Stäng

EU presenterar förslag på ny migrationspolitik

INVANDRING. Idag presenterades ett förslag på EU:s nya migrationspolitik av EU-kommissionären Ylva Johansson. Målsättningen är att fler asylsökande ska återvända till sina hemländer och att färre ska söka asyl i Europa. 

Ylva Johansson. Bild från Socialdemokraterna

EU-kommissionen överger sin strategi att få medlemsländerna att acceptera tvingande kvoter. I stället ska de länder som tar emot flyktingar få ett bidrag om 10 000 euro per person.

– Vi behöver färre som kommer illegalt och fler som kommer legala. Därför måste vi bekämpa flyktingsmugglarna, säger kommissionären Ylva Johansson.

Johansson understryker att fokus ligger på att fler ska skickas tillbaka till sina hemländer:

– De som inte har laglig rätt att stanna ska återvända.

EU-länderna har ända sedan den ökande migrationen 2015 haft svårt att komma överens om hur asyl- och migrationspolitiken ska hanteras.

-Pettersson säger att förslaget kan bli en katastrof för Sverige och andra länder som redan tagit emot många. Förslaget innebär att migranter ska kunna placeras i de länder där de redan har anknytning och i Sverige har vi tillräckligt med broschoor!

Läs EU-kommissionens pressmeddelande

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “EU presenterar förslag på ny migrationspolitik

 1. men sänk alla bidrag till ett minimum så blir det inte längre intressant o komma hit…
  nej visst f-n soSSarna ska ju betala sitt valboskap 🐫

  1. Javisst, det skulle dom gjort för flera år sen,
   men Sverige har ju till och med annonserat i dom
   länder som flyktingarna kommer ifrån vilka förmåner
   man kan få i Sverige, rena magneten .

 2. ”Nu bekräftar @YlvaJohansson att de med koppling till något land i EU ska också dit. Innebär stort tryck på Sverige.”

  De flesta som sökt asyl i Sverige de senaste 100 åren har haft noll eller ingen koppling till Sverige. De i sammanhanget till antalet nära nog negligerbara nordiska grannarna undantagna. Varken chilenska kommunister, vietnamesiska båtflyktingar, kosovoalbaner eller diverse islamistiska grupperingar har koppling till Sverige eller något gemensamt med svenska folket.

  Enda orsaken till att de väljer ett sekulärt land nära Nordpolen där de inte talar samma språk, har väsensskild kultur och inget i övrigt gemensamt med är att vettlösa politiker väljer att skänka bort det välstånd som generationer av svenskar slitit ihop.

 3. Detta dj-a användande av ordet ”flyktingar”, en flykting flyr från något absolut livshotade och kan inte åka ”hem” (på t.ex. semester) när andan faller på.
  Tyvärr så har detta nya språkbruk skadat min empatiska förmåga – jag tycker inte längre synd om flyktingar,.. Förmodligen är jag inte ensam om den förändringen.

 4. Bra!
  Men 30 år för sent!
  Annars hade Södertälje ännu varit
  Södertälje.

  Då hade Södertälje inte invaderats och
  numera styrts av de ”modiga män”
  (som bl.a. slog min pappa medvetslös och rånade honom när han hämtat sin pension
  på dåvarande Posten).
  Vi hade inte behövt all kriminalitet och
  korruption i Södertälje.
  Vi hade heller inte behövt se alla
  (skattefinansierade) marmorslott i
  Södertäljes norra förorter.

  Förstå min ställning till dessa ”modiga män”!

 5. När Löfven kommer hem från Bryssel så blir det som vanligt. Först stora ord och sedan har han vikit sig helt för Ylva.

 6. 10 000 euro? Det var ju så lönsamt ta emot dessa högutbildade individer, hur får de det till att gå ihop?

 7. I Tyskland uppges orsaken,liksom i Abzurdistan att antingen deras hemländer vägrar ta emot sina äventyrare alternativt, ”dödstraff väntar dem !! M.a.o. finns inget verkligt intresse,att bli av med packet…
  Därför är detta ett nytt försök,att lura EU-medborgarna med falska löften.
  Till detta passar ju utmärkt en infödd lögnerska,från Lövens skara perfekt.

 8. 10000 EURO ut är väl 15000 in och så ska medlemsländerna tro att det är en gratispeng.Det är bara en mycket vänstervriden hjärna som kan komma på en sådan genialisk lösning.

 9. Stackars Polen och Ungern som inte får ta del av berkningen! Hur skall dom klara sig?

  10 000 Euro, vilken fantastisk förmögenhet! Räcker ju ett helt halvår om dom inte ställer till med något!

 10. På uppdrag av Diktator Merkel,kryper dessa socialistiska lakaier….
  Förhoppningsvis kommer de förnuftiga EU-länderna,att rösta mot bedrägeriet .

 11. En 🐍 är alltid en 🐍
  Även när den klär ut sig till moder Theresa.

  Gå inte på detta, det är bara försök till att lura att de vill minska VINSTEN FÖR SAMHÄLLET ! och på så sätt få de röster som är lite osäkra….ska jag fortsätta rösta på Socialdemokraterna ( fast jag / min familj kommer lida för det ) eller rösta på partier som värnar om:
  ANSVAR
  RÄTTVISA
  TRYGGHET
  FÖRSTÅND

  Röstar DU för mer sönderfall, brott och terror !?

 12. Ylva, ja jag säger då det, har hon någonsin gjort något bra för vår nation och nu har hon en position och makt i EU.
  Detta snappar flyktingsmugglarna snabbt upp och folk i Sverige kan sälja sina adresser för ”många pengar bra mannen” och vi blir överhopade återigen av dåliga äpplen.
  Naturligtvis skulle det skrivas att den s.k. värdfamiljen i respektive land är ansvarig för de nya tills de kan försörja sig själva. Om inte visas både värd och gäster ut ur landet på livstid.
  Men så långt tror jag inte att en kommunist som blev sosse kan tänka.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: