Vården av skottskadade är dyr, men det är det lilla…


BROTTSLIGHET. Skjutningarna i Stockholm har mellan åren 2009 och 2019 kostat över 100 miljoner kronor i vårdkostnader, rapporterar SVT Nyheter. Summan motsvarar 74 årslöner för en sjuksköterska enligt regionens uträkningar. Antalet skottskador i länet har tredubblats under samma period.

Siffrorna kommer från Karolinskas traumacentrum som har räknat på vad varje patient kostar. I snitt är summan för att behandla varje skottskadad 266.000 kronor.

I år har regionen behandlat 38 patienter för skottskador till en total kostnad av 10.106.306 kronor.

– Det är en dyr resurs, men den räddar liv, säger Lennart Adamsson, verksamhetschef för traumaenheten på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

-Pettersson menar att vårdkostnaderna är bara en ytterst liten del av de totala kostnaderna för kriminaliteten. Vi har de mänskliga kostnaderna och ett förstört samhälle som inte går att mäta i pengar.

Sedan tillkommer kostnader för polisen, rättsväsende, advokater, tolkar, väktare, fängelseplatser osv i all oändlighet. En stor del av detta borde redovisas på Migrationsverket som väljarna fick en uppfattning om vad invandringen kostar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Vården av skottskadade är dyr, men det är det lilla…

 • Olof.p

  Tyvärr kan vi svenska patienter behöva tolkar när läkaren är utlänning. Tror du vi får det? Rätt gissat. Nix.

  Gilla

 • ruben

  Som sagt var orden: ”…det blir en förtjänst för samhället lite längre fram” ekar hånfullt över ett Sverige i sönderfall. Må vi lämna den tiden bakom oss snart, tillsammans med pandemin.

  Gilla

 • G Nordström

  Inte konstigt att pengarna aldrig räcker.
  Räddar liv? Till vilken nytta? Ännu större kostnader i framtiden!
  Att det ska vara så svårt att bästa för landet om det ska finnas kvar är att skicka hem dem snarast, helst igår.

  Gilla

 • Argus

  Det är klart att det blir dyrt när agendajuristerna tvingar Kriminalvården att tillhandahålla diverse bekvämligheter för de kriminella. JO har avgett kritik för bland annat att det saknats gym och att fönster suttit för högt i cellen. Klart som korvspad att det drar iväg.

  Gilla

 • gamgubben

  ”Kriminalvårdens tilldelade anslag är på sammanlagt 9,7 miljarder kronor för 2020. Därutöver har Kriminalvården intäkter från framförallt anstalternas produktionsenheter där intagna arbetar.”
  Idag anges 4300 platser tillgängliga men: ”5 april 2019 Kriminalvården utökar antalet anstaltsplatser med 194 tillfälliga platser för att mildra konsekvenserna av den rådande beläggningssituationen.”
  Dividera 9,7miljarder med 4494 så får ni ett hum om vad PK favoriterna kostar.
  Mångkultur är som Ebberöds bank en mycket dålig affär!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: