Stäng

Åtta personer på 38 kvadratmeter

INVANDRING. I Rinkeby bor familjen Isaev åtta personer på 38 kvadratmeter. Sju år i bostadskön räcker inte för att byta till en större lägenhet. – Barnen bråkar ofta och det är omöjligt att få någon lugn och ro, säger Akrom Isaev enligt Dagens Nyheter, tyvärr bakom betalvägg. 

-Pettersson noterar att herr Akrom Isaev kom till Sverige år 2008 från Uzbekistan, året efter kom frun och då var barnen tre. Tre barn är födda i Sverige.

På dagarna jobbar Akrom Isaev med rivnings- och saneringsarbete. På nätterna har han jourtjänst för ett fastighetsbolag. Frun Zulfiya arbetar deltid som städare och läser svenska på komvux.

Tidigare bodde familjen i en fyra i Vällingby på 88 kvadratmeter. Men hyran var för hög, så de var tvungna att flytta.

-Pettersson säger att det är något skumt med denna historia. Räcker inte Akroms 1,5 lön och Zulfiyas deltidslön samt sex barnbidrag för barnen som är mellan 5 och 17 år är det något fel. Försörjer de halva klanen hemma i Uzbekistan eller? Varför skaffar de barn som de inte har råd med.

Varför ställer inte Dagens Nyheter några kritiska frågor?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Åtta personer på 38 kvadratmeter

 1. DN har stängt av kommentarsfunktionen på artikeln. Tre kommentarer hann tydligen skrivas, men de går inte att läsa. Man kan undra varför.

 2. RFSU behöver informera våra nya fertila nyanlända om preventivmedel, istället för att pådyvla våra förskolebarn sexualkunskap.

 3. Och familjen som trodde att de kom till dukat bord och Paradiset på jorden när de klev på svensk mark !
  Det här måste den landsförädiska och mångkulturälskande 7 klövern som sänkt ner Folkhemmet i det kriminella och mångkulturella Islamistiska träsket genast göra något åt, det måste strida mot de mänskliga rättigheterna som svenska politiker alltid värnar om när det INTE gäller etniskt äkta svenskar….

  1. De kom till dukat bord.
   De har det mycket bra i Sverige , bättre än i sitt hemland, där barnbidrag är knappast någon förmån staten bekostar med tanke på alla storfamiljer, som i guds namn skaffar stora skaror med barn .
   jag kommer också från en stor familj.Aldrig har mina föräldrar hämtat socialbidrag. Eller som mamma sade ; Man hamnar i händerna på djävulen om man hämtar hjälp av staten.
   så vi barn lärde tidigt både snickra och sy, baka och laga mat , koka soppa på spik .
   I Sverige är det tvärtom. Här är det en självklarhet att alla av utländskt börd äger rätten till bidrag, ursprungsfolket tvingas försörja alla arbetsovilliga.
   Sverige är ett underligt land.

 4. Men sysselsätt er med nåt än att knulla…. Så skulle det kanske inte bli så trångt. Men det här är ju djur, som beter sig som djur och främst förökar sig. Vill de ha nåt större, ge er ut på marknaden och köp det ni anser er behöva.

  Eller ska ni ha en hel uppgång, så att hela släkten får plats….??

 5. För er som inte vet så anställer gammelmedia, SR och SVT mellanstadieelever som journalister. Av texterna att döma kunde man iallafall tro det.

 6. Varför inte göra som många andra – använd skilsmässa som ett säkert sätt att få ett bättre boende. Nu får ni förmodligen en större lägenhet, samt att det nu öppnas upp en möjlighet att hyra ut en lägenhet på den svarta marknaden?

 7. De är flyktingar…Lilla tjejen på bilden bär redan slöja. Det är förbjudet i Uzbekistan… Undrar om hur de får tag i de 2 lägenheter under sina 7 år med uppehållstillstånd… Icke- flyktingar står i kö tillsammans med svenskar och klagar inte…

 8. Vad skulle herr Akrom Isaev viljamed denna reportage?Jag begriper inte… En rymlig för 8 personer 4:an blir inte billigare och hans 38 kvadratermeter blir inte fler…
  Vits med reportagen? Vilket nyhetsvärde i den?

 9. Nej,nej inga kritiska frågor. De är offer…
  3 barn + 3barn , inte råd m en 4a, hmm.
  De hade det antagligen mkt bättre tidigare. Arma land

 10. OBS!
  Elen är gratis i Rinkeby. När skall vi börja bränna bilar för att få sänkt hyra och gratis el?

 11. Om hemlösa skulle adoptera dessa flyktingar skulle de slå två flugor på en smäll.
  Vore jag hemlös skulle jag ställa frågan.

 12. Det är bostadsbrist i Stockholm inklusive förorterna! Andrahandsmarknaden har dyrare hyror. En lägenhet lämplig för åtta personer växer inte på träd, sju års kötid är ingenting i sammanhanget. Skulle tro att 10.000-tals minst är i samma sits just nu.

  1. Skriv det till DN. Jag skickar också ett mail. Vi måste påverka ….
   I förra veckan berättade en afghan 22 år att han får när som helst en lägenhet antingen i innerstaden i Stockholm eller Täby, de två områden som han godkänner .
   Och de har lovat att nästa lägenhet som blir ledigt är hans! Han har bott här i 4 år.
   Jag påpekade att massor med folk har stått i kö i upp till 20 år och inte har en chans.
   Vad bryr de sig om det?

 13. I Rinkeby finns massor med lediga lägenheter d.v.s 15 inskrivna i små ettor och tvåor som bor i något annat land .Använder lägenheter som brevlåda.
  Tvåor i Rinkeby kostar 5600 inkl el mm. En trea kostar under 7 tusen .Så även jag undrar vad de vill. Antar att de vill flytta till innerstaden.
  När skriver DN en reportage om alla hemlösa gamla svenskar, som har tvingats ut på grund av en låg pension?
  Jag kan tänka mig att familjen har stört eller gjort något att de tvingades lämna lägenheten.

 14. Dagens nyheter ställer inga kritiska frågor till invandrare, hade dom däremot varit Svenskar sen födseln då hade frågorna avlöst varandra

  DN tillhör feg media, maktens förlängda arm!

 15. Vad som numera är relevanta frågor från DN folket har inget med dagens situation i Sverige att göra. Det relevanta är att få oss svennar att tycka synd om utan att försöka forska i orsaken. Det borde vara journalisternas främsta uppgift, varför har det blivit så svårt för XX och har XX egen skuld till detta. Enklare är då att skylla allt på främlingsfientlighet och värdegrund.

 16. Här kan PK o alla feminister göre en riktigt god gärning genom att upplåta sitt onödigt stora boende till dessa som bara vill oss Svenskar väl, eller vad säger du Malena?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: