Ett par funderingar


Nedan följer ett par funderingar efter att ha kommit hem från utelivet i stan och efter att ha läst om anlagda bränder i medierna. 

Ni får ta dessa funderingar som ni vill och kanske jag rent av är ute och seglar…eller inte.

Kompisgänget satt idag på en lokal uteservering och tog en fika, omgivna av mycket folk som njöt av sommarvärmen som äntligen gjorde en kort återkomst. Bland alla gäster fanns tre vuxna somaliska män och tre somaliska småflickor i åldern 5-7 (gissningsvis). Samtliga tre flickor var insvepta i så mycket tyg att bara deras händer och ansikten syntes. Runt om lekte svenska småflickor klädda som vi genom åren vant oss vid under denna varma period av året. Håret fladdrande för vinden, sommarklänningar, bara ben och sandaler på fötterna. Vi var helt eniga i gänget. Ingen, absolut ingen, ska inbilla oss att de tre somaliska flickorna dragit på sig dessa kläder utan påverkan av vuxna i deras närhet. Vi talar om små flickor som knappt börjar skolan och som knappast sitter hemma och bläddrar genom modekataloger eller ser filmer av Astrid Lindgren där både Pippi, Annika, Madicken och Ronja Rövardotter visar mer hud än flickornas mammor. Dessutom undrade vi alla om föräldrar till somaliska flickor inte fått lära sig om D-vitaminens betydelse för hälsan? Alla ni som försvarar slöjan bör läsa texten bakom länken och alla andra artiklar som tar upp detta.

I dagarna har ytterligare en hembygdsgård brunnit ned till grunden och ovärderliga föremål över lokal historik gått upp i rök. Jag tänker inte spekulera i brändernas uppkomst, men tankarna går ibland till individer i Sverige som avskyr allt som har med vår kultur och historia att göra. Bästa sättet att radera detta är att elda upp skrifter och föremål som berättar om det Sverige som vuxit fram under ett par årtusenden. Dessa individer behöver inte nödvändigtvis ha sin bakgrund i andra kulturer, utan kan också tillhör den vänster som förnekar oss svenskar rätten till vår egen historia och vår egen kultur. Samma individer som i dagarna går armkrok med den våldsbejakande delen av BLM.


7 responses to “Ett par funderingar

 • gamgubben

  Stefan! Det verkar inte alls vara några fel på dina tankar, men i felaktiga hjärnor skulle de kunna tolkas som främlingsfientliga.
  Vi får leva med dessa jesuiter och fortsätta vår strävan att med våra röster få skutan Sverige på rätt kurs igen.

  Gilla

 • Maya

  Dina funderingar Stefan K.angående varför hembygdsgårdar brinner så ofta nuförtiden är det nog många som har haft.Jag tror att misstankarna rör sig i en speciell riktning.Jag kan ha fel,men jag tror inte det handlar om någon enskild pyroman som härjar runt.En annan fundering gäller denna klotterexplosion på historiska byggnader.En sida av en gata med relativt nya hus är klotterfria.På andra sidan på samma gata med hus från 17.00_talet är det klotterorgier.Gamla stan i Stockholm börjar se riktigt sunkigt och slummigt ut på grund av det.Förstörelselustan har exploderat på sistone.Men,det är väl bara en tillfällighet,??! Eller är det kanske dom ”högerextrema” som eldar upp vår historia och klottrar att alla Poliser är svin på husväggarna ???

  Gillad av 1 person

 • He Adamson

  Och nu har ju bananrepubliken Sverige inte ens kontroll på hur många invånare landet har.
  Detta är ju mer än bedrövligt!

  Gillad av 1 person

 • Leif

  Du kanske seglar, men du ser grynnorna!

  Gilla

 • Kattsand

  Hembygdsgården som eldades upp har fått en viss uppmärksamhet i Danmark: https://snaphanen.dk/2020/08/01/sveriges-kulturarv-braender-ned/

  Gilla

 • ståfräs

  Vi är väl tyvärr bara ca 25% som också undrar, med eftersom då 75 % PK är glada o nöjda över utvecklingen( avvecklingen) och nedmonteringen av allt Svenskt. Jag kan bara säga att jag är ledsen och inte lite förbannat på dessa 75% knallkorkar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: