För ung för livstid, får 55 år för terrordåd i stället…

TERRORISM. Hashem Abedi, 23, bror till den självmordsbombaren Salman Abedi, dömdes i dag till 55 års fängelse för mord på 22 personer vid Ariana Grande-konserten i Manchester 2017. Domstolen menar att han hade en “väsentlig” roll i terrorattacken.

Salman, t.v. och Hashem Abedi till höger.

– Trots att Salman Abedi var direkt ansvarig, är det tydligt att den skyldige varit med och planerat dådet, säger domaren Jeremy Baker.

Han hjälpte till med att hitta, köpa, lagra och transportera komponenterna till bomben som hans bror sprängde på konserten.

I och med att han var under 21 år vid tillfället kan han inte dömas till livstids fängelse.

Intependet

-Pettersson noterar att Hashem ”endast” döms för medhjälp till mord och ändå får 55 års fängelse och undrar om inte Storbritannien är bundna av samma internationella konventioner som statsminister Stefan Löfven brukar hänvisa till i stället för att göra något.

  • TIDIGARE 2017-05-23. Terrordåd -19 döda på popkonsert i Manchester

TERRORISM. 19 personer har dött och minst 59 skadats vid ett misstänkt terrordåd i samband med en konsert på Manchester Arena. Två amerikanska myndighetskällor uppger att det finns misstankar om att en självmordsbomb ligger bakom händelsen.

Det var när en konsert med artisten Ariana Grande avslutades som en eller flera smällar hördes vid 23.40-tiden svensk tid. Ljuden ska ha utlöst panik bland konsertbesökarna och videoklipp visar skrikande ungdomar som springer ut ur lokalen. Manchester Arena skriver på Twitter att explosionen inträffade utanför arenan.
22-årige Robert Tempkin vittnar för BBC om förvirringen inne på arenan.

– Alla skrek och sprang. Det låg jackor och telefoner på marken, folk bara släppte allt. Vissa ropade att de sett blod, men andra sa att det var ballonger som smällde eller en högtalare som gick sönder.

Ariana Grande är en amerikansk artist, populär bland flickor mellan 10 och 20 år så vi kan räkna med vilka offren är…

-Pettersson tycker Sveriges Radio är duktiga. I P1:s nyhetsändningar säger de att det är för tidigt att spekulera för vi vet ännu inte vilka som ligger bakom, sedan spekulerar de hej vilt utan att nämna orden islam och muslimer en enda gång…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “För ung för livstid, får 55 år för terrordåd i stället…

  1. I dagens korrupta Sverige hade det istället blivit en klapp på huvudet och ett permanent uppehållstillstånd !

Kommentera