Svarthandel med adresser: 100 personer registrerade i en lägenhet – en är dömd styckmördare

INVANDRING. För utländska medborgare som kommer till Sverige är en postadress en nödvändighet för kontakt med myndigheter. Det har bidragit till en svart marknad där en adress kan kosta allt från 150 till 500 kronor i månaden,  rapporterar SVT

Skärmdump från SVT

Söder om Stockholm, finns en lägenhet där över 100 personer med samordningsnummer är registrerade. Kvinnan som bor där ska ha sålt sin adress i många år. SVT Nyheter kan nu ge en inblick i hur den svarta handeln med adresser går till.

Runt 80 utländska medborgare som är dömda för brott i Sverige har angett adressen till myndigheter. Däribland en dömd styckmördare. En brevbärare säger att han har reagerat på den stora mängden post som levereras till adressen.

-Pettersson säger att problemen med falska adresser och samordningsnummer är inga nyheter. Det verkar som regeringen och olika myndigheter inte vill göra något åt kriminaliteten, alternativt är de bara väldigt lata trots sina höga löner…

Det finns nu närmare 900.000 samordningsnummer i Sverige. De är ett slags preliminära personnummer för människor som inte är svenska medborgare.

De utfärdas av Migrationsverket, polisen, Skattemyndigheten och en rad andra myndigheter. Men det krävs ingen legitimation. Det krävs inte ens att man ska befinna sig i Sverige.

Man tror att hälften av s-nummer-innehavarna lever utomlands. Men s-numret kan utnyttjas för kriminalitet, bidrag och tillgång till välfärd. Det räcker att man köper en bil på blocket för att få ett s-nummer. Många s-nummermänniskor påstås t.ex äga 100-tals bilar. De är alltså s.k. målvakter för kriminella ligor.

Man misstänker också att många personer har många s-nummer. De kan alltså kvittera ut flerdubbla bidrag och leva gott i sina fattiga hemländer. De är skrivna på falska adresser – adress är förutsättning för att få s-nummer.

Om samordningsnummer på bloggen…vi har skrivit om problemen i närmare tio år men inget har hänt. Varken Reinfeldt eller Löfven har velat göra något…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

Om

15 thoughts on “Svarthandel med adresser: 100 personer registrerade i en lägenhet – en är dömd styckmördare

 1. Tydligen 0 koll hos folkbokföringen. Vid mer än 10 st borde varningsklockor ringa. Samma när vissa personer har 1000 tals bilar. Inget funkar i detta landet i alla fall inte när invandrare berörs.

 2. Det betyder åtminstone att invandringen är mindre än den folkbokförda. Det kanske förklarar de där oredovisade 700 000+ samordningsnumren?

 3. Det måste vara det enklaste saken i världen att hitta de adresser med för många registrerade som boende. Och hur i all världen kan myndigheterna nöja sig med en postadress, den som har en postadress måste ju bo någonstans.
  Men i det anarkistiska Absurdistan går allt an, bara du inte är en arbetande svensk eller svensk pensionär, då har du socialisterna dig nära för att pressa dig på pengar till det yttersta och lite till.

  • ”Maja1”:
   Du var en envis dj-el som försvarar all kriminalitet som de styrande röd/gröna byket orsakar oss,inhemska skatteslavar !!
   Tillhör du själv gruppen som parasiterar på den ärliga delen av befolkningen. Eller vi du enbart söka vilseleda ?

   • Nej, fel av dig. Jag är den som tillhörde höginkomsttagare första tiden i Sverige ( jobbade 326 t/mån som personlig assistent på svenska bolag och med svenska som brukare😉).
    Snart upptäckte jag att det är nästan skamligt att försöka tjäna pengar i den socialistiska paradiset. Kände mig som en slav precis som du nu. Så nej nu är jag student KTH och 4-barnsmamma samtidigt.
    Ber om ursäkt att jag skrev sanningen och du missuffattade den

 4. Vilket bidrag får folk med samordningsnummer?
  Snälla skriv inte vad du inte vet om.
  Och varken Migrationsverket eller polisen ger samordningsnummer.
  Det gör Skatteverket

  • Samordningsnummer tilldelas av skattekontoret på begäran av högskolor och vissa myndigheter som Skatteverket, Rikspolisstyrelsen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, passmyndighet och Sjöfartsverket samt även Regeringskansliet (UD) för diplomater och andra som omfattas av lagen (1976:661) om immunitet och privilegier.

   • På vilket sätt ” försvarar” jag ”all kriminalitet”?
    Sorry det är ni svenskar som går och röstar för de politiker som styr nu.
    Och undvik personliga påhopp nu…

 5. Varför gör inte myndigheterna något åt detta??
  Hur svårt kan det vara att gå till dessa adresser och kolla vilka som bor där??

  • Saken är att adressen för de med samordningsnummer är BARA POSTADRESS dvs de behöver absolut inte bo där. Det är stor skillnad med folkbokföring adress

  • Tusentals utländska medborgare är registrerade med samordningsnummer. Många av dessa har falska id-handlingar och utnyttjar myndigheternas brister för kriminella ändamål till offentliga kostnader som räknas i miljarder. År 2019 uppgav polisen samordningsnummer utnyttjades av bilmålvakter och att det i registren fanns över 700 samordningsnummer med tio eller fler fordon registrerade.

  • Så länge sekretess råder mellan myndigheter, kommuner etc. så kommer vi inte få en helhetsbild av samhället. M.a.o. myndigheter håller på sitt och anser sig ha kunskap om allt från hjärnkirurgi till mjölkning av kossor. Finns väl en anledning att myndigheter finns..
   eller finns det enbart för syns skull🤔

Kommentera