Nu bro invigs i Genua, Italien


ITALIEN. Morandibron, eller Polceveraviadukten, var en motorvägsbro i Genua i Italien. En cirka 200 meter lång sektion av bron rasade den 14 augusti 2018 med 43 dödsoffer som följd. Resterna av bron revs den 28 juni 2019.

Idag invigs den nya bron. bara två år efter raset och drygt ett år efter att den gamla revs.

-Pettersson säger att i Sverige hade vi fortfarande hållit på med en miljökonsekvensutredning och de som var ansvariga för att den gamla rasade hade blivit ministrar eller generaldirektörer.

 • TIDIGARE 2019-06-28 Morandibron sprängs

TEKNIK. Morandibron, eller Polceveraviadukten, var en motorvägsbro i Genua i Italien. En cirka 200 meter lång sektion av bron rasade 14 augusti 2018 med 43 dödsoffer som följd. Återstående delar som byggts efter samma principer som den raserade delen, sprängdes idag och ska byggas upp med andra metoder. 

Bron hade en mycket ovanlig konstruktion. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Nu bro invigs i Genua, Italien

 • Tony

  Som Sverige är med o finansierar.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Visa öppet vilka problem Öresundsbron hade under projektering och konstruktion, samt de tokiga inläggen från de s.k. miljövännerna. Vilka farhågor besannades och hur hindrades infödet av vatten tiil Östersjön??

  Gilla

 • Argus

  ”Pettersson säger att i Sverige hade vi fortfarande hållit på med en miljökonsekvensutredning”

  Jag tror snarare att det blivit en gång- och cykelbro eller ingen alls. 😉

  Gilla

 • gamgubben

  Det har blivit ett stort och dyrt problem med långa ledtider innan ett arbete med att bygga kan starta. Men det är ju så noga att det skall diskuteras, efter ett politiskt beslut tagits så kan väl någon som inget vet eller kan, överklaga. Skälet kan vara att det stör den klagades vy eller sinnesfrid förmodar jag, alla måste vara överens, det räcker inte med demokrati att hälften plus en säger ja. Kommer sedan en miljöpartist på något som eventuellt senare, det gäller ej vinst, kan vara en fara för miljön. Ja då blir det tvärstopp.

  Gilla

 • Maja 2

  Europa skall inte bygga broar.Europa skall bygga murar !

  Gilla

 • Maja 2

  Den här videon innehåller material från AFP som har blockerat den från visning på den här webbplatsen eller i den här appen!
  Se Youtube”

  Ser alltmer ofta videon med texten ”Videon visas inte i det landet du bor i. ”

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: