast i raden av publikationer gällde kommunens försök att förbättra situationen i Brandkärr. Kommunen bjuder in områdets män och kvinnor till dialog, men man gör det med respekt för islams regler. Man väljer nämligen att arrangera könsuppdelade möten där kompetens- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, Torbjörn Olsson (C), försvarar detta med orden:

”Tyvärr är detta den bästa lösningen just nu. Självklart hade det varit bättre om vi inte hade behövt skilja män och kvinnor åt”

Hade nämnde Olsson velat se den jämställdhet han brinner för, så hade han givetvis sett till att områdets män och kvinnor (merparten somalier) samlats till samma möte och där gett kvinnorna samma förutsättningar som männen. Återstår att se hur tidningen följer upp detta.

Sedan faller lokaltidningen tillbaks i gamla synder där man inte ifrågasätter, beroende på vilka som har huvudrollen. Det handlar om det mord i Brandkärr man kunde ta del av i riksnyheterna för några veckor sedan. Den mördade mannen begravdes i veckan och hans väg till sin sista vila följdes av hundratals personer. Hela artikeln bygger på sorg, förtvivlan och beskrivningar av en man som uppenbart var omtyckt av alla och en i grunden genomhederlig person. Jag varken kan eller tänker betvivla detta, inte heller att människor har rätt att sörja, men…

…i dessa tider när respekten för covid-19 och de restriktioner som omgärdar detta virus är rigorösa, undrar nog många varför inte respektlösheten för restriktionerna togs upp av lokaltidningen? På Folkhälsomyndighetens webbsida kan följande läsas om de regler myndigheten tagit fram tillsammans med regeringen:

”Regeringen har på Folkhälsomyndighetens inrådan beslutat att förbjuda offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. Det handlar till exempel om demonstrationer, föreläsningar, teaterföreställningar, idrottstävlingar, danstillställningar, marknader och mässor”

Alla som följer debatten känner till frustrationen hos alla de som tvingas ställa in, som blöder ekonomiskt och som tvingas spela inför tomma läktare. På den aktuella begravningen gällde inga regler och lokaltidningen ställer inte ens frågan. Vi vet också att vissa etniciteter, som exempelvis somalier, varit hårt drabbade under pandemin, men detta är uppenbart något som lokaltidningen och de medverkade ignorerar. Jag vill inte visa någon bild, av skäl alla känner till, men länkar till artikeln där ni med egna ögon kan räkna antalet medverkande och komma fram till att regeringens och Folkhälsomyndighetens regler nonchaleras på ett tämligen grovt sätt.

12 thoughts on “Brandkärr åter på tapeten

  1. Media(PK) tassar tyst och vill inte kritisera att dom bryter mot 50 regeln FHM… DET ÄR DETTA SOM ÄR Problemet i Sverige idag!!!
    En spade är idag en kratta!!!

  2. ”Trots rubriker om mordförsök, mord, skottlossningar, rån, misshandel, stenkastning, angrepp på blåljuspersonal, segregering, radikalisering, bilbränder, mordbränder, skadegörelse, öppen droghandel”
    ————–

    Det fanns en tid då svenska politiker och journalister pekade finger åt USA och sådär har vi det inte och vi ska inte heller ha det så i framtiden. Idag, 50 år senare, har vi det precis som förhållandena var i de amerikanske städernas getton. Undrar vad det var som hände? Kan det möjligen bero på att de invandrare som kom in under den tiden var människor som spottade i nävarna, tog tag i sitt liv, skaffade jobb och bostad. Idag finns varken jobb eller bostäder, men politikerna tar in mångdubbelt fler personer. Enda sättet att dessa människor ska försörjas är via bidrag. Våra skattepengar ska användas till bidrag av olika slag. Sedan har vi de invandrare som utnyttjar systemet och snor åt sig miljoner/miljarder av skattepengarna som arbetarna i Sverige betalar. Vadd vi behöver är ett nytt Lucia beslut, då Ingvar Carlson stoppade all invandring med orden ”Sverige är fullt!”, det tror jag är det enda sättet att rädda vårt land från ett totalt kaos

  3. Visst könsuppdelning är av ondo.
    Vad skulle kommunen gjort istället om de vill nå så många som möjligt.

      • Rädd! De skulle naturligtvis bjudit in endast kvinnorna. Samtidigt lämnat denna information till männen.
        ”Om inte den inbjudna XX kommer till mötet anser vi att det är Du hennes man som stoppat henne. Om detta sker blir du fråntagen all rätt att uppbära bidrag från Nyköpings Kommun.”

        Tyvärr går detta inte att genomföra eftersom Sveriges skenheliga ledning påstår att de värnar kvinnor fastän de i verkligheten inte bryr sig.
        Det är nämligen pengar som har större makt över våra invällare än vad deras påstådda gud har.

  4. Vad vissa sk.journalister inte begriper är att all denna särbehandling och mörkande är en omvänd rasism.Dom ska alltid skriva om första och andra generationens invandrare på ett sätt som inte uppmanar till detta enligt vänsteragendan men det blir ju precis tvärtom.Detta ständiga hänsynstagande och ”lallande” i rädsla för att bli kallade rasister om man ifrågasätter beteenden och kulturella sedvänjor som en Svensk aldrig skulle tillåtas göra utan att det blev en åtgärd spär bara på den sk.rasismen.

  5. Att dessa hjärntvättade inte bryr sig om regler är ju helt normalt, de resonerar nämligen blir jag sjuk så är det Allah’s vilja. de kristna som ber till samma suddiga moln säger ”ske guds vilja.”
    Att bibringa sådana indoktrinerade något annat än det inlärda är lika svårt som att få PK-sfären erkänna att de har haft fel och SD rätt.

Kommentera