Tidig ”klimatkatastrof” = vinter på gång


Sky News-värd Rowan Dean säger att en snöstorm i början av september förväntas i Montana, Wyoming.  Han kommenterar också det ovanligt tidiga snöfallet i Spanien.  Studier av Black Pine-trädens årsringar tyder på att det inte har skett någon uppvärmning i landet sedan 1350 e.Kr.


4 responses to “Tidig ”klimatkatastrof” = vinter på gång

 • Xerxes

  Greta har fått en liknande tall uppkallad efter sig. Den heter Pinus thunbergii. Det låter som ett mycket dåligt skämt, men googla så får ni se.

  Ta mig tillbaks till den tiden då en spade var en spade.

  Gilla

  • Pettersson

   Konstigt, Pinus Thunbergii eller japansk svarttal fick sitt namn långt innan Greta var påtänkt. Däremot har hon fått en nyupptäckt spindelart uppkallad efter sig.

   Gilla

 • LocalFluff

  Ovanligt låg topp i den senaste solcykeln och ovanligt långt nollminimum nu betyder ovanligt svagt solmagnetfält. Det har korrelerat med avkylning historiskt. En potentiell fysikalisk förklaring är att svagare solmagnetfält innebär mindre skydd för Jorden mot kosmisk strålning (så mycket vet man). Och mer kosmisk strålning tros orsaka mer molnbildning. Luftens vattenånga kondenseras till droppar där kosmiska strålar joniserar luftmolekyler de träffar. Det borde vara så, men frågan är ifall det sker i tillräckligt stor skala för att påverka klimatet. Jag förmodar att man borde kunna mäta den globala molnigheten. Moln är ju vita och reflekterar solvärmen innan den når marken.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: