Sverige blöder – acceptera inte lögnen att det alltid har varit så här

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Nedanstående skrev nationalekonomen och debattören Tino Sanandaji i går och sedan dessa har det varit flera mord, rån, våldtäkter, bilbränder osv.  – Pettersson och många andra minns ett Sverige som inte var som dagens land. 

Tino Sanandaji. Foto: Tore Sætre, Wikimedia
Sverige blöder. Det fridsamma samhälle många av er växte upp med är inte bara borta, det håller på att glömmas bort och raderas med historevisionism. Alltfler tror att Sverige där många inte låste dörren och få föräldrar var rädd att barn skulle rånas på väg hem bara är en nostalgisk idyll som aldrig existerade.
Dagens rubriker riket runt:
 • 16-årig pojke mördad i Eskilstuna – sköts till döds
 • Man skjuten till döds i Nyköping
 • död man på Årstabron. Polisen har på torsdagskvällen spärrat av ett område vid Liljeholmskajen med anledning av mordet.
 • Märsta: Man hittad död i flerfamiljshus – misstänkt mord
 • Misstänkt skottlossning i Hässelby strand
 • Ung man stickskadad under rån
 • Flera bilar i lågor i natt
 • Elev avstängd efter grov misshandel på skola
 • Malmö: 16-åring knyts till bomb efter gruppvåldtäkt
 • Stor sten kastades in genom fönster på förskola
 • 15-årig elev knivrånades av okända ungdomar – mitt på skolan
Är det trygga Sverige då borta för evig? Jag tror att skadan fortfarande går att reparera, på långt sikt. Det kräver dock en grundlig uppgörelse med 68-vänsterns politisk korrekta värdegrudsreligion. En grundorsak till misslyckandet är att Sveriges kriminalpolitisk idag utgår från ideologiska doktriner som är lika ovetenskaplig som marxisters om ekonomin, och delvis just postmarxistiska idéer.
Ett första steg är att återställa Sverige är att inte acceptera lögnen att det alltid har varit så här, och vägra vänja oss. Detta är onormalt och oacceptabelt, oavsett hur enformig deprimerande våldsrubrikerna blir.
Tino Sanandaji
Stockholm 1955 när Sverige fortfarande var svenskt och tryggt. Massinvandringen var inte ens påtänkt och svenskarna trodde fortfarande på en svensk framtid. 1955 var Sverige nästan 100 % svenskt.
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Sverige blöder – acceptera inte lögnen att det alltid har varit så här

 1. Vänstern brukar vara snabba med att hitta enkla beskrivande ord att använda när man anklagar sina meningsmotståndare, passa nu på att göra det samma och kalla vänstern för ”revisionist” eller ”historieförfalskare” varje gång de säger ”att det alltid varit så här” eller att ”svenskarna alltid gjort så här”.
  Så sent som kanske en bit in i 90-talet kunde man gå på en bakgata mitt i en svensk storstad på natten ifred, då var det ingen som räknade med att bli rånad eller överfallen. Ingen som sköt, eldade bilar, bombade, hände det ändå så hade det blivit en stor nyhet.

 2. Jag har stor respekt för Tino Sanandaji.

  En man med verkligheten i fokus.

  Baserad på en mycket stor erfarenhet i nationalekonomiska kunskaper och inte minst vanligt sunt förnuft. Som han använder på ett lättbegripligt sätt, genom att förklara för oss medborgare.

  Han är en stor tillgång i Sverige nu och för vår framtid. Sverige måste ha tillgång till krafter som Tinos kunskap, För att styra upp Sverige-skutan i flytläge.

  Har flera av hans böcker och har läst om de ett par gånger. Borde vara kurslitteratur för många svenska gymnasieutbildningar och högskolor.

  https://tino.us/wp-content/uploads/2017/06/Massutmaning-book-pile.jpg

 3. Stenbock har just avslutat ett timmeslångt samtal from US,med en skolkamrat från 50-talet. Vi två var överens om att den tid vi två fått leva på jorden,troligen var den lyckligaste under de 3 miljarder år,som klotet funnits.Har också fått berätta för honom,hur dagens PK-media förskönar och förljuger den situation som råder i Abzurdistan (detta namn är nu känt via honom,i många av US-staterna)
  Tror inte dagen generationer kan år 2100,utbyta samma positiva levande !

 4. Videon ovanför ”Stockholm 1955” väcker många minnen hos mig och säkert även hos många andra som var med på den tiden och som kan jämföra med hur det är i landet idag i förhållande till förr, – som Pettersson skriver, ”när Sverige fortfarande var svenskt och tryggt”. Samma år 1955 invigdes utställningen ”H55” i Helsingborg, och som skildras (bland mycket annat) i denna video ”50-talets Helsingborg” (inslaget om utställningen H55 börjar vid 8:35): https://www.youtube.com/watch?v=IxE2069oOTg

  • Pålsjö:
   H55 har blivit ett bestående minne för livet.Allt var frid o. fröjd 55, och arbetstillfällen inom alla områden,fanns tills hands.
   Samtidigt blir man ledsen,när man ser hur dagens styrande i f.d. Sundets Pärla,gör sitt bästa för att förstöra den gamla orten.
   Inser dock att sak samma sker över hela f.d. Sverige…..

 5. I USA ser man Sverige vara på gränsen till U land, Så hur många japanska bilfabriker har mästerförhandlaren Stefan Löven fått till Sverige?
  Svar NOLL.
  Hur många japanska bilfabriker har President Donald Trump fått till USA?
  Svar FYRA STYCKEN. plus ett par stora fabriker som tillverkar reservdelar!!
  Så hur kan det då komma sig att USA går så bra?
  Svar, Ganska enkelt, man har en bra affärsman som President!
  Och när Svenska media ständigt häcklar och förtala USAs val av President,väljer amerikansk investerare länder man känner sig välkommen i.
  En satsad dollar i Sverige, ses som en förlorad dollar. Tack Media

 6. Hur kunde vi förstöra denna idyll? Om 10 år år alla försvunna som har personliga minnen av 50-talet och kan berätta.

 7. Stockholm första oktober 1955, 18 år gammal köpte jag min första lilla Ballantine, jo jag var stor för min ålder så hon frågade inte efter leg. gränsen för att köpa sprit var fyllda 21. Att offra liv och lem för kronan genom att bli militär var OK, men inte att köpa sprit.
  Att folk då blev mördade hände, att flickor och kvinnor blev våldtagna likaså dock ej i den omfattning som nu, och ingen blev rånad och urinerad på bara för att de var svenskar.
  Invandrare javisst de kom till hit för att arbeta, alla jag då kände var ingen olik oss annat än de hade ett annat språk. Vi har många duktiga invandrare att tacka för att de kom till Sverige, tror faktiskt de flesta blev kvar för gott och är nu lika svenska som någon av oss andra.
  Men säg den glädje som varar beständigt. Unga politiker dök upp på scenen med dem nya idèer från 60-70 var vägen stakad till vad vi har idag.
  Mycket har blivit bättre men några saker helt omöjliga att förstå den politik som förs och vilka sinnesförvirrade politiker vi fått.

 8. Det finns många korkskallar i denna regering, men frågan
  är om någon överträffar Mikael Damberg? Hans nya objekt
  är att förbjuda raggarna att spela hög musik för att det stör
  omgivningen ? Han kan tänkas beslagta både högtalare och
  förmodligen även bilarna? Då finge han nog fan det hett om
  Öronen?
  Så Raggarna får väl införskaffa varsin kamel och hyra in några
  böneutropare vars sköna ljud folk verkligen uppskattar??

  Man skulle kunna tro att den Svenska regeringen hade det
  fullt upp och lösa problemen här i Sverige, men dom är tydligen
  undersysselsatta när dom har tid att hålla på med ren idioti!??

  • Avstyra katastrofen med den nya EU överenskommelsen gällande ”stödpaket”.
   Viktiga frågor de tar upp nu när landet rasar.
   Svensk kultur är raggare ! Ta inte bort det.de arbetar och bidrar till samhället.
   För många år sedan tog jag en diskussion med raggarna på cruising på Sveavägen om hur de kan hålla tyst gällande invandringen, som på sikt kommer att drabba alla samhällsklasser i Sverige. Inget svar fick jag.
   Nu är vi där!

Kommentera