Skola i brand i Hjärup

BROTTSLIGHET. En kraftig brand bröt ut i Hjärups montessoriskola i Hjärup i Staffanstorps kommun. Den senaste tiden har det brunnit i flera skolor i området.

22.36 larmades polis och räddningstjänst till Hjärup i Staffanstorp. En byggnad på Hjärups montessoriskola stod i brand och ungefär 40 brandmän från flera stationer fanns på plats.

Hjärup ligger mellan Staffanstorp och Lund.

Den senaste tiden har det brunnit i flera skolor i Lund och Staffanstorp. I Lund har polisen inlett operation ”Gnistan” med anledning av bränderna.

Polisen klassar det här som en särskild händelse och räknar med 50 anlagda bränder i Lund sedan årsskiftet. Minst 12 skolor har brunnit i Lund sedan i mars.

20200730_020639

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

10 thoughts on “Skola i brand i Hjärup

 1. havemydoubts

  30 07 2020 at 09:36
  Det är inte tillåtet att sätta upp bevakningskameror på skolor. Vems intresse stödjer man?”

  Skattebetalarnas.
  Spelar väl ingen roll om skolorna är stängda och det finns nattkameror ?

 2. Har Operation Gnistan funderat på mänsklig bevakning runt våra skolor dygnet runt?? Kostar nog lite mindre än en brand med alla dess konsekvenser. Arbetskraft är det just nu inte brist på.

 3. Att det får fortgå år efter år bränderna som förhindrar/försvårar möjligheterna till kunskap gynnar bara en religion. Ju mindre påläst och bildad, desto lättare att tro på en utomjordisk ledare som vill förslava dig.

  • Islamistiska friskolor brinner aldrig.
   Vilka flata politiker vi har. Inga kommentarer någonsin om detta som kostar oss både pengar och skapar en svår situation att omplacera eleverna till andra skolor ………
   Är det svårt att sätta bevakningskameror på platser vid skolorna.

   • Det är inte tillåtet att sätta upp bevakningskameror på skolor. Vems intresse stödjer man?

 4. Det är helt otroligt reaktionen från dom styrande i Sverige är lika med noll? Varför inte ha stationära vakter vid varje skola, det kan väl inte bli dyrare än att ha gratis advokater till vissa grupper i samhället?

  Sen kan man undra ifall landet får betalt från globallist maffian för varje skola som stryker med, dom är ju intresserade av att slå sönder det bestående samhället,, och vissa vill ju inte lära något, det dom behöver kan dom redan. Brotten blir allt grövre och slappheten bara ökar.hos
  makthavarna!

 5. Enligt MSB brinner det på minst en skola om dagen i landet. När en annan gick i plugget på 50 och 60~talet hände sådant aldrig i Sverige, bortsett kanske från att blixten någon enstaka gång slog ned och satte fyr. Vi respekterade våra lärare och hade ännu större respekt för rektorn, och det mångkulturella inslaget i vår skola bestod av gymnastikläraren från Ungern samt av tre elever, en från Danmark och två från Finland. Och aldrig att vi ens skulle komma på tanken att sätta eld på skolan, varken på vår egen eller på någon annans.

Kommentera