Stäng

Poliskritik mot klan-uttalande – ”alla klaner är inte kriminella”

BROTTSLIGHET. På flera håll internt kritiseras vice rikspolischefs Mats Löfvings uttalande om att det finns 40 kriminella klaner i Sverige. Det rapporterar Sveriges Radio Ekot som har varit i kontakt med företrädare för underrättelseenheter från landets samtliga sju polisregioner.

Mats Löfving. Foto: Johan Fredriksson

– Man kan inte säga att det är en släkt helt och hållet. (…) Man gör det lätt för sig om att man säger att det är en klan, säger Patrik Andersson, sektionschef vid underrättelseenheten i Region Syd.

Även Jens Ahlstrand, tillförordnad chef för underrättelseenheten i polisregion Väst, är kritisk och säger att man per automatik inte är kriminell bara för att man har sina rötter i en klanbaserad kultur.

Både Ahlstrand och Andersson säger också att många inom de här släkterna har vanliga yrken som exempelvis poliser och tandläkare.

– Pettersson undrar om Sveriges Radio, Ahlstrand och Andersson med flera är helt vänsterblivna?

Ingen har sagt att alla klaner/släkter är kriminella, ingen säger att alla invandrare är kriminella eller att alla poliser är lata och odugliga. Det går inte att lösa problem med att säga ”inte alla”…sluta mörka problemen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Poliskritik mot klan-uttalande – ”alla klaner är inte kriminella”

 1. Det är inte alla poliser som är dåliga, men de är fan inte få heller.
  De som leker aktivister i strid med lagstiftning borde sparkas omedelbart.
  De löser inga brott ändå.

  Tidigare kritiserade GW poliser som mestadels lade ner utredningar av slöhet. Nu är det tyst när samma sak sker p.g.a aktivism.
  Om ni poliser levde som ni lär så skulle samhällets majoritet ställa upp på er. Jag förstår att det finns poliser som inte gillar dagens politik, men det måste generaliseras för att ”debatten” inte ska skjutas i sank av media.

  Om ni inte sysslade med åsiktsförföljelse så skulle folk kunna uttrycka sig fritt utan risk för hämnd. Det är det som är syftet med förföljelsen. De som mordhotar andra och tillhör rätt gruppering, dem struntar man i.

  Såg Jihde uttrycka sin åsiktförföljelse i USA, han har samma problem som resten av de rättrogna. Han vill inte låta andra tycka annorlunda. Fördelen är att där får du säga vad du tycker, men du behöver inte gilla det!

 2. Det ansågs kriminellt att sammanställa släktbanden och klanerna, hos de kriminella zigenarna. De fick ersättning för detta och blev enormt kränkta.
  Hur ska polisen lyckas bekämpa kriminella klaner, om de inte får titta på vilka kriminella medlemmar klanerna har?

 3. Så här är det jämnt. Minns en tv-debatt för ett antal år sedan då man pratade om kriminella zigenar-familjer. Naturligtvis släpade man fram en zigenare som hade jobb som fick spela gitarr i TV.
  Så var det slut på den debatten.

 4. Pettersson är alltid lysande i sin sammanfattning: ”Det går inte att lösa problem med att säga ”inte alla”…sluta mörka problemen.”
  – Sluta snacka. Gör något!

 5. Varför diskutera ickefrågor.
  Det viktiga är och förblir den brottslighet de skapar.
  Hur länge kommer de försöka förvilla begreppen, de borde lärt sig att de flesta vet vad det handlar om. Det har blivit tyst om metoo, jagärhär och andra obskyra rörelser.

  Det blir mer och mer uppenbart att kritiken ursprungligen inte handlade om etnicitet utan om de problem de skapade. Vänstern har gjort tvärtom, de har alltid angripit vår etnicitet och struntat i de reella problemen.
  Stark jobbat Sjöstedt, blir väl så när man lyssnat på Stalin.

 6. Dementi maskineriet har startat !!!
  Sossar… media … dimmridåer…..
  Det finns inga kriminella klaner allt blev fel…..Statsministern följde fel manus!!!
  Sanslöst sanslöst!!!

 7. Ett antal syltryggar ser nu chansen att få en guldstjärna av Morgan. Även Leif GW måste visa var han hör hemma.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: