Avtal om vapenvila kring Gazaremsan

MELLANÖSTERN. Den islamistiska terrorklassade rörelsen Hamas som styr Gazaremsan uppgav på måndagen att den efter medling av Qatar har nått en överenskommelse om att stoppa den senaste våldsupptrappningen i kampen mot Israel. Även den israeliska sidan bekräftar uppgörelsen.

Hamas
Araber som protesterar mot Hamas och för Israel ser vi aldrig i SVT

En uppgörelse nåddes för att få ett slut på den senaste upptrappningen och avsluta israelisk aggression mot vårt folk, säger Hamasledaren Yahya Sinwars stab.

Sedan den 6 augusti har återkommande raketuppskjutningar mot södra Israel gjorts från Gazaremsan, vilket sedan regelbundet följts av israeliska flygangrepp mot mål i Gazaremsan.

Palestinierna har också skickat in hemgjorda brandbomber vilket orsakat cirka 400 markbränder i södra Israel.

Jerusalem Post

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Avtal om vapenvila kring Gazaremsan

  1. Jag grunnar på om den där dansken är svensk. Då kan det bli problem. Om han har dubbla medborgarskap vill säga. Om han inte blir insläppt i Danmark måste han bli tvungen att fara fram och tillbaka över bron utan att gå iland. Tura tror jag att det kallas.

Kommentera