Stäng

Salvini inför rätta för att ha stoppat migranter till havs

UTRIKES. I dag inleds en rättsprocess mot Italiens tidigare inrikesminister Matteo Salvini. Åklagare på Sicilien anklagar den islam och invandringskritiska politikern för att olagligen ha hållit kvar migranter till havs och för maktmissbruk.

Matteo Salvini. Bild från Twitter

Senaten röstade mot att Salvini skulle ha immunitet, medan de invandringskritiska partierna visar sitt stöd genom att anordna demonstrationer i Catania i dag.

Redan inför förhören har Matteo Salvini, Legapartiets ledare och en stark invandringskritisk röst både i Italien och inom EU, hållit torgmöten för att mobilisera sina anhängare.

– Jag går in i rättssalen stolt och med huvudet högt för jag har försvarat Italien och italienarna, har han upprepat nu i veckan under jubel och applåder.

Den tidigare inrikesministern anklagas för att olagligen ha frihetsberövat migranter.

I juli förra året förbjöd han ett fartyg med 116 flyktingar och migranter, som räddats ur Medelhavet, att komma in till kaj i enlighet med sin politik De stängda hamnarna.

Ombord var 15 barn utan föräldrar. Där var personer från Sudan och Västafrika. En del var sjuka, någon hade eventuellt tbc, där var skabb och det var mycket hett ute och ombord. En gravid kvinna fick gå iland och förlöstes något dygn efteråt och hon är nu en part mot Salvini i denna rättsprocess.

Övriga på fartyget kom i land först efter att andra EU-länder sagt sig välkomna dem.

Salvini riskerar upp till 15 års fängelse och fälls han så är hans politiska karriär slut.

Politiskt vinner Matteo Salvini kanske till och med mer stöd med denna uppmärksamhet, för Italien är starkt polariserat i invandringsfrågan.

Om Matteo Salvini på bloggen…

Reuters

-Pettersson tycker det verkar som en politisk rättegång och hoppas Matteo blir frikänd. Europa behöver fler politiker som försöker stoppa invasionen inte färre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Salvini inför rätta för att ha stoppat migranter till havs

 1. Det måste väl vara fel, han hindrade inte migranterna från att stiga iland i Libyen, de är väl lika mycket räddade att stiga iland på andra sidan.

 2. Förlåt OT, men har Pettersson någon samling av ”för tidig utlösning”-video, eller en källa till dem som man kan länka till?

 3. ” Där var personer från Sudan och Västafrika. ´´
  ”och det var mycket hett ute och ombord. ´´

  Är det då svalare i Afrika än ute på havet…imorgon blir det i alla fall 41° i Khartoum huvudstad i Sudan.

  Eller som Dr. Alban sagt, i Afrika hade vi inga termometrar antingen var det varmt ute eller så var det varmare.

 4. Politisk förföljelse. Italien borde därför uteslutas ur EU och sanktioner riktas mot ledande politiker. Om nu EU ska vara konsekventa och använda samma logik som mot Ryssland och Vitryssland.

 5. I de flesta länder så har vi Ambassader se till att de informerar om att Sverige nu inte tar emot fler och att ingen får bidrag. För de är affärsmännen, smugglarna som talar om hur bra det är i Europa och speciellt Sverige. De vill ju tjäna pengar och gissa om de gör bättre att smuggla människor än vapen.
  Men vad gör UD sitter och försöker, få alla gamla politiker som plötsligt blivit Ambassadörer utan att ha den rätta utbildningen, till att sitta still i båten för att minska risken till skandaler.

 6. ”Stoppa invasionen” ja det finns många sätt. Att låta folk drunkna är inte bra.
  Varför kommer migrantera, varför tar de så stora risker?
  Jag tror att det finns flera skäl. Smugglarna lurar dem, beskriver våra länder som att allt är gratis.
  De berättar inte om riskerna.
  Fast de har rätt, väldigt mycket är gratis.
  I de länderna migrantera passerar är inte
  mycket gratis.
  Så det vi kan göra är att är att strypa bidragen.
  Då finns det inte mycket som lockar dem att komma hit.
  Som jag ser det är detta argument en sak som dock tyvärr inte är politiskt genomförbart, just nu.

  1. Ursäkta Rädd Men det finns inget som är gratis. Det är bara någon annan som för tillfället eller för all framtid får betala för det.

 7. Illegala och folk som försöker ta sig in olagligt i länder, måste kunna avvisas.
  Det är ingen mänsklig rättighet, att bli insläppt och försörjd.
  Denna tolkning är en nymodighet som vänstern försöker införa. Det strider mot alla konventioner och överenskommelser.
  Just därför försöker nu EU förändra lagar och regler. Alla medlemsstater ska tvingas ta emot folk som saknar asylskäl.
  Välfärden i väst kommer urholkas och vi får ett nytt Wild West, där folk för ett lågintensivt krig mot varandra.

 8. Han borde få medalj. Om fler gjorde likadant så skulle problemet vara löst. Det är ingen lösning på jordens överbefolkning att flytta runt folk. Sverige är ett avskräckande exempel på vad som händer när gränsen är öppen för alla. Vi är snart ett u-land själva. Det är överbefolkningen som måste stoppas. Vi är redan för många….

 9. Kommunisternas häxjakter fortsätter!
  Må dom brinna i evighet!

  Salvini stoppade en båt med kriminella.
  Det ska han ha en eloge för!

 10. ”– Jag går in i rättssalen stolt och med huvudet högt för jag har försvarat Italien och italienarna, har han upprepat nu i veckan under jubel och applåder.”
  En riktig Landsfader vilket vi saknar i Sverige.

  1. Vid riksdagens öppnande i Sverige i september 2020, så smet råttorna in i tunnlarna under marken….

 11. För sådana från Abzurdistan avlägsna orter har PK-pressen nog plats, i sina spalter…
  Lokala slaskblaskan HD har inte ens plats för rån och sprängningar inom staden.
  I veckan skrev jag om en kraftig explosion som t.o.m. väckte Stenbock !
  Tycks helt ha gömts undan av redaktionen.
  I går skedde ett rån mot en livsmedelsbutik av fem(5) maskerade rånare, Inte en rad över detta i lokalorganet !!
  Däremot fylles den av propaganda och förhoppningar,att Trump skall vara allvarligt sjuk.

 12. Matheo Slvini är en hjälte för sitt land , Italien, viva europa, italy, stoppa massinvandrinen av ulänningar som fråntar våra barn mark jobb, lägenheter och välfärd till gamla, unga med funktionshinder, långtidsarbetslösa m.f staten tar bort mattan, hjälp.markinsatser, välfärd m.m
  Rösta för våra barn. gamla, ska h boende, rätt till hyresbidrag , hjälp om barn ungdommar behöver jobb, boende väfärd som jag betalat för, jag vill inte betala för utlänningar som inte gjort ett skit i Swerige.
  De kan dra åt h…..
  Vi i Sverige, vi medborgare har inte råd, UT med folk som kommer som så kallade flyktingar som vill sko sig på den välfärd som skylle tillstå oss medborgare.
  Ut utlänningar, jag vill inte ha et här 😕

 13. Dom är allt bra listiga, dom där fräcka lycksökarna. Att tvinga med en höggravid kärring som barlast för att operationen ska attrahera någon hulkande snyft-journalist. Vilken höggravid normal kvinna skulle frivilligt ha företagit sig en sådan livsfarligt, gungande färd ?

 14. Vore väldigt trevligt att få veta vem som egentligen driver detta fall? Ingen ska inbilla mig att det är den där s.k åklagaren har hittat på detta tilltag själv.

 15. Stor skillnad på Matteo Salvini och Stefan Lövfen. Matteo Salvini vågar tala utan skrivit manus och träffa sina väljare medan Stefan Lövfen gömmer sig och vågar inte öppna munnen utan ett skrivet manus.
  Matteo Salvini Europas hopp.

 16. En rakryggad anti hycklande anti feministisk medborgare som värnar om sitt land mot terror och djävulskap som drabbar Italien och dess ärliga invånare.
  ☀️☀️☀️☀️☀️ till Salvini.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: