Musen som röt

INSÄNDARE. Uttrycket från en bok av Leonard Wibberley om det lilla furstendömet Grand Femnicks konkurs. Filmad med Peter Sellers i tre av huvudrollerna.

Sveriges regering sitter i råttfällan och piper ynkligt. Man väser mot råttfångaren Trump. Man biter den kinesiska draken i svansen. Man knaprar på grannarnas tålamod. Inför Sibirskaja Koschka, den röda, sibiriska vildkatten blir man förlamad av skräck. Enligt Israel är man är världens största kloakråtta, en pesthärdarnas stormakt. Dammråttorna från tidigare vanstyre och råttlortarna från förr är sopade under mattan. Riksdagen har blivit ett råtthål för partitrogna pungråttor med stora fickor och små samveten. Så kommer Corona och avslöjar allt annat råttgift de lagt ut för svenska folket.

Rolf Malm

Sakta har de länge gnagt på den svenska ostkanten. Delat den i allt mindre bitar för att föda ett lämmeltåg av nya möss och den långa svans som en invasion av deras närstående sorkar medför. Dessutom en mängd arabiska mullvadar som gräver sig ner i den svenska myllan och bygger egna råttbon. Alla är de av släktet gnagare och äter snabbt rent på det svenska smörgåsbordet. Vi har hamnat i ett ekorrhjul. Ju mer vi trampar i grottekvarnen desto fler tycker regeringen att vi har råd att utfodra av dessa invasiva arter. Hålen de gräver blir allt större i statskassan. Under detta coronaår kommer så många att de kunde fylla ett nytt Västerås med sina 130.000 invånare. Ingen av dessa nya västeråsare behöver sitta i karantän eller testas för corona. Det är de svenska labråttorna som ska testas och utgöra det vetenskapliga underlaget för det största samhällsexperimentet sedan franska revolutionen. Tysta som möss ska vi utan ett pip till protest acceptera att bli utbytta mot mer potenta ungdjur av mer kannibalistisk natur. Den lilla svenska skogsmusen ska offras för den betydligt större och stridsdugligare bisamråttan. Inplanterades illegalt i Sverige redan 1945 och har sedan dess spridit sig över hela landet. Väljarna far som fladdermöss för att undvika både inhemska blodsugare och globala vampyrer.

Det är som mus-ik i Annies musöron. De tre mus-orna Lövin, Ylva och Greta får ståpäls. Morgan visar sina mus-kler och kräver att Hanif Bali ska tiga som en mus-sla bakom sin mus-tasch. De tre mus-ketörerna Löfven, Ygeman och Bolund kokar en mus-tig soppa på en spik, råttkött och valfläsk. Alla hoppas att Arpi ska få mus-arm. Mot Jimmie tar de fram det stora mus-kedundret och kallar honom brunråtta. Aron Flams bok om sossenazismen ska s-mus-slas undan med den svenska censurmus-kulaturen. Lögnerna regnar som mus-li över den svenska högerfilen. Den svenska folksjälen finns nu bara att finna på mus-eum. Mus-ten har gått ur den gamla vikingamjöden.

Men ändå lämnar alltfler av de  rödögda råttorna det sjunkande regeringsskeppet. Simmar som vattensorkar mot torra land. Halvt dränkta i statstelevisionens kloaker och rädda att bli fast i åsiktskorridorens listigt gillrade musfällor.

Man kan inte påstå att svensk demokrati är Musse Pigg.

Rolf Malm

Ps. ETT STORT TACK för alla tips, faktaunderlag och allt stöd för mitt skrivande av boken ”Sverige 2084”. En allt tjockare bok om den förljugna, svenska politiska historien de senaste hundra åren. Klar vid årsskiftet om hälsan, ekonomin och Morgan Johansson tillåter.

Swish 0722 – 84 70 52, bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt; rolflmalm@gmail.com

12 thoughts on “Musen som röt

Kommentera