Malmö-skola inför mobilförbud

SKOLAN. Bergaskolan på Limhamn i Malmö kommer inför höstterminen att införa mobilförbud för eleverna, både under lektionstid och på rasterna. Telefoner ska lämnas in i början av skoldagen, och fås tillbaka efter sista lektionen, rapporterar Sydsvenskan, bakom betalvägg.

Bergaskolan-första-sida
Bergaskolan. Bild Malmö

Bergaskolan inför förbudet, efter att ha provat med några klasser under våren – trots protester från eleverna.

Förbudet kommer efter önskemål från föräldrar, och skolledningen tror att det kan hjälpa eleverna att komma in i skolarbetet bättre. Att mobilerna även förbjuds på rasterna hoppas skolledningen ska leda till färre kränkningar mellan eleverna.

– Vi har sett att de klasser som inte har mobiler på rasterna har börjat socialisera sig, spelar boll eller gör andra aktiviteter ute, säger Peter Abramo, biträdande rektor på Bergaskolan.

Pettersson tycker det är självklarheter. Det hade Fridolin lätt kunna införa på hundra dagar som han lovade och om han ville, elever, föräldrar och skolpersonal vill ha ordning och lugn och ro på skolan. Vad är så svårt?

skolregler

betygsbok1
De enkla reglerna är gamla, varför togs de bort. Här Petterssons betygsbok från slutet på 1950-talet och början på 1960-talet.

Om Engelska skolan på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Malmö-skola inför mobilförbud

  1. Det kommer nog inte alla muppar att gilla. Det blir nog stora protester och demonstrationer med tv-inslag där ansvariga kommer att anklagas för rasism och nazism när inte barnen får använda sina mobiler utan riskerar att lära sig saker på lektionerna. Svensk skoltid är fritt valt arbete. Ingen ska tvingas att göra något.

  2. Mobil hit mobil dit , det viktigaste säger Peter Abramo i sin kommentar . Se på folk i dag . De går ,de står , de kör bil , de har alltid mobilen i handen eller på det bord de sitter vid . Undrar var de har mobilen när de älskar ? Mvh Sjöström

  3. Det är ett I-landsproblem att elever och andra ifrågasätter varför eleverna inte får ha mobiltelefon alls under skoltid. I min barndom och ungdom fanns inte mobiltelefon.

  4. I min värld står föräldrarna för uppfostran och skolan för anpassningen till arbetslivet. Detta med generellt mobilförbud är en kapitulation inför bråkiga och besvärliga elever som drabbar de skötsamma hårdast. Det finns inga arbetsgivare som samlar in privata mobiltelefoner på morgonen och återlämnar dem på kvällen. Det finns ställen där mobiltelefoner, eller andra elektroniska apparater, inte är tillåtna men det är av andra orsaker.

    Ge istället lärarna större befogenheter att plocka mobiltelefoner av de som inte kan följa reglerna. Det kommer att få dubbel påverkan och förhoppningsvis lära dem inte bara en utan två läxor.

Kommentera