Stäng

Larmet: Våg av knivrån mot barn i det nya landet

BROTTSLIGHET. Fem ungdomsrån på kort tid har gjort flera föräldrar oroliga på norra Hisingen i Göteborg. Bland annat tvingades en 13-årig pojke in i en buske av fem yngre män innan de hotade honom med kniv.

Tillvägagångssättet är densamma för alla rånen – och polisen befarar en ny ungdomsliga där offren är alla under 18. – Min son grät och var livrädd. Han visste inte hur det skulle sluta, säger 13-åringens mamma.

Enligt polisen känner man till rånen och man jobbar efter att de hör ihop. I nuläget finns det varken någon som är misstänkt eller gripen.

Har målsägandena kunnat peka ut de misstänka eller lämna signalement som ni kunnat gå på? – Det vill jag inte kommentera. Varken om de pekat ut någon eller hur gamla de misstänkta är.

Håkan Bredinge, kommunpolis på norra Hisingen fortsätter: – Men vi jobbar självklart med detta. Det är förödmjukande för en ung människa att bli utsatt för ett sådant kränkande brott. Det handlar om vem som helst som blir rånad egentligen, men det skär extra i hjärtat när det är barn.

-Pettersson noterar att polisen inte vill peka ut misstänkta eller ge ett signalement för att varna allmänheten. Är de rätta att de kriminella ska bli kränkta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 reaktioner på “Larmet: Våg av knivrån mot barn i det nya landet

 1. Barn som rånas i Sverige !

  Hur sjukt får det vara ?
  Detta sker i Sverige, våra små barn som rånas !

  Och detta röstas på och vill ha ännu mera av, när ni röstar på:
  Socialdemokraterna 😡
  Vänsterpartiet Kommunisterna 😡
  Miljöpartiet 😡
  ev. Moderaterna 😡 ( om de fortsätter med Fredrik Reinfeldts terror mot svenskarna…( Tack för att ni valde Sverige. ))

  ÄR DU SÅ SJUK, ATT DU VILL DINA BARN, BARNBARN ELLER DIN VÄNS BARN SÅ HEMSKT !?

  Bort med partier som vill att ditt barn ska lida och få sitt liv förstört !!!

 2. Afrobarn som är i farten…hudfärg är mycket viktigt enl. V MP C BLM SR och Afrokrullisarnas Riksförbund.

 3. Om det nu vore lite stake i NMR och liknande organisationer så skulle de skicka ut en yngre sympatisör som lockbete, lura i buskarna och sedan spöa skiten ur förövarna.
  Förmodligen skulle rånen upphöra om det gjorde rejält ont att råna i stället för saft och bulle hos socialtjänsten.
  Men det är väl så att det nordiska motståndet endast finns på papperet hos vänstersympatisörer

  1. Varför NMR? Är det inte varje förälders sak att skydda sina barn?
   Tyvärr är det för många med din inställning Urban Lindgren, som förväntar sig att någon annan ska göra det som står varje medborgares skyldighet att ta tag i.

 4. Det värsta är att pk ledningen vägrar ta tag i problemen. De känner sig besvärade och tänker mest på hur från påhittade främlingsfientligheten påverkas.
  Just oviljan att bekämpa fenomenet, göder hatet mellan de nya och oss.
  Nu försöker pk förbjuda oppositionen att yttra sig och göra detta straffbart.
  Hela utvecklingen driver på en stor konflikt inom landet.

 5. Feg kulturen slår till, dom spelar tuffa, men utan sitt gäng är dom bara små rädda skitar, märkliga figurer som kommer från dessa trakter dom
  beter sig som hyenor, måste va flera för att ha mod att spöa en??

 6. Sossar brukar säga ”det vet väl varje rättänkande människa att…” Men det vet ännu inte att låta för många outbildade komma in i vårt land automatiskt höjer arbetslöshetssiffrorna och kostar både pengar och lidande för de arbetslösa likväl för oss som ska stå för fiolerna.
  De tror sig veta att alla som kommer blir svenskar direkt, men det är en process på minst två generationer.
  Får vi då också in folk som inte har den endaste lilla tanke att bli som oss utan kräver att vi ska anamma deras seder och tillika deras religion.
  Att vi befrämjar deras sak genom att ett, det största partiet skriver ett samarbetsavtal med dem, gör inte saken bättre.
  Efter allt detta meddelas att nu skall krafttag tas för att stoppa klanerna, med det är inte lätt att ta krafttag när ingen riktigt vet hur.

  Jo det finns partier som åtminstone har en aning om hur det borde göras, men att acceptera deras förslag, det räcker inte vare sig vilja eller parlamentariskt kunnande till från de för tillfället ledande syltryggarna.

 7. Ersätt Lövens huvud med en svart klump, det är fler och fler som inte tål se hans vedervärdiga, lögnalstrande och falska nuna längre!

 8. SOCIALDEMOKRATERNA LEVERERAR: rån, misshandel, hot, våldtäkter, mord, bränder, bedrägerier, död på äldreboende, lägre pensioner, ökade skatter och naturligtvis DUMHET !

  Vill DU ha detta ? Röstar DU på Socialdemokraterna ?

  Låt idiotin få ett SLUT !

 9. Regeringens löfte ”…förtjänsten längre fram” visar sitt fula omaskerade nylle. Vilken bild har regeringen och är den fortfarande naiv? Jag vill ha vuxen politik i riksdagen och röstade även på det. Hoppas folk vaknat innan nästa val. Det skulle skapa nödvändigt hopp även om de kan ta sin tid med radikala förbättringar.

 10. Att drabbas av Rån, Dödshot och känna sig KRÄNKT, måste beskrivas som KRÄNKANDE mot de de skitstövlar som KRÄNKTE den KRÄNKTA.
  Stackars KRÄNKTA Rånare…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: