Stäng

Maire, 75, redo att gifta sig i Gambia – för fjärde gången

Maire Pehkonen, 75 år ligger nu i skilsmässa från sin tredje unge gambiske make. Under karantänlivet i pandemins början upptäckte hon videosamtal på Facebook och blev vän med 1 200 gambiska män. En av dem vill hon nu gifta om sig med när restriktionerna släpper. Hon planerar därefter att flytta permanent till Gambia eftersom svenska myndigheter inte låter henne ta hit någon man längre, skriver Expressen, fortsättning bakom betalvägg. 

Här är Maire med en tidigare kärlek…

Maire är färdig med det deprimerande ensamlivet i småländska Gamleby.

-Pettersson kanske är onödigt misstänksam men jag misstänker att kärleken från de unga männen svalnar betydligt när de märker att det inte blir något uppehållstillstånd, men tycker ni inte Migrationsverket är onödigt hårda, det är säkert inget skenäktenskap…

 • TIDIGARE 2020-05-20. Finns det inga gränser för dumhet och prioriteringar

BROTTSLIGHET. -Pettersson noterar att enligt socialdemokraten Annika Strandhäll ska svenska män kunna straffas för det som är lagligt utomlands medan kvinnor tydligen ska gå fria. Att liknande förslag skrotades i april 2018 tycker de vänsterblivna inte är något att bry sig om. Prioriteringar är viktiga och där ligger svenska vita män överst på skalan medan regeringen inte har hört talas om Gambia! En TV-kändis äventyr verkar styra svensk lagstiftning och moral. 

 • TIDIGARE 2018-08-09. Migrationsverket hindrar äkta kärlek från Gambia

GOTT OCH BLANDAT. Maire Pehkonen, 73, vill leva i Sverige med sin 38 år yngre gambiska man. Men nu har Migrationsverket avslagit ansökan om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige för hennes tredje make från Gambia.

I ett långt brev motiverar de varför de anser att ett skenäktenskap har ingåtts. Beslutet är överklagat och Maire Pehkonen är stridslysten.

– De skriver mycket om att alla mina tre gambiska män har varit mycket yngre, men sedan när blev det förbjudet? säger Maire.

I övrigt sköter hon sig exemplariskt. Har man diabetes och hjärtsvikt samt bara tjugofem procents njurkapacitet så gäller det att sköta sig om man vill hänga kvar.

– Husbygget i Gambia är det som gör att jag håller mig vid liv. Och i dag kom mina flygbiljetter, jag åker ner i höst för att titta på hur det går med min tomt som jag köpte i december. Jag har skickat ner pengar så att min man har kunnat bygga en mur runt tomten och sätta in två portar i den.

Egentligen hade Maire inte tänkt åka till Gambia förrän i vår men Moneygram, som hon använt för att skicka ned pengar flera gånger, ville inte betala ut de 18.000 som hon skickade till maken härförleden.

– Han försökte flera gånger att få ut dem, men de vägrade att ge honom dem. Så jag får åka ner med pengarna själv, säger Maire Pehkonen och ser inte alltför besviken ut. Hon längtar till sin man, tomt och Gambia, skriver Expressen.

”Sammantaget finner Migrationsverket att på grund av att ni lämnat osamstämmiga uppgifter gällande hur mycket kontakt ni fick med varandra när ni träffades första gången, att Maire Pehkonen och du fick kontakt igen online via hennes ex-makes Facebookvänner, att ni inlett ett förhållande när Maire Pehkonen fortfarande var gift, att Maire Pehkonen visat dålig kännedom om ditt privatliv och dina syskon i Gambia, att Maire Pehkonen köpt både mark och hus i Gambia trots att ni planerar att bosätta er i Sverige inom en snar framtid samt att Maire Pehkonen har två brustna äktenskap bakom sig med män från Gambia som kommit till Sverige på grund av anknytning till henne skäl att bedöma att seriositeten i er relation inte är tillräcklig för att tillstånd skall ges.”

-Pettersson tycker Migrationsverket är elaka, men undrar varför inte Maire flyttar Gambia på heltid. Dessutom kan man fråga sig varför Maires tidigare gambiska män drog så fort de fick uppehållstillstånd…

 • TIDIGARE 2017-12-27. Äkta kärlek i Gambia

GOTT OCH BLANDAT. -Pettersson ber om ursäkt. Idag köpte jag en Expressen, till mitt försvar kan jag bara säga att den kostade 22 kronor. Aftonbladet tar hutlösa 23 kronor. 

Anledningen till köpet var att ett bekant ansikte, Maire Pekhonen, var på första sidan och det stod att hon firade ett-årig bröllopsdag med sin stilige afrikanske make. Maire är 72 och maken 35 år, maken vill hålla låg profil i reportaget då det blev en hel del ståhej i samband med första reportaget.

Nu ska det festas och dansas eftersom det inte blev mycket dans på bröllopet då maken inte gillar att dansa. Om han har ändrat sig beträffande dansen vet jag inte, men Lamin som mannen heter vill att att Maire ska köpa en bit mark åt honom. Givetvis på mycket förmånliga villkor.

Maire har varit gift fem gånger, de tre senaste med unga gambier så hon vet vad hon gör. Den första lämnade förresten Maire samma dag som han fick sitt uppehållstillstånd, och den andra sprang efter andra kvinnor. Den tredje Lamin är kvar i Gambia men de håller kontakt vi datorn där Lamin skriver att han älskar henne…

Maire har funderat på att flytta till Gambia och hon ska stå på kontraktet till marken. Herr Lamin tycker dock inte det är någon strålande idé att Maire flyttar till Gambia på heltid, hon är ju så känslig för värme.

Maire har i stället att igång processen att flytta Lamin till Sverige men Migrationsverket är så tröga och det är tveksamt hur det kommer att gå. Lamin kan inte språket, saknar utbildning och är muslim…

Vill ni veta mer så får ni läsa Expressen, jag orkar inte ta mig igenom de fyra helsidorna men om jag får ge ett råd så tycker jag Maire ska flytta till Gambia…

 • TIDIGARE 2017-02-11. Maire, 71, gifter sig med Lamin, 34, och de är så kära…

GOTT OCH BLANDAT. I december lämnade Maire Pekhonen, 71, ensamheten i Sverige för att gifta sig med Lamin Sanneh, 34, i Gambia. – Livet är kort och jag vill ha roligt, säger Maire. Tillbaka i lägenheten i Gamleby lägger Maire nu undan pengar från pensionen varje månad. Hon hoppas ha råd att resa till Banjul i december för att fira bröllopsdagen.

Den islamska vigseln behövde Maire inte närvara vid, hon gav honom bara 700 kronor så att han skulle kunna registrera den…resten får ni gissa er till eller leta upp på Mattsson dyngspridare, jag tänker inte länka…

lamin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 reaktioner på “Maire, 75, redo att gifta sig i Gambia – för fjärde gången

 1. Undrar om hon inte kommer att få bo ensam i det huset hon bygger i Gambia. Maken och hans släkt är nog inte så intresserade av att fortsätta bekantskapen när dom får veta att han inte får bo i Sverige. Hon kommer istället att bosätta sig i Gambia. Men det är klart att hennes pension ändå är större än vad han kan tjäna på ett jobb i Gambia. Något jobb är han nog inte så intresserad av. Så han försöker nog att få loss så mycket pengar som han kan från henne innan han drar vidare.

 2. Man måste ändå ge negerpojkarna cred för att de överhuvudtaget får upp staken i de här sammanhangen!

  Själv skulle det bli Viklund, lång väg. För att vara ärlig. Alltså, inte för att vara dum men…

 3. Apropå änkepensioner/pensioner

  Sverige kommer trea på listan
  Sverige klarar sig bättre när det gäller pensionärers ekonomi, men av Nordens länder hamnar Norge och Island på en bättre placering.

  Totalt sett så hamnar Schweiz på en första plats, som alltså är det land som är bäst att bli gammal i år 2015. Norge kommer på en andra plats följt av Sverige. ”

  Och här ljuger Sverige igen sig på listans topp.
  I Finland är bara änkepensionen 8500 i månaden, därtill tillkommer en pension på ca 15000 i kronor i snitt.
  Om man tar hänsyn till kostnader med sjukvård, hyror, mm ,hamnar nog Sverige på botten.

   1. Finns ingen änkepension kvar i Sverige.
    ”11 jun 2020 … Änkepensionen avskaffades i princip från och med 1990. ”

 4. Jamen nu planerar hon ju att bosätta sig i Gambia. Det går inte att ta hit fler äkta män tydligen. Enligt expressen.
  Jamen om hon flyttar dit blir hon ju av med sin pension.

  1. Varför skulle hon bli av med pensionen?
   Det sätts in på hennes konto precis som för alla andar från världen alla hörn som blivit registrerade som asylsökande.
   Sen tas pengarna ut på en bankomat eller MTM machin där de befinner sig

   1. Garantipensionen lär nog strykas omedelbart från utbetalningarna. Det var pensionsmyndigheten snabba med att meddela mig per post när jag flyttade till Japan.

 5. Dessa kvinnor som är så begiestrade av betydlig tyngre afrikanska män är verkligen psykologiska gåtor. Dessutom exponerar och blottar sitt privatliv i pressen. De besitter förmodligen en mycket stor portion självkänsla och det missunar jag inte dem. Om jag skulle hänga efter sådana män så vet jag att de inte skulle ta mig för den jag är alltså äkta kärlek utan endast för att jag kan ge dom stora materiella fördelar. På sådana premisser får det vara för min del. Enligt hennes namn har hon finska rötter. Undrar om hon hänger ut sig också i finska tabloider och populärpress.

 6. Vore det inte bättre att hon flyttar in på något dårhus,i närheten av Gamleby ? Som 75-årig och lite efterbliven,skulle aldrig Stenbock gett sig iväg på en så lång flygtur….

  1. Hon måste bevaka sina intressen , markägare som hon har blivit nu på gamla dagar.
   En ny fästman väntar på stranden , palmerna susar och natten är het,,,,,,ohhh så romantiskt.

 7. Håll i hatten. Maire är en tuff kvinna .
  Att inte MGV förbjuder dessa skenäktenskap, när männen kunde vara hennes barnbarn .
  Att tillåta gång efter annan hämta hit folk för försörjning.

  En annan Maire, som jag har nämnt här ett par gånger är en svensk kvinna som arbetade på Karolinska. Hon hämtade hit också tre män. En pös samma afton när de hade gift sig här och den sista smittade henne med Aids så att hon tog honom hit för vård.
  Hur historien slutade vet jag inte men varför har vi inga lagar som säger att man skall ha betalat skatt av tjänst i landet för att få gratis sjukvård.
  För övrigt bör vi ha kvar mentalsjukhusen för senila kärringar och gubbar, som tror sig ha blivit förälskade i barn.
  Bör vara i lagen förbjudet.

 8. Äsch vi ska inte vara så lättstötta , hon har ju kommit på ett nytt sätt att frigöra testosteronfyllda unga män som behöver hjälp , kan hända att hon kan få bidrag ifrån SIDA för hennes verksamhet måste nog betraktas som någon form av u hjälp , och borde i så fall premieras .

Kommentera

%d bloggare gillar detta: