Sverige inrättar forskningscentrum om kärnvapennedrustning

SKATTER. Den svenska regeringen kommer att avsätta tio miljoner kronor årligen för att inrätta ett kunskapscentrum om kärnvapennedrustning, skriver statsminister Stefan Löfven (S) och utrikesminister Ann Linde (S) på DN Debatt, tyvärr bakom betalvägg. 

14-svyle-354685319728f8c25b
Idag är det 75-årsdagen av atombomben över Hiroshima. Atombomberna över Hiroshima och Nagasaki detonerade den 6 augusti respektive den 9 augusti 1945 på order av USA:s president Harry S. Truman. Wikipedia

”Det är en gemensam skyldighet att förhindra fler atombomber”, skriver de och pekar på att det också krävs en aktiv medverkan från kärnvapenstaterna för att en nedrustning ska bli verklighet.

Löfven och Linde skriver vidare att det också är viktigt att befintliga kärnvapen inte sprids och att målet måste vara en ”värld fri från kärnvapen”.

– Pettersson har inget emot kärnvapennedrustning men undrar om det är Sveriges sak att lägga tid och pengar på?

Har inte statsminister Stefan Löfven något annat att göra? Kanske en skyldighet att bekämpa skjutningar, sprängningar och våldtäkter inom landet och skydda det svenska folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverige inrättar forskningscentrum om kärnvapennedrustning

 1. Ja förutom skjutningar, sprängningar och våldtäkter måste alla anlagda bränder stoppas. Det gör man enklast genom att utvisa de pyromaner, som går att utvisa. Kan man inte stoppa bränderna, så ser landet snart ut, som en kärnexplosion.

 2. Men snälla steffe lille, du kan lika bra kasta pengarna i sjön. Det är inte din regerings uppgift att göra detta, läs istället och försök förstå att vårt land kommer inte att förstöras av kärnvapen, det har redan förstörts av kärnväljarna som röstat S och på Alliansen.

 3. Har vi kärnvapen här i landet???? Bättre man använt 10 miljoner varje månad till att få upp fattigpensionerna till en acceptabel nivå, så
  att vi i framtiden inte behövde skylta med att ha Europas sämsta
  pensioner och Europas flest åldringar som bor på gatan!

  Inte fan nedrustar dom kärnvapen nationer sina vapen för
  att Sverige gaggar om det! Fullständigt onödigt, men det
  visar på att dom sysslar med helt annat än att regera landet!

  Gör en ansats istället för att få ner brottsligheten!

 4. Stefan Löfven har verkligen breda perspektiv när han rundhänt lovar pengar till allt mellan himmel och jord, från klosetter till kunskapscentrum om kärnvapennedrustning. Betalar han själv, han säger ju ”vi” ? 2015 lovade Löfven 20 miljarder till FN för satsning på toaletter…– ”Det är klart vi har råd”, sade Löfven på frågan om Sveriges budget klarar den utgiften:
  https://nyheteridag.se/sverige-lovar-20-miljarder-till-fn-for-satsning-pa-toaletter-for-kvinnor/

  För att inte tala om Löfvens ord om att : ”Vi har värnat svenska EU-avgiften”. Vad han glömde säga är att Sveriges EU-avgift kommer att öka i rena pengar, med ungefär 6 miljarder kronor till runt 45 miljarder om året. ”Löfven borde frågat svenska folket”:
  https://www.blt.se/ledare/lofven-borde-fragat-svenska-folket-e535d458

 5. ” Det är vår gemensamma skyldighet att förhindra atombomber”
  Det är också deras förbannade skyldighet att förhindra bomber, skjutningar och de ständiga kniv-attackerna m,m, i landet. Här behövs inga forskningscentrum som slukar skattebetalarnas pengar.

Kommentera