Ledande moderat: inför flyktingstopp och börja med återvandring

INVANDRING. På Facebook skriver kommunstyrelses ordförande i Staffanstorp, Christian Sonesson (M), att han öppnar för återvandring av “ej integrerade” invandrare.

Christian Sonesson. Pressbilds Staffanstorps kommun

Det är ett krav som Sverigedemokraterna haft i många år men SD har legat lågt med det, medan det nya partiet Alternativ för Sverige har det som huvudfråga och nu vill även moderat-toppen i Staffanstorp se det som en lösning på våra problem.

Inlägget på Facebook kom efter mordet på tolvåriga Adriana Naghei Ostrowska, i Botkyrka i Stockholm natten till söndag.

En mamma som håller sitt spädbarn i famnen mördas på öppen gata.
En tolvårig flicka mördas när gängen beskjuter varandra.
Väktare skjuts i sin tjänsteutövning.
Ungdomar rånas och förnedras.
Bombdåd har löpt över Sverige som om det vore en krigzon till andra länders förfäran.
En stor andel människor vågar sig inte ut när det är mörkt. Islamister och kriminella sätter sina egna regler i samhället, såväl för sig själva som för sin omgivning.
Tillståndet i vårt land fick till och med konsekvensen att ett nordiskt grannland införde gränskontroller mot oss.
Svensk migrationspolitik har sedan många år tillbaka havererat. Parallella samhällen och otrygghet breder ut sig, mer och mer för varje år.
Sverige går inte längre att känna igen, även om många envetet försöker upprätthålla bilden. Lögner, vinklad statistik och skönmålande exempel används av de som vill fortsätta driva samhället i denna riktning. När makthavare till slut står nakna inför sanningen och inte längre kan slingra sig ur det som medborgarna redan sett för länge sedan så blir svaret allt för ofta ”vi har varit naiva”.
När fruktansvärda brott begås så fälls kraftfulla kommentarer från regeringsmedlemmar.
”Vi ska knäcka gängen!” ”Vi ska jaga dem till världens ände!”
Tyvärr stannar det just bara vid kraftfulla ord.
Även om undantag finns, så intar media allt för sällan en granskande och uppföljande roll. Media nöjer sig allt för ofta med de repeterande svaren som ges.
Det är bekvämt och svaren passar också väl in i allt för många journalisters egna politiska övertygelse.
Vi är många som under lång tid sätt hur vårt samhället utvecklats i fel riktning, och vi blir allt fler.
Regeringen har varken svaren, viljan eller förmågan att fatta de nödvändiga beslut som måste tas. Oppositionen måste synka sig och samarbeta mer. Ty det är helt uppenbart att staten inte kan skydda sina medborgare, vilket är grundläggande i en rättsstat.
Sedan ca två år tillbaka så publicerar jag, ungefär en gång i halvåret, en lista med konkreta punkter som jag anser behöver verkställas eller noga utredas. Listan har genom åren uppdaterats med god hjälp från er läsare. Det kan tyckas som hårda förslag, men ett samhälle som under lång tid har saknat politiskt mod och fasthet kräver tydlighet för att upprätta lag och ordning.
Staten måste helt enkelt återta kontrollen. Det tror jag att merparten av Sveriges befolkning tycker, oavsett bakgrund eller politisk hemvist.
 1. Alla är överens om att fler poliser behövs, främst i yttre tjänst. Polisen behöver bli synlig och som ett naturligt inslag i gatumiljön. Problemet är att få poliser utbildas och många poliser väljer tyvärr att avsluta sin anställning. Våra poliser behöver få bättre anställningsvillkor. Tills dess att det finns fler utbildade poliser, så borde anslagen till polismyndigheten höjas så att fler civilanställda kan anställas för att syssla och avlasta med administrativa åtgärder. Pensionerade poliser kan också ses som en inre resurs med all den erfarenhet som de kan bidra med.
 2. Stärk hela rättskedjan, Tullverk, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket, kriminalvården och Polismyndigheten. Ett robust system med utrymme för mer volym och snabbare handläggning. Ställ därtill tydliga krav och mål på dessa myndigheter. Brottslighet får aldrig accepteras utan måste klaras upp och beivras. Även de brott som kan verka små i sammanhanget.
 3. Fler polisstationer och dygnetruntöppna polisstationer. Det behövs betydligt fler polisstationer och fler måste vara öppna och rejält bemannade. Om vi kan ha sjukhus, äldreboende och till och med bensinstationer som är öppet 365 dagar om året, 24 timmar om dygnet så kan vi ha det för polisstationer också. Det är i grunden en prioriteringsfråga.
 4. Sänk straffmyndighetsåldern. Även unga människor måste ta konsekvenserna av sina gärningar.
 5. Jourdomstolar skulle kunna upprättas för att snabbt kunna lagföra förbrytare som tas på bar gärning. Exempelvis ordningsstörning.
 6. Ungdomsanstalter av klassiskt snitt. Dvs rutiner och fysiskt arbete. Ett par veckor till månader för brottslighet som idag sällan leder till mycket av straff.
 7. Föräldraansvaret måste utvidgas. Föräldrar måste fostra sina barn. Skadeståndslagen skulle behöva utökas gällande föräldrars skyldighet utifrån vad deras barn gör.
 8. Utvisa de som inte är medborgare som gjort sig skyldiga till brott som innehåller fängelse på straffskalan. Oavsett situationen i deras hemländer.
 9. Skärpta straff. Vi måste döma hårt när det är befogat. Den som är inlåst kan inte utsätta hederliga medborgare för brottslighet. Vi har sett allt för många grova brott av gärningsmän som borde suttit inlåsta för sina tidigare grova brott.
 10. Kommunala ordningspoliser. Låt oss kommuner få anställa poliser som kan upprätthålla ordning i det offentliga rummet. Många länder har poliser på olika nivåer. USA, Frankrike, Spanien och Italien för att nämna några. Det finns många fördelar med olika typer av poliser som sysslar med olika typer av brottsbekämpning. En annan fördel är att våra poliser faktiskt får en mångfald av arbetsgivare att välja mellan.
 11. Mer kameraövervakning.
 12. Ta bort straffrabatter. Skydda hederliga medborgare mot förbrytare genom att faktiskt låsa in de kriminella.
 13. Vittnesskyddet skulle behöva ses över och stärkas. Kronvittnessystem samt i vissa fall anonyma vittnesmål.
 14. Vistelseförbud/zonförbud för kriminella.
 15. Jaga den organiserade brottsligheten med samtliga resurser. Hit them where it hurts. Det vill säga slå mot deras tillgångar och affärsmodeller. Beslagta deras fina bilar upptaxera dem etc. Kan de inte på ett trovärdigt sätt redogöra för sina inkomster och att de står i relation till deras leverne så blir de av med klockor, bilar, fastigheter etc.
 16. Flyktingstopp. Låt oss nu koncentrera våra resurser på landets trygghet, inte på att ta emot fler människor som samhället behöver försörja.
 17. Arbeta för en återvandring av ej integrerade.
 18. Stärkta gränskontroller. Biometrisk kontroll av icke medborgare.
 19. Undersök möjligheten att upphandla anstaltsplatser i andra länder.
 20. Höjd kvalifikationstid samt höjda krav på att erhålla svenskt medborgarskap.
 21. Den som sökt asyl i Sverige och beviljats uppehållstillstånd och kort därefter “semestrar” i sitt tidigare hemland bör förlora sitt uppehållstillstånd.
 22. Utöka nödvärnsrätten. Dvs rätten att försvara sig själv, sin familj och sitt hem (ägodelar).
 23. Skolan ska vara kunskapsbaserad och en trygg plats. De som hotar och förstör för andra bör få kännbara konsekvenser – offret ska inte tvingas byta skola. Inför skoluniform i grundskolan. Det fungerar bra i andra länder och det motverkar hets och grupptryck om att barnet ”måste” ha en viss sorts kläder för att passa in.
Listan kan säkert byggas på ytterligare och dyker sannolikt upp även i framtiden.
Till listan ska även läggas andra typer av insatser, såsom förebyggandearbete och tidiga riktade insatser.
Christian Sonesson, Kommunstyrelsens ordförande (M), Staffanstorps kommun
-Pettersson tycker det är konstigt att Sonesson är moderat, ett av de partier som varit drivande bakom försämringen av Sverige…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

44 thoughts on “Ledande moderat: inför flyktingstopp och börja med återvandring

 1. “Ann

  05 08 2020 at 21:02
  Du fick svar på det du frågade. Hur är det med ordförståelsen? Jag vill inte vara oförskämd men du fick faktiskt svar på det du frågade. Inget annat.”

  Det är din åsikt. Ge exempel på antas och fabuleras -påhittat ,hopdiktat, ljuga. Bara någon mening eller det du avser som antagande. Nyfiken.
  Jag ser inte en enda här. Möjligtvis det du skriver. påhittat , inbillat.

 2. Ann! Fabuleras det någonstans så är det i DN!Senast var det 4 helsidor om mordet på en Afghan i Kiruna.När ser du något liknande reportage när det mördats en svensk(om man nu får kalla någon så) Det är såna som dig och dina blinda gelikar som skrämmer mig.Så dröm vidare i din fantasivärld i DN.

 3. “Ann

  05 08 2020 at 17:17
  Farligheten ligger i att förtroendet för det vi byggt upp rubbas. Man vet vad man har, man vet aldrig vad man får.”

  Vad exakt här är så farligt ? Jag kan inte tänka mig att du är nöjd med utvecklingen i landet. Våra pensioner kan man inte leva på. Allt fler svenskar flyr sitt land till tryggare länder.
  Det är väldigt allvarligt och fel att våra egna lider och kastas ut från sina hem till förmån för de nya ,som aldrig behöver bekymra sig över ifall pengarna räcker till det nödvändiga. För de är garanterade en god tillvaro med fina äldreförsörjningsstöd mm.
  Våldet ökar, våra barn ,ungar och äldre är utsatta.
  Hur kan du tycka att det farliga ligger i vad vi får. Jag har fått tillräckligt, jag flyttar utomlands. Vi skojar att vi kan skapa ett eget litet samhälle, vi är många och har valt Spanien.
  Vi vågar inte bo kvar här. I följet följer vissa unga familjer, som inte vågar ha sina barn i skolor här på grund av våld och mobbning. På grund av att de är ljushåriga och -hyade,
  De mobbas och lärarna vågar inte göra någonting. De är rädda för föräldrar från utländskt ursprung, då de hotar med att anmäla på grund av mobbning av hudfärg.
  Är det det samhälle som du trivs i ?

 4. Ann ! Förstår dig fullständigt !!! Efter 35 års hjärntvättning av dig pga DN så sitter vi i denna sjunkande båt ! Tyvärr så finns det många av din sort som tydligen vill gräva sina egna gravar . För jag kan lova dig att ditt liv kommer definitivt inte att bli bättre efter dom nya har tagit över Sverige !!!

 5. Glöm inte att moderaterna tillsammans med miljöpartiet gjorde upp om fri invandring….….

 6. Här är en (av många fler) förfärliga händelser som fick Christian Sonesson (M) att ta sitt kloka beslut …

  Adriana (12) var ute og luftet hunden – ble skutt og drept
  (Publicerat 4:e augusti 2020)

  Läs mer och se privat foto av den tolvåriga Adriana Naghei Ostrowska, som mördades i Botkyrka. Publicerat i Norge av Document.no:

  https://www.document.no/2020/08/04/adriana-12-var-ute-og-luftet-hunden-da-ble-hun-skutt-og-drept/

 7. De flesta här verkar ha missat Sonesson, Staffanstorp och den politik som rått där sedan 2013. Staffanstorp är i dag Malmös raka motsats med ordning och reda på gator, torg och i finanser. “Flyktingarna” de fick pådyvlade placerade de i husvagnar en bit utanför.

  Och nej, varken Sonesson eller Bali ska lämna moderaterna för SD. SD är ett självspelande piano som klarar sig själv. Moderaterna å andra sidan kan komma att få några vettlösa MUF:are till på känsliga poster. Staffanstorp och Sölvesborg är två sidor av samma mynt.

  Jag har sagt det förut och det tål att upprepas; Bästa sättet att rädda Sverige är att “ta över” ett tillräckligt stort parti och driva en linje som är bra för Sverige och svenskarna. Sossarna sitter ihop med Lo i höften och går inte att ta över. Kan man få 50 stycken att gå med i moderaterna i var och en av Sveriges kommuner är man i majoritet på mötena och kan nominera sina egna. Det finns säkert fler än ett fåtal som hellre röstar på sträva moderater än på SD och tillsammans kan det konservativa blocket påbörja återställningen av landet.

  Ibland måste man ta en omväg för att säkert komma fram.

  • Tack ,Argus. precis som du skriver så är Staffanstorp och Sölvesborg bland de bästa i Sverige tack vare vettiga politiker.
   Sonesson har inte retat upp sitt parti tillräckligt trots att han har ofta sagt saker som inte platsar i M politiken.

 8. Nåja skulle han hamna i Fjollträsk så tystnar nog pipan för där får han ju inga egna åsikter ha.
  Punkterna i programmet är så många och för att få något till stånd så måste naturligtvis flera nya myndigheter etableras. Men först måste ytterligare en utredning starta, det finns fortfarande avsuttna riksdagsmän som inget jobb vill ha, men att leda en utredning är OK. Arvoderat och givna riktlinjer, mums filibaja.

 9. U Kristersson är en vindflöjel, som följer vinden och hoppas vinna på detta.
  Inte många partier som har en vision och sedan står fast vid denna.
  Hållbar politik, måste vara långsiktig.
  Regeringen försöker bara klamra sig fast vid makten och köttgrytorna.

 10. Det här är det bästa jag har läst på länge, låt det bli verklighet, vi vill ha tillbaks vårt land!

 11. Javisst bra åtgärder, synd bara att ni inte lyssnade när
  SD sade det för flera år sedan, ni var ju också med
  på det där rasist-fascist tjafset i många år så fort SD
  föreslog dessa åtgärder,, men klart bättre sent än aldrig!

  Sen hade kanske trovärdigheten ökat om ni sparkat
  ut landsförrädaren ur partiet , ,han med öppna era hjärtan

 12. Pettersson! dra igång en kampanj som tydliggör Klarnas miljonstöd till BLM och lobba för alternativa betalningssätt, snälla, all lives matter!!!

 13. Låter som SD alltid har sagt! Välkommen Sonesson nu är du också rasist precis som mig.jag tycker precis som dig,usch vilken hemsk människa du och jag är tycker 83 procent av befolkningen i detta sjuka land!Dags att packa och flytta

 14. Låter som SD alltid har sagt! Välkommen Sonesson nu är du också rasist precis som mig.jag tycker precis som dig,usch vilken hemsk människa du och jag är tycker 83 procent av befolkningen i detta sjuka land!

 15. En mycket bra man o moderat..
  Han måste bli partiledare..
  Släng ut ulf han som slickat Estonia bildt och den andra mubben.
  Ponnsan
  AFS

 16. En person med båda fötterna på jorden. I förhållande till övriga vel peller och bedragare inom M

 17. Sonesson är nog den ende vettige i (M). Risken finns att han oavsiktligt blir röstmagnet för (M) i nästa val.

  Sedan blir de med motsatta åsikter invalda p.g.a. honom!

 18. Frågan är om Ulf Kristersson är moderat? Eller om partiet för fram sina väljares åsikter? Partiapparaten är förmodligen kontaminerad med Renfieldare men om Kristerssons fortfarande aspirerar på statsministerposten måste han nog vända kappan efter vinden nu.

 19. Jaha, då vi där igen då. Det gäller att inse ordens innebörd och här blev det sålunda fel igen. Om vi skulle införa FLYKTING-stopp, så bleve det knappast någon större förändring, då nivån på dom riktiga flyktingarna endast ligger på knappt 3 %. Asylsökare 12 %. Resten är anhöriginvandrare och bidragsturister. Ska det behöva vara så svårt för en moderat att begagna sig av adekvat terminologi ?

 20. Christian Sonesson är min idol bland Moderater. Han bör byta parti och SD bör ta och erbjuda honom en hög tjänst. han talar samma språk som SD och AFS.
  Det lär bara vara en tidsfråga när lejonet Reinfeldt ryter till och då blir det som jag tänker.
  Jag följer Christian och han är en äkta Sverigevän.
  En mycket duktig man.

 21. Jaha, ännu en från PK-familjen som nu får ta en kölapp på Arbetsförmedlingen !
  Rekommenderar att lyssna Altetnativ Media via Youtube och där bland annat på SwebbTV där mycket kunniga människor från olika områden deltar i mycket bra debatter och föreläsningar och säger den riktiga sanningen till skillnad mot dagens vänsterextrema och politiskt korrekta media i Sverige och övriga Västeuropa.

 22. Vad är det han, Sonesson, det moderata politiker ynglet inte fattar. Läs din historia, er älskade Reinfeldt gjorde upp med tokpartiet MP och sedan var det klart.

  • Jag har följt honom i hans tjänst. Han har alltid haft avvikande åsikter gällande M.
   Att de inte premierar honom och ger en plats i Riksdagen.
   Han förtjänar det.
   Helt enkelt en udda fågel i Moderaternas parti. Han vågar!
   Han bör bli partiledare för M.

 23. Oj, oj! Ingen dålig agenda. Mycket av detta har lagts fram tidigare bl.av SD, mmen inget har hänt. Hoppas att detta får fler kommunpolitiker att agera, för vi kan ju inte klona herr Sonesson även om det vore önskvärt.

Kommentera