2700 kronor för att söka jobb

ARBETSMARKNAD. Den som vill söka jobb som pilot hos Ryanair måste betala motsvarande 2 700 kronor i avgift. Och det är bara den första av många avgifter som drabbar de blivande Ryanair-piloterna. På grund av den extremt tuffa arbetsmarknaden tvingas de ändå att acceptera Ryanairs villkor, säger anonyma piloter till SvD Näringsliv, tyvärr bakom betalvägg.

Ryanair, pressbild

Att försöka bli pilot hos Ryanair är en dyr historia. Först kostnaden för resan till Storbritannien eller Irland, där testerna sker, och för uppehället. Och så avgiften för själva intervjun och testerna: 260 pund, motsvarande 2.700 kronor. Piloterna får också stå för flygkursen som kostar motsvarande ungefär 250.000 kronor.

-Pettersson säger att billiga flygbiljetter kostar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “2700 kronor för att söka jobb

 1. Trots detta är det många som vill vara piloter.
  Och så slipper man ju uppehålla sig i Löfvéns Sverige.

 2. Sedan blir du inte anställd som pilot hos Ryan Air. Du får bilda ett eget företag som sedan Ryan Air anlitar, du blir ”inhyrd”. Du får bara betalt för den tid du är i luften, i samma ögonblick du landar upphör betalningen. De kan när som helst låta bli att anlita ”ditt företag” om du inte ställer upp på alla deras regler eller har synpunkter som Ryan Air inte tycker om. Om flygningar ställs in är inte bara passagerarna strandsatta, piloterna får inget betalt.
  Jag flyger aldrig med Ryan Air.

  • Det stämmer inte riktigt. Jag har en granne som flyger åt Ryanair från Skavsta, Nyköping. Hon fick grundlön under tiden flyget låg nere. Ny flyger hon med London som bas.

   • Jag har också hört att ombordpersonal får betalt block-to-block. Dock är uppgiften inte bekräftad men med tanke på de psykopater Ryanair har till chefer är det mycket möjligt.

 3. De som förloras på gungorna tas tillbaka på karusellerna. Det enda som hjälper är att ingen söker arbete, naturligtvis omöjligt i dessa dagar då solidaritet inom grupp är lika okänt som förstånd.

Kommentera