Ungdomsrånen fortsätter att öka


BROTTSLIGHET. År 2013 anmäldes 1.002 rån mot ungdomar under 18 år. 2019 var siffran 2.489. På Brottsförebyggande rådet (Brå) arbetar flera enheter med att kartlägga och förebygga ungdomsrånen.

Under våren har man tittat på statistiken över anmälda brott och intervjuat lokala aktörer som poliser och kommuntjänstemän. Alla är överens om att brotten har ökat.

– Det har skett en successiv ökning under flera år, men speciellt de senaste två åren har ökningen varit extra stor, säger Christina Söderberg, projektledare och utredare på Brå.

Både de som rånar och de som blir rånade är främst pojkar, även om det ibland förekommer flickor i statistiken. Det är ofta flera ungdomar som rånar en person, och målet är ofta att komma över kläder, pengar och mobiltelefoner. Rånen begås ofta nära skolor, och det är vanligast att brotten sker på eftermiddagen eller tidigt på kvällen. Förnedringsinslag är ovanliga men förekommer.

-Pettersson konstaterar att Brå inte är riktigt sanningsenliga närde påstår att de arbetar med att förebygga ungdomsrånen. Jag har aldrig hört BRå säga att vill vi minska rån och en massa andra brott måste vi begränsa invandringen av unga män från Mellanöstern och Nordafrika…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Ungdomsrånen fortsätter att öka

 • Inger

  Är det inte dags att sätta hårt mot hårt och kräva att Morgan Johansson får stå till svars för det han ställt till med i Sverige? Eller har han krupit under stenen för gott?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir lönsamt på lägre sikt som landsfader Steffe likt en papegoja ständigt upprepar !

  Gilla

 • Billy Boy

  ”Brottsförebyggande rådet (Brå) är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som sorterar under justitiedepartementet och har till uppgift att bidra till kunskapsutvecklingen inom det kriminalpolitiska området och främja brottsförebyggande arbete”

  Källa:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Brottsf%C3%B6rebyggande_r%C3%A5det

  Gilla

 • Richard Jarlestam

  BRÅ är en genomkorumperad myndighet, som bara gör beställningsjobb och vinklar undersökningar och resultat för att passa regeringens syfte – att vilseleda svenska folket om sanningen om kriminalitet och etnicitet.Gör som i Danmark mfl länder – redovisa alltid brottsstatistiken kopplad till etnicitet. Först då kan riktiga beslut fattas om åtgärder. Sluta med mörkläggningen.

  Gilla

 • Fjölet

  Brottsförebyggande rådet verkar vara en hög PK stollar som fått jobb på en instutition som ingen har någon insyn i, tjänar högvis med pengar och nån gång ibland delar de ut ett informations häfte på 4 sidor med tre meningar på 4 olika språk.
  Borde stenkollas
  För hittintills verkar de inte levererat nånting alls av vikt

  Gilla

 • 77:an

  Skriver bara: Brottsförebyggande rådet! Snacka om
  att lyckas med sin verksamhet…..😂

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: