Ryska jetplan kränkte finskt luftrum


UTRIKES. Två ryska SU-27 jaktplan misstänks ha kränkt finsk luftrum vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen, rapporterar Yle. 

Jaktplanen ska ha flugit ovanför Finska viken nära Helsingfors och varit inne på finskt luftrum i ungefär två minuter, enligt Niina Hyrsky som är pressekreterare på det finska försvarsdepartementet.

En rysk SU-27 Flanker 

Stridsflygplanen Sukhoi Su-27 används av den ryska östersjöflottan vid dess baser i Kaliningradregionen. Den baltiska flottans plan flyger ofta mellan Kaliningradregionen och resten av Ryssland, med en rutt längs Finska viken. Kränkningar av finsk luftrum sker relativt ofta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Ryska jetplan kränkte finskt luftrum

 • Kenth Andersson

  Kommer kriget nu, anfaller ryssen ??????
  Vad är nytt med militära kränkningar av luftrum?

  Gilla

  • Pettersson

   Vem har sagt att det är nytt, tvärtom står det i inlägget att det sker relativt ofta.

   Ska vi sluta skriva om mord, sprängningar och våldtäkter också för att det inte är nytt?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Relativt ofta, mer än vanligt ?
    Det har det alltid ofta skett kränkningar av luftrum men vad ska göras åt det då, ska Finland eller kanske EU knäppa Putin på näsan och säga aja baja ?
    Att bara konstatera att saker och ting sker ofta händer som det numera alltid görs i Sverige verkar inte göra större nytta, bara ord men ingen verkstad det är Sverige av idag men när SD framöver tagit makten i Folkhemmet då blir det väl andra bullar, eller hur ?
    Frsm tills dess behåller jag mitt medlemskap och röstar på AFS som bland annat vill stoppa all invandring allt svenskt bistånd införa ett Återvandringsverk och få till ett Swexit.

    Gilla

   • Pettersson

    Ber om ursäkt om jag konstaterar saker som inte går att göra något men du får nog finna dig i det eller byta blogg.

    Fortsätt du att tala om att du röstar på AfS för det gör ju verkligen nytta och är inte bara ord…

    Gilla

 • luger39

  Däremot så rapporterar aldrig YLE om tex. svenska, amerikanska gränskränkningar, som också sker rätt ofta. Det konstiga i detta är att man ALDRIG får se några bevis om kränkningar verkjligen ägt rum, tex i form av radarbilder. I Sverige ser ju diverse folk icke existerande ryska u-båtar med jämna mellanrum. YLE är precis som SVT i Sverige tvångsfinansierat av skattebetalarna och man sänder daglig propaganda om tex. ”Den Globala Klimatuppvärmningen”, EU propaganda, flyktingpropaganda samt antirysk propaganda. INGEN får /vågar ifrågasätte dessa saker. Dessa ”gränskränkningar är ju nödvändiga för att få folket att acceptera nya flygplansköp från USA, nu är officerarna ute efter F-35 som blir en svindyr affär för skattebetalarna ! Dessutom så har Finland en bög som utrikesminister, detta förklarar rätt mycket !

  Gilla

 • Johan Haglert

  Lite coolt om finnarna sköt dem ner så tänker ryssarna ”va fan?” och vips så tänds 500 000 radarsystem över Finland och 2000 ICBMs är på väg över himmeln.

  SATANA PERKELE!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: