Avtal om vapenvila kring Gazaremsan


MELLANÖSTERN. Den islamistiska terrorklassade rörelsen Hamas som styr Gazaremsan uppgav på måndagen att den efter medling av Qatar har nått en överenskommelse om att stoppa den senaste våldsupptrappningen i kampen mot Israel. Även den israeliska sidan bekräftar uppgörelsen.

Hamas

Araber som protesterar mot Hamas och för Israel ser vi aldrig i SVT

En uppgörelse nåddes för att få ett slut på den senaste upptrappningen och avsluta israelisk aggression mot vårt folk, säger Hamasledaren Yahya Sinwars stab.

Sedan den 6 augusti har återkommande raketuppskjutningar mot södra Israel gjorts från Gazaremsan, vilket sedan regelbundet följts av israeliska flygangrepp mot mål i Gazaremsan.

Palestinierna har också skickat in hemgjorda brandbomber vilket orsakat cirka 400 markbränder i södra Israel.

Jerusalem Post

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


One response to “Avtal om vapenvila kring Gazaremsan

  • Andersson

    Jag grunnar på om den där dansken är svensk. Då kan det bli problem. Om han har dubbla medborgarskap vill säga. Om han inte blir insläppt i Danmark måste han bli tvungen att fara fram och tillbaka över bron utan att gå iland. Tura tror jag att det kallas.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: