Stäng

Stoppa förljugenheten! SVT profilen Chris Forsne kräver att SVT läggs ner

PUBLIC SERVICE. Mikael Willgert talar med SVT-profilen Chris Forsne för att höra vad hon tänker om medierna och situationen i Sverige. Hon har en lång erfarenhet som journalist och utrikeskorrespondent på Aftonbladet, Göteborgsposten, SVT m.m. Hon anser nu att läget i Sverige är allvarligt och är tveksam till om vi klarar den omställning som nu sker i Sverige.

En omställning som politiker hittat på och som innebär att Sverige ska bli ett mångkulturellt land. Chris anser att medierna och framförallt ”Public Service” bär ett stort ansvar för att vi har denna situation. Personalen är okunnig, outbildad och likriktad i sitt tänkande vilket gör att man inte klarar att hantera förändringarna. De som inte har ställt upp på vänsterinriktningen inom medierna har lämnat verksamheterna eller jobbar kvar där och mår väldigt dåligt.

Journalisterna ser sig själva som goda och det är orsaken till att de inte kan ta i de problem som migrationen har fört med sig. De är rädda för att peka ut någon. Det är också förklaringen att de undviker all intellektuell diskussion kring detta. Situationen på SVT har fortsatt att gå åt fel håll och en orsak till detta är att det finns många chefsnivåer och en stor rädsla hos journalisterna för att sticka ut.

Frågor vinklas och tystas ner. Ett exempel är tortyren på kyrkogården i Solna. Mikael Frågar om Chris tror att SVT försökte undvika diskussionen om tortyren genom att bädda in den korta aviseringen i ett långt reportage om högerextremism. Chris svarar att hennes erfarenhet är att det fungerar på precis detta sätt. Man vill inte tala om invandrarnas brottslighet. Bedrägerierna mot socialsystemen har varit kända i decennier men journalisterna skrattar bort de besvärliga frågorna som är närmast tabubelagda.

Chris förklarar situationen med att vi har en hundraårig historia av att svenskar har missionerat i länder över hela världen. Nästan alla har i sin släkt personer som har arbetat som missionärer. Det finns en tradition av godhet som nästan är rasistisk där vi anser oss vara bättre. Många av de som arbetar inom Public Service har gått på ettåriga utbildningar i kristna folkhögskolor där de lär sig att hålla i en kamera eller göra enkla journalistiska jobb. Genom sin låga kompetens blir de lätta att styra i en organisation.

Chris kommenterar partiledarutfrågningarna där en eller två programledare frågar ut en mängd partiledare. Det borde vara tvärtom, flera journalister som frågar ut en partiledare, säger hon. Vi fortsätter att diskutera vår allvarliga situation och Chris säger att ”Om vi ska klara av vad som händer just nu så måste förljugenheten sluta”. Hon reagerar starkt mot den förljugenhet som råder. Hon sammanfattar situationen och menar att –

Journalisterna är i hög grad ansvariga för att vi har fått en okontrollerbar invandring – Politikerna är för svaga för att sätta ner foten mot journalistkåren som beter sig på det här sättet – Journalistkåren har blivit som en kast med människor som är allt lägre utbildade och allt mer homogena i sin politiska åskådning med syfte att göra Sverige till ett multikulturellt samhälle – Journalisterna ansvarar också för att vi inte har en politisk debatt Chris Forsne vill att bidragen till tidningar avslutas och att Public Service avvecklas, särskilt UR som är ett politiskt propagandaorgan.

Ett nytt smalt Public Service behöver byggas upp. Viktigt att de anställda från den gamla organisation inte har förtur. Kompetensen ska styra. Chris Forsne är pessimistisk om framtiden och tror att det enda som skulle kunna ändra utsikterna är om Sverige drabbas av någon form av allvarlig katastrof som ändrar förutsättningarna. Vi avslutar med att hoppas att någon därute i något TV-hus eller radiostudio ska bättra sig och börja berätta om saker sådana som de är.

Svensk Webbtelevision

-Pettersson säger att det började med 68-vänstern, hälften marcherade in på public service och den andra halvan gick till biståndsorganet Sida och båda gängen och deras barn och barnbarn blev kvar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Stoppa förljugenheten! SVT profilen Chris Forsne kräver att SVT läggs ner

 1. Swebb teve, bjuder i en del förnuftiga människor tex Örebro polisen men lika ofta ko stiga människor som utger sig för att vara experter på allting. Dessa allvetare drar ner Swebbteves ryckte.

  1. Rädd, kan du vänligen ge ett ett eller ett par exempel på dessa ko stiga människor som drar ned SwbbTV.

   //Gunnar

   1. Gunnsar
    Ett exempel en man intervjuades om Palmes död, det var väldigt egendomliga teorier. Ja, han tänkte nått åt om att Palme hade fått Aids och gömts undan.
    Och Lars Bern, han är exempel på en allvetare, allt från klimat till demokrati.
    Bern uttrycker sällan att han tror utan är oftast tvärsäker, det är inte trovärdigt.

 2. Ronie Berggren, i Nyheter Idag, skriver intressant om att, citat: ”svenska journalister har tagit som sin uppgift att uppfostra allmänheten i stället för att bara berätta nyheter, göra nyheter. En förklaring finns i den vänstermarinerade utbildningsmiljö som journalister kommer från. Där frågor som invandring, USA och islam skildras med extrema vänster- och identitetspolitiska perspektiv…Umeå universitet, där jag studerade, kryllade av sådant: man skulle lära sig att se allt med genusglasögon, ur feministperspektiv och ur ett icke-xenofobiskt, islamiskt perspektiv…Och i de fall islam lyftes fram på sätt som inte föll muslimer i smaken så fick man veta det med råge…Det råder en stor obalans i svensk journalistkår – en oförmåga att beskriva den nakna sanningen. Och denna oförmåga härrör i stor utsträckning från universitetsvärlden där studenter (även journaliststudenter) formas i hur de ska tänka och tycka och skriva om världen och tillvaron”.
  Läs hela artikeln här:
  https://nyheteridag.se/ronie-berggren-svenska-journalister-har-glomt-sin-huvuduppgift-att-beratta-sanningen/

 3. SVT blir vi tyvärr inte av med så lätt. Även om ingen tittar på dom, så har dom sin lön och utgifter garanterade av staten.

  Naturligtvis så måste eländet läggas ned, och ersättas av en politiskt neutral nyhetsbyrå. Hur det skall gå till, vet jag faktiskt inte, någon i forumet har kanske en ide?

  Rösta rätt i nästa val kanske?

 4. Klaner finns ju även på inne på Sveriges Radio TV och även i Media så det är inte bara i Angered mm. det förekommer.

 5. Swebbtv går från klarhet till klarhet.Fler och fler hittar dit och det svider väl i skinnet på Svt antar jag.En stor eloge tlll hela gänget på Swebben 👍👍👍…..

 6. Tack Pettersson. Tack Mikael Willgert. Tack Chris Forsne.
  Sanningsmedia befäster sin ledande position i ett samhälle styrt av lögner.

 7. Dom bästa journalisterna är dom som slutat på SVT, hade det
  inte varit bättre att behållit dem och slängt ut alla förvrängare
  av verkligheten?

 8. Jan Gustav Helin fd Karlsson SVT är dumskallen som förstör SVT….kommer från Aftonbladet…..hatar SD….och sverigevänner..

 9. Låt SVT vara kvar men att dem som är intresserade får finansiera. Stoppa denna tvångsfinansiering.

  1. Helt rätt!
   Varför ska alla tvingas betala för propaganda och fake news?
   T o m i rena s k underhållningsprogram, kommer vänster vinklingen in.
   Så jävla tröttsamt att man inte orkar se.

  2. Ossie
   Nu måste språpolisen tyvärr invända, jag har märkt att journalister och andra inte kan skulja på dem och de, det kanske inte gör så mycket man förstår ju ändå. Dock det låter konstigt

 10. Det är väl inte bara journalisternas fel i SVT’s fall har de ändock en chef och en styrelse förhoppningsvis som skall styra skutan till att vara objektiv. Likaså alla övriga media bolag för framtoningen är ju snarlik rakt över.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: