Beirut är gisslan hos en korrupt regering och en iransk religiös milis

LIBANON. En gång kallades Libanons huvudstad Mellanösterns Paris men nu är både Beirut och Paris inte vad de en gång var och anledningen är densamma. Beirut, Paris och många fler platser är bevis på att mångkulturen inte fungerar. 

 

Beirut är gisslan hos en korrupt regering och en iransk religiös milis. Bild från Wikipedia.

En polis har dött i samband med de stora demonstrationer som pågår i Libanons huvudstad Beirut, rapporterar al-Jazeera. Samtidigt rapporteras att över 700 demonstranter har skadats, varav över 60 har förts till sjukhus för vård.

Runt 10.000 personer tog sig till Martyrtorget i centrala Beirut för att protestera mot de styrande i landet efter de dödliga explosionerna i tisdags. Några kastade stenar och möttes av tårgas från kravallpolisen.

En grupp demonstranter tog sig också in i utrikesdepartementets byggnad i Beirut, under ledning av pensionerade officerare från den libanesiska armén. Gruppen ska ha förklarat att byggnaden var ”revolutionens högkvarter”, innan de drevs ut av den libanesiska armén tre timmar senare.

Utöver utrikesdepartementet tog sig demonstranter också in i energidepartementet och försökte storma finansdepartementet och högkvarteret för Libanons bankförening, där en brand uppstod.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Beirut är gisslan hos en korrupt regering och en iransk religiös milis

 1. När får vi se 10.000 människor på Sergels torg för att protestera mot vanstyret i Sverige ? Det enda som samlar sådana folkmassor är pridetåget och om Sverige skulle vinna guld i ishockey.Annars är detta folkets torg tomt.Demonstrationer som har ordnats där för olika angelägna politiska saker är sorgligt glest besökta.

 2. Nästan rätt, det är inte mångkulturen, utan Islam som är orsaken, både i Libanon och snart i Sverige m.fl.

  Om du fortsatt menar att andra kulturer, som t.ex. kristna kulturer i Mellanöstern likväl orsakar samma misär, så tror jag tyvärr att du enbart är en rasist/bigot som utnyttjar situationen för ditt etno-rasistiska mål att ”rena” Sverige.

  Det vore som att amerikaner under andra världskriget inte skulle ha gjort skillnad på nazister och judar som försökte ta sig till USA.

   • Libanon utgjordes av 80 % Kristna och styrdes likaså av dem. Libanon var, vid sidan av Israel, enda landet i Mellanöstern som var demokratiskt, tills man gjorde som dina ledare i Sverige, och ”öppnade sina hjärtan”. Man tog bl.a. emot rötäggen i Södertälje, men, dessa förstörde inte landet eftersom de rötäggen var just Kristna och utgjorde inget existentiellt hot mot landet. Utan först när man tog emot fredliga palestinier (gissa vilken religion?) och dessa började utgöra ca 20-30 % av befolkningen fick Kristna I Libanon uppleva det som rasister som dig snart ska uppleva här i Sverige.

    Svenska kommunister har redan gått i säng med Islam. Rasister som dig gör dessutom ingen skillnad på Islam och Kristendom, och har egentligen ingen bättre grund o stå på.

    Till er alla som läser denne Petterson och tror att han värnar om Sverige, så bör ni veta att han skiter i det som utgör Sverige. Nämligen den Judisk/Kristna värdegrunden. Genom att angripa Kristna minoritetsgrupper, hur klandervärda en del än må vara, uppenbaras hans ento/kulturella rasism. Attackerna mot Islam blir därmed egentligen en förevändning för att rensa alla som inte är ”Svenskar”, oberoende om de tillhör samma civilisation eller ej.

    Jag är verkligen ledsen; hoppades verkligen att du o dina likasinnade skulle inse denna fundamentala skillnad, men icke.

    Nu finns absolut ingen möjlighet för mig längre att bo kvar i detta land som likställer mig med Islamister.

   • Så kan bara någon skriva som inte har följt bloggen och som inte orkar använda sökrutan. Troligtvis en icke-kristen person som vill splittra och förstöra Sverige.

  • Kristen från Mellanöstern.
   Dina åsikter respekteras men oavsett om du är eller bara kallar dig kristen visar ditt svar att du inte har kunskap om och inte är från mellanöstern.

   Faktum är att vare sig mångkulturen eller Islam orsakar problem i Libanon och skulle Libaneser komma till Sverige skulle de flyta in i mängden och inte skapa ett enda problem!
   Att du kallar dig Kristen från Mellanöstern betyder förvisso inte att du är kristen från mellanöstern och därav inte vet att i Libanon accepteras alla kulturer och religioner och Libanon är dessutom en i hela världen känd nöjesmetropol vars kvinnor lever fritt, sminkar och klär sig som västerlänningar.

   Full acceptans och vänskap råder och avseende kristendom, katolicismen och islam med flera trostillhörigheter är knappt märkbar i Libanon men precis som i Sverige finns i Mellanöstern kultur och religionsanhängare som orsakar problem, märkligare än så är det inte.

   Kvinnorna i Libanon har som nämnts egen vilja och är mycket modemedvetna, faktiskt mer än vi svenska kvinnor är, tillika finns i Sverige svenska kvinnor och i Libanon libanesiska kvinnor som valt att med annan klädsel visa att de är troende men i Libanon är vänskapen mellan dem stark oavsett religionstro och mode de valt att visa upp sig i.

   Av Maya undran ”När får vi se 10.000 människor på Sergels torg för att protestera mot vanstyret i Sverige” är sannerligen berättigad undran och om det skulle ske är möjligt att några få svenska kvinnor finns bland demonstranterna, till skillnad mot i Libanon där tusentals kvinnor i västerländskt mode och religionsmode medverkar med männen i demonstrationerna.
   Mvh.

  • Petterson, jag har läst din blogg regelbundet sedan 2014. Ditt svar – i form av artiklarna – ja de har jag läst nästan uttömmande redan när de publicerades och känner väl till din bevakning.

   Du är ”färgblind” av din rasism, och kan inte skilja på en kristen och muslim, eftersom de är ofta är mer lika i utseende än med en nordeuropé.

   Jag är mycket övertygad nu att de som byggde upp Sverige efter krigen, och som jag hade äran att få växa upp med på landet, tyvärr är utrotade av vänstern, men också av er etno/nationalist-högern. Låt vara att ni är mindre farliga än de förstnämnda.

   Den hedervärda kristna generationen, som byggde upp landet, gjorde tyvärr ett fatalt misstag. De kämpade inte mot socialismen och inte heller gav de därmed sina barn det dyrbaraste de hade; den kristna värdegrunden.

   Jag kommer alltid hedra och ha med mig uppväxtens bild av Sverige med våra gudstjänster och många fina minnen i och kring våra underbara kyrkor på landet.

   Vad beträffar ”svenska juristen” nedan; du är lika äkta som din grammatik och semantik. Jag föreslår att du gör en folkräkning i Libanon för att se hur den ”fredliga samexistensen” har varit för den kristna befolkningen; inte bara i Libanon.

Kommentera