Bankerna är totalt korrupta…

KORRUPTION. Några av världens största banker har låtit kriminella flytta svarta pengar över hela världen. Det visar en ny läcka med över 2000 dokument som journalistnätverket ICIJ tagit del av.

Federation Tower, Moskva Ryssland

Bland avslöjandena från läckan finns att en av Vladimir Putins närmaste vänner kan ha använt den brittiska banken Barclays för att tvätta pengar och undvika sanktioner, skriver BBC.

De topphemliga dokument visar hur stora internationella banker gång på gång har försummat sin skyldighet att förhindra penningtvätt.

Kriminella organisationer, korrumperade politiker och ryska oligarker har med hjälp av banker flyttat enorma summor pengar som härstammar från tvivelaktiga källor.

Ur ett nordiskt perspektiv märks den finsk-svenska banken Nordea, rapporterar Yle.

Totalt rör det sig om motsvarande 18.000 miljarder svenska kronor.

-Pettersson blir småsur på systemet, detta pågår samtidigt som Andersson, Pettersson, Lundström och andra måste redovisa vad vi fått 5-10 tusen ifrån för att förhindra penningtvätt sägs det…

Banken vill ej eller ha några besök på kontoret, de vill inte ge ränta på lönekontot, de vill göra sig av med kontanterna, de är girigbukar och straffen för myglet är alldeles för låga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 thoughts on “Bankerna är totalt korrupta…

 1. Har ni inte upptäckt att det finns en antal små banker som även ger lite % på lönekontot. Varför anlita de stora som höstar in runt 5 till 7 miljarder per kvartal i vinst, men inte ger någon ränta plus att deras tjänster är svindyra.

 2. Tror inte bankerna är korrupta, däremot de som sitter i ledningen och möjligen en och annan liten förskrämd chef på mellannivå.
  De som döms brukar vara den med minst kontakter på riksnivå, alltså den lille förskrämde.
  Detta stämmer så gott som alltid dock ej i vår regering, där styr den lille.

 3. När jag tar ut min pension hos Forex begär de alltid att jag visar på ett kontoutdrag vart pensionen kommer ifrån.
  Dom undrar också vad jag skall använda penarna till.
  Ärlig som jag är svarar jag, att jag behöver köpa mat och kläder.
  Samma sak varje månad, jag använder enbart kontanter.

  • Lisa! Anlita en mindre bank eller norsk där uppger du varifrån dina inkomster kommer en gång per år, du kan ha ett gratis kreditkort och ta ut pengar från automaten. Sök på nätet.

   • Än en gång, jag använder ”bara kontanter”.
    Då rekommenderar du att jag skall skaffa ett kort, för att kunna använda mina kontanter.
    Vid uttagsautomaten, dyker plötsligt tre brutala ”neg..r” upp och knuffas bakom ryggen.
    Om jag blir rånad som så många, andra har jag bara några hundra i mössan och en gammal ointressant nalle.
    Jag har tvingats anpassat mig till det nya Sverige.

 4. ”-Pettersson blir småsur på systemet, detta pågår samtidigt som Andersson, Pettersson, Lundström och andra måste redovisa vad vi fått 5-10 tusen ifrån för att förhindra penningtvätt sägs det…”

  Det är inte frågan om att förhindra penningtvätt. Syftet är att få kontroll över vanligt folk nu när svartrockarna inte längre har det. Det är alltid en fråga om makt.

 5. När jag läser kommentarerna till inlägget så verkar många vara bittra. Ja, alla kan inte lyckas i ett kapitalistiskt land, men alternativet med en socialistisk ekonomi leder till att ännu fler blir fattiga.
  Men det också viktigt att se till att lagar och regler följs.

  • Du gör misstaget att jämföra ett ekonomiskt system, kapitalism, med en ideologi, socialism. Det tydligaste exemplet på det är Kina, ett kommunistiskt land med kapitalistisk ekonomi. Kina hade inte funnits i dag om inte Deng Xiaoping hade avskaffat planekonomin som hade tagit livet av tiotals miljoner kineser.

   Att försöka undergräva marknadsekonomi är antikapitalistiskt. John D. Rockefeller var därför lika stor antikapitalist som Karl Marx men av andra orsaker.

   “The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of Socialism is the equal sharing of miseries.” (Winston Churchill, brittiska underhuset, 22 oktober 1945)

 6. Banker är bara vanliga företag som vill ha vinst. Att det sen sker olagligheter är inget konstigt det gör det i alla branscher. Från svartjobbande snickare och städare till stora Telecom företag.
  Och ”giribukar” ja de finns överallt. Tyvärr ett vanligt mänskligt drag.

 7. Hela systemet vi lever i är genomkorrupt, herrefolk och slavarbetare..

  Titta bara på våra politiker, efter gott genomförande får dom en fin post på någon bank eller något FN jobb att skrubba arslet i.

 8. När jag var liten och hade veckopeng så var jag en flitig sparare, två gånger per år gick jag och satte in pengarna i en sparbank. när man blev äldre så glömde man bort det där och sparade hemma istället. Min bankbok föll i glömska tills jag en dag skulle flytta, och då hittade min bankbok. Det var ett par tusen på boken, och glad i hågen med tanke på räntan man fick då så klev jag in på banken för att ta ut pengarna. Kontot finns inte längre fick jag till svar, eftersom ingen rört kontot på 10år avslutades kontot och banken tog pengarna. Förbannade skurkar. Hur svårt kan det vara att skicka ett brev och förvarna.
  Har aldrig litat på en bank sedan dess, och det är nu många år.

  • Banken går inte att lita på, Spara gärna hälften i madrassen, samma ränta, men du slipper skatta för den.

 9. jag är inte förvånad. Det är samma 82 personer som lär äga 50% av alla tillgångar, så även bankerna. Banker skapar nya pengar ur luft. Ett så sjukt system att gemene person inte fattar vidden av det hela.

 10. Titta vilka som står bakom dessa s.k. Banker….
  Ni lär finna inte enbart de som Pettersson har räknat upp. Storfinansen typ Wallenberg i Abzurdien, och de betydligt större runt om på klotet !
  Tro inte dessa blivit krösusar,på ärligt vis….

Kommentera