Sverige sämst i Norden och Tegnells selektiva minne


PANDEMI. Sverige noteras för det djupaste BNP-fallet i Norden av de länder som hittills släppt siffror för andra kvartalet. Danmarks fall var historiskt stort men ändå något mindre än Sveriges. Och Finland ser ut att kanske ha klarat sig bäst i hela Europa. – Det handlar om mer än olika strategier för nedstängningar, säger Swedbanks chefsekonom Andreas Wallström till Financial Times, bakom betalvägg.

Nordiska flaggor från Nordiska rådet

I en tweet utvecklar han resonemanget. Förutom nedstängningsstrategin har den ekonomiska smällen också varit beroende av hur mycket coronaviruset spridit sig i landet samt strukturen på ekonomin – hur stor andel som är exempelvis turism eller handel, skriver Wallström.

Sverige har fem gånger fler döda per capita i covid-19 än Danmark och tio gånger fler än Finland. De som stödjer den svenska strategin menar att den ändå skyddat ekonomin och pekar på att Sverige har klarat sig bättre än Tyskland och EU-genomsnittet, skriver FT.

– Pettersson antar att meningen med att vi inte stängde ned så hårt var att ekonomin skulle klara sig bättre, det verkar hittills inte ha fungerat jämfört med grannarna men det är inte över ännu…

Statsepidemiolog Anders Tegnell verkar ha drabbats av selektivt minne, han kommer bara ihåg det han vill…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Sverige sämst i Norden och Tegnells selektiva minne

 • ruben

  Mail-systemen brukar väl på flesta större företag vara ett gemensamt centralt i ett stort lokalt nät med omfattande uppbackningsrutiner. Om man raderar mail på myndigheter eller större företag brukar de redan vara säkerhetssparade. Det kan vara rutiner, som backar upp allt nytt var 15:e minut eller liknande. Normalt ska väl varken privata företag eller myndigheter vara allmänt öppna med hur de sköter datasäkerheten. På viss nivå inom myndigheter ska även e-mail diarieföras har jag hört. Så jag är 98 procent säker på att de enkelt går att hämta tillbaks från säkerhetskopior.

  Gillad av 1 person

 • G Nordström

  Varför skulle Sozzen Tegnell vara annorlunda en de andra Sozzarna.
  Lika barn leka bäst, sticker du ut förmycket får du inte vara med.

  Gillad av 1 person

 • Roland Salomonsson

  Om jag minns rätt så har Taiwan haft 7 döda i Covid. De har följt Kinas rekommendationer om att offentligt bära mask. Däremot är smittspridningen omfattande. Samtidigt har man fortsatt att massbehandla med malariamedicin resp med c-vitamin resp d-vitamin. Insjuknade har fått fortsätta medicinering mot redan diagnostiserade sjukdomar, samtidigt med annan anti-Covidbehandling.

  En annan nyckel är stenhård smittspårning. Patruller har kollat i tätorter ang temp-förhöjning eller annan ev symptom. Taiwan är stort som ungefär halva Sverige med drygt dubbla befolkningen.

  Gilla

  • gamgubben

   Roland S. Märkligt då jag besökte Taiwan var det en 1/12 av Sveriges yta, har det månne vuxit sedan 1981. Invånare per km2 Taiwan 651, Sverige 22

   Gilla

 • SVENSK

  Tony Heller har nu också insett mer och mer att Coronahysterin delvis är en Psyop och Masspsykos som utnyttjas till att trycka ned FOLKET.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson

   Inse att Psy-ops momentet är just att protestera mot maskbärande. Protesterna bara ÖKAR rädslan.

   Gilla

   • SVENSK

    Psyopsmomemten är flera samtidigt. Folks rädlsa beror mycket på den okunnighet som man dessutom vill, och har arbetat på i decennier, att massorna ska ha!

    Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: