Justitiekanslern vill att syrianen och advokaten Edip Samuelsson ska uteslutas ur Advokatsamfundet

KLANER & BROTTSLIGHET. Justitiekanslern vill att Göteborgsadvokaten Edip Samuelsson ska uteslutas ur Advokatsamfundet och överklagar frågan till Högsta domstolen. Bakgrunden är att tre åklagare i Västsverige anmält honom för att ha läckt information från häktade personer med restriktioner. Tidigare i september kom Advokatsamfundets disciplinnämnd fram till att han får vara kvar.

Samuelsson, som ofta företrätt ett välkänt släktnätverk i Göteborg, fick däremot böter på 50 000 kronor samt en varning för att ha brutit mot god advokatsed. Advokaten säger att han inte vill kommentera JK:s överklagan, enligt Göteborgs-Posten.

Samuelsson, som företrätt släktnätverket Ali Khan i flera mål, fick 50.000 i böter och en varning efter att han ansetts bryta mot god advokatsed.

-Pettersson vill lägga till några detaljer om Edip Samuelsson.

Samuelsson är brottmålsadvokat och försvarar därför kriminella. Det är hans jobb. I hans fall innebär detta att han ofta arbetar för delar av släkten Ali Khan.

Om Ali Khans på bloggen…

Edip Samuelsson hette från början Edip Anip och är syrian, född i Turkiet. Hans syster heter Gunilla von Platen och flera av Edip Samuelsson bröder äger och driver krogar i Göteborgs och har hamnat i konflikt med myndigheterna på grund av corona och flera gången fått anmärkningar och varningar för att det varit för trångt.

En av krogarna, Le Pain Francais Bistro, på Avenyn är ett av de ställen där det oftast är bråk på Avenyn och ett stamställe för kriminella personer ur släktnätverket Ali Khan, vilket givetvis förnekas av ägarna. Miljöförvaltningens inspektörer har till och med hindrats att komma in av vakterna på krogen.

Några exempel på mål där Edip Samuelsson var inblandad, från Göteborgs-Posten (betalvägg)

 • Pengar beslagtagna från familjeöverhuvudet Hashem Ali Khan (mer känd som Abu Saleh). Pågående mål.
 • Hashem Ali Khan misstänkt för grovt olaga hot eller utpressning. Nedlagt ärende.
 • Hashem Ali Khan häktades efter att automatvapen hittats i ett förråd. Han blev aldrig åtalad. Den person som åtalades friades.
 • Narkotikabeslag i källare i Hammarkullen. Tre bröder i släktnätverket åtalades. Det är ett av de fall där Samuelsson anmäldes till Advokatsamfundet för brott mot god advokatsed. Alla tre bröderna dömdes till fleråriga fängelsestraff.
 • Vräkning av de tre dömda brödernas familj. Bostadsbolagets begäran att vräka föräldrarna togs upp i hyresnämnden, där föräldrarna företräddes av Edip Samuelsson. Fastighetsägaren fick rätt. Beslutet har dock överklagats till Svea hovrätt.
 • Hot med automatvapen mot misshandlad man. En idag 22-årig man från släktnätverket och flera andra personer åtalades för att ha misshandlat två unga män på och vid Angeredsgymnasiet. Bland de inblandade i misshandeln fanns också två yngre bröder till den idag 22-årige mannen. Senare ska de ha hotat en av de misshandlade unga männen med att han skulle försvinna om han anmälde händelsen för polisen. Vid det tillfället var de beväpnade med automatvapen. Den då 18-årige unge mannen dömdes till skyddstillsyn och fängelse i två månader.
 • Den tidigare dömde unge mannen friades senare vid ett nytt fall där han åtalades för att ha hotat en av de två misshandlade männen vid ett nytt tillfälle.
 • Cannabis och tramadol hittades i ett garage i Hammarkullen. En annan idag 22-årig man från släktnätverket som då var 19 år dömdes till tre månaders fängelse och skyddstillsyn för grovt narkotikabrott.
 • Barn omhändertagna enligt LVU. Edip Samuelsson företrädde två föräldrar inom släkten i Förvaltningsrätten mot Angereds stadsdelsnämnd. Total har han företrätt släktnätverket i nio olika ärenden som handlat om omhändertagande och vård enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

I fallen med Hyresnämnden och Förvaltningsrätten har släkten så vitt jag kan förstå betalat Samuelsson ur egen ficka.

I tre ärenden har Edip Samuelsson anmälts för brott mot god advokatsed. Två av dessa ärenden har koppling till släkten Ali Khan. I fallet med narkotikan friades Samuelsson av Advokatsamfundets disciplinnämnd men i fallet med mordförsöket fälldes han.

Förutom att han gjort sig känd för att arbeta för släkten Ali Khan är Edip Samuelsson också känd för en annan sak. Han tycks ha som en grundregel att salta sin räkningar och sina krav på ersättning. Han har fått sina ersättningskrav nedskrivna med betydande belopp vid flera tillfällen:

 • I ekobrottsmålet som är ett av de fall där Edip Samuelsson anmälts till Advokatsamfundet skrevs hans arvode ned med drygt 200.000 kronor. Februari 2020.
 • När det gäller mordförsöket i Biskopsgården som också anmäldes till Advokatsamfundet skrevs Edip Samuelssons arvode ned med drygt 52 000 kronor i tingsrätten, och ytterligare omkring drygt 17 000 kronor i hovrätten. Juli 2019.
 • I fallet där de tre Ali Khan-bröderna dömdes för grovt narkotikabrott skrevs Edip Samuelssons arvode ned i hovrätten med nästan 39 000 kronor. Februari 2019.
 • Edip Samuelsson hade begärt drygt 345 000 kronor i ersättning i ett fall som bland annat rörde synnerligen grovt vapenbrott. Ersättningen skrevs ned med nästan 83 000 kronor. September 2018.
 • Edip Samuelsson hade begärt drygt 228 000 kronor exklusive moms för sitt försvar av en person från släkten Ali Khan i ett mål som rörde bland annat grov misshandel. Ersättningen skrevs ned med nästan 47 000 kronor. September 2017.
 • Edip Samuelsson hade begärt drygt 761 000 kronor exklusive moms för sitt försvar av en misstänkt mördare. Ersättningen skrevs ned med drygt 172 000 kronor. Mars 2015.

De hånskrattar åt oss: Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 thoughts on “Justitiekanslern vill att syrianen och advokaten Edip Samuelsson ska uteslutas ur Advokatsamfundet

 1. […] -Pettersson säger att klanen Ali Khan har kommit till Sverige för att vi är ett rikt land, med mycket bidrag och ett rättsväsende uppbyggt för 1950-talets Bullerbyn inte för Mellanöstern, dessutom har de hjälp av en advokat utan samvete som skattebetalarna finansierar. Justitiekanslern vill att syrianen och advokaten Edip Samuelsson ska uteslutas ur Advokatsamfundet […]

 2. En och samma släkt tycks ha fyllt stora delar av juristernas vardag i Göteborg. Den berömda frasen ”…förtjänst längre fram” gäckar retfullt. Skattebetalarnas öde av ständiga skattehöjningar på grund av invandrad kriminalitet måste brytas. Sverige behöver en vuxen regering med vuxen syn på Sverige och dess skötsamma medborgare.

 3. Är väl egentligen inget nytt att advokater är mer eller mindre anställda av de kriminella för att skydda deras verksamhet.

 4. Så även de kulturberikare som studerat lagen bryter mot den. Dags för ”Samuelsson” att åka hem till Turkiet.

  • Har Samuelsson någon koppling till bröderna Samuelsson. Inte bröderna Sumuelsson i Löttorp utan de ande andra?

 5. Tar politikerna med stöd av folket hit Mellanöstern, Afrika, Västasien osv så får vi Mellanöstern, Afrika, Västasien osv här. Logiskt.

  Om politiker ordnar så Mellanöstern, Afrika, Västasien osv flyttar tillbaka eller någon annanstans då minskar Mellanöstern, Afrika och Västasien osv här.

  Om inte återvandring kommer Mellanösterns, Afrikas, Västasiens osv konflikter mångdubblas sinsemellan här inklusive mot svenskar. Konfliktytorna kommer öka dramatiskt med alla konkurrerande kulturer/folkslag och mångkulturläran visa sin ologiskhet samt ekonomin krascha.

  Att inse sakernas tillstånd är första sak innan skadan är för stor,
  att åtgärda samhällsskadan är sak nummer två,
  att ta lärdomen om fel som gjorts och orsakerna in i framtiden är sak nummer tre.

 6. Att JK funnit cojonas är en positiv överraskning. Eftersom det verkar saknas i stora delar av myndighetssverige kan man bara hoppas att det är lagret av saknade cojonas hon hittat så att detta kan delas ut till behövande ämbetsmän och politiker.

Kommentera