Sånt är livet – Anita Lindblom är död


GOTT & BLANDAT. Artisten Anita Lindblom, känd bland annat för att ha sjungit succélåten ”Sånt är livet”, har avlidit. Hon blev 82 år gammal. Anita Lindblom debuterade som dansös 1954 och fick därefter ett genombrott som sångerska. 

Anita Lindblom och Bosse Högberg

Under 1960-talet var hon en av de mest populära svenska skivartisterna med sånger som ”Sånt är livet” (1961) och ”Kring de små husen vid gränderna i hamnen” (1967).

Lindblom var bosatt i Frankrike sedan 1969. I början av 1970-talet återvände Lindblom till Sverige. Hon var med i filmer som ”En kärlekshistoria” och ”Rännstensungar” samt ett antal framgångsrika krogshower innan hon några år senare drog sig tillbaka.

Anita Lindblom var gift med boxaren Bosse Högberg 1966–1970 och de var den tidens mest omskrivna par till glädje för slaskpressen.

Anita hade en enligt mig otrolig röst och Bosse var en kille tvärtemot dagens henar och genustramsare. Bosse blev bland annat Europamästare i boxning. Högberg fick i första ronden i en match käken avslagen, men boxades i 14 ronder till och förlorade.

Efter fjorton ronder med avslagen käke och förlorad EM-titel frågade journalisterna hur det kändes och Högberg svarade: ”Nu är det lätt att hålla käft.”

-Pettersson tog några groggar med paret i segelbåten i Trosa någon gång runt 69-70 och de var trevliga och fnyste inte på näsan åt den enkla standarden i båten…

Bosse Högberg var knappast Guds bästa barn, det var försäkringsbedrägerier och fängelsebesök. Det kommenterade Anita Lindblom med ”Inget pappamaterial precis”. Båda var barn av sin tid och slog uppåt när de slog…

Anita Lindblom flyttade till Frankrike där hon var bitter över behandlingen av media samt skattemynndigheterna och bråkade med den flyttfirma som påstås haft sönder hennes bohag på åttiotalet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Sånt är livet – Anita Lindblom är död

 • G Nordström

  Får stå päls av hennes tolkning av Sånt är livet.
  Synd att Bosse ställde till det för henne.

  Gilla

 • Andersson

  Aftonbladet och SVT kallar henne ‘”Sånt är livet”-artisten’ Det tycker jag är förnedrande. Hon var så mycket mer än så. Men inte så korrekt alla gånger.

  Så länge hjärtat kan slå
  Så länge solen den glittrar på böljorna blå
  Så tag med glädje ditt jobb fast du lider
  Snart får du vila för eviga tider!

  Gilla

 • Tony

  Ja hon hade en jättefin röst, och hon jamsade inte med
  i Medias kör.

  Gilla

 • ruben

  Ja hon hade en fantastisk röst. Jag tyckte hon tyvärr blev orättvist hårt dömd av press och skattemyndigheter. Sorgligt för det var nog inte alltid enkelt, som artist att tillfredsställa skatteverket på den tiden då skatterna ibland kunde hamna över 100%, men fina sånger av henne finns kvar.

  Gilla

 • ossie

  Minns när hon och Bosse Högberg höll skvallerpressen under armarna i flera år. Löpsedlar minst ett par ggr i veckan. Sånt är livet.

  Gilla

 • Vargkvinnan

  En underbar röst har tystnat!!!!!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: