Storbritannien tar hjälp av militär för att skydda gränsen…

INVANDRING. Vi har tidigare sett att Grekland och Italien har problem med illegala migranter, under sommaren har även Storbritannien börjat få bekymmer med oönskade migranter som korsar Engelska kanalen från Frankrike för att ta sig in illegalt. I lördags meddelade det brittiska försvarsdepartementet att regeringen nu officiellt bett om hjälp med att stoppa dem, rapporterar ABC News.

I torsdags upptäcktes 235 personer när de tog sig iland på den brittiska sidan. Det är den högsta dygnsiffran som rapporterats hittills. Varmt väder och stilla vindar uppges vara orsaken till att så många vågar sig på resan i små båtar.

De anländande uppgav att de kom från Yemen, Iran, Sudan, Eritrea, de palestinska territorierna, Iran, Kuwait, Egypten, Chad, Mali and Irak, rapporterar BBC. Över 3.400 illegala migranter har nått Storbritannien via Engelska kanalen i 256 småbåtar i år. Migrationsminister Chris Philip kallar situationen ”oacceptabel”.

Nu har regeringen gett försvaret i uppgift att hjälpa kustbevakningen med verksamhet där Engelska kanalen som är som smalast. Sundet som skiljer England från Frankrike är som minst endast 32 km brett mellan franska Calais och brittiska Dover.

-Pettersson noterar att det är som i Sverige, unga män utan asylskäl som kommer farande, det kan vara terrorister, kriminella, latmaskar, desertörer…

Håll gränsen!

I början av 1980-talet gick en sovjetisk ubåt på grund i Karlskrona skärgård. Händelsen blev snart en världsnyhet och i Sverige blev kalla kriget ytterst närvarande. Den 28 oktober 1981, skulle den kanske mest omtalade ubåtskränkningen ske när en rysk ubåt, U 137, dök upp i svenskt vatten.

Den gick på grund mitt i en militär farled sydöst om Karlskrona. En fiskare upptäckte båten dagen efter och kontaktade örlogsbasen. Under mer än en vecka satt ubåten fast och världspressen invaderade Karlskrona.

U 137:s kapten vägrade först lämna båten. Efter fem dagar gick han slutligen med på att bli förhörd. Lite senare kom nyheten från statsministern Torbjörn Fälldin: det fanns kärnvapen ombord på ubåten. Efter förhör och hög diplomatisk aktivitet, fick ubåten slutligen lämna Sverige.

Ett tag var det risk att ryska marinen som låg på internationellt vatten skulle gå in och befria U-137. Dåvarande statsminister Torbjörn Fälldin (C) var dock obeveklig och gav order – håll gränsen!

Tänk om någon kunde säga detsamma idag – håll gränsen! I och för sig var det lättare då, Sverige hade ett försvar att räkna med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Storbritannien tar hjälp av militär för att skydda gränsen…

 1. Hela Engelska ön fullständigt fylld med allsköns dynga från all världens dynghål och helt bara så där kommer ”myndigheterna” på att de ska börja patrullera kanalen…ren kosmetika. Rakt av.

  …men, allmänheten är antagligen så fullständigt pantad, även där, att de går på vad skitsnack som helst.
  Som svenskarna.

 2. Asylsökanden på falska grunder blir bidragsturister. De kan sänka de nationer, som har farligt outvecklade försvarsmekanismer i samhället. Europa har varit ganska lugnt och säkert efter kriget men lockar och drar till sig för många individer med avsikten att leva på den villkorslösa välfärden eller på kriminalitet. Skärpning efterlyses.

 3. Nigel Farage har filmat hur UK Navy gör, de plockar upp dem och för dem i land. Flottan försöker inte ens stoppa dem utan fokuserar på att hindra insyn och de uppmanar Farage att ”försvinna” från området.

  Det här är och förblir en ”cover up” för att kunna fortsätta den illegala ockupationen, trots att UK har hårdare regler nu efter Brexit.

  Samma sak sker i princip i hela EU med politikernas goda minne. Tanken är att underminera den välfärd som byggts upp det senaste århundradet.
  Den välfärd som finns ska undermineras genom att skapa ett stort tryck på staten. Syftet är att skapa en arme av lågutbildade som är tänkta konkurrera ut den inhemska arbetskraften och samtidigt trycka ner löneläget.

  Har funderat många gånger på varför de vill importera så många som inte är kompatibla med dagens svenska förhållanden. Det enda som verkar troligt är, precis som Reinfeldt skrev, att pressa välfärden så att samhället drar ner på välfärden för alla och skapar en ny underklass. Det gynnar de rika som driver en globalistisk agenda med samma syfte.
  Det gynnar även Soros ,och hans kumpaner i bakgrunden, eftersom vi ska konkurrera med låglöneländer.

 4. de döda flyr för sina liv…
  be ÖB samla ihop några gossar med rosa nagellack som sen vaktar Abzurdistans gränser
  så blir det bra

 5. Nu måste stornationen Sverige med skärpa tala om för UK att så kan de väl inte göra mot dessa stackars traumatiserade flyktingarna från Yemen, där pågår de facto ett inbördeskrig. De bör dock tillägga att alla andra inte kan betraktas som flyktingar utan be dem komma till Sverige. Ett tillägg borde göras: Eftersom Sverige går till val 2022 så hinner merparten av dessa hinna erhålla medborgarskap för att trygga den sittande regeringens fortlevnad eftersom alla andra har fel värdegrund.

Kommentera