Tishko Ahmed Shabaz döms till livstid för mordet på Wilma


BROTTSLIGHET. Kammaråklagare Jim Westerberg är nöjd med tingsrättens dom mot Wilma Anderssons mördare Tishko Ahmed. Påföljden bestämdes i dag till livstids fängelse.

Tishko Ahmed Shabaz

– Jag kan konstatera att rätten delar vår bedömning och redan när rättegången avslutades bedömdes mannen vara skyldig. Han döms nu till lagens strängaste straff vilket vi yrkade på, kommenterar Westerberg i ett pressmeddelande.

Han menar att utredningen visat på flera försvårande omständigheter. Han berömmer bland annat Nationellt forensiskt centrums snabbhet när det kommer till nödvändiga provsvar.

Herr Shabaz menar att han är oskyldig och tänker överklaga.

Ett av de värsta morden i Sverige, huvudet avskuret och förvarat i en väska i mördarens bostad, resten av kroppen försvunnen. Mördaren dömd till livstids fängelse. SVT Aktuellt och Rapport pixlar hans bild och mörkar hans namn. Mördarens integritet anses väga tyngre än allmänintresset. SVT gillar olika, SD-politiker hängs ut med namn och bild.

-Pettersson menar att straffet är för lindrigt. Tishko borde ha fått träffa Anders Gustaf Dalman…

 • TIDIGARE 2020-07-15. Tishko Ahmed Shabaz är inte allvarlig psykisk sjuk, kan nu få livstid

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz, 23, som mördade 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla lider inte av en allvarlig psykisk störning, enligt Rättsmedicinalverket. Ahmed kommer därmed att dömas till fängelse. Tingsrätten har redan meddelat att han kommer att dömas för mord och brott mot griftefriden och åklagarna har yrkat på livstids fängelse.

Tishko Ahmed har hela tiden nekat till brottet, trots att en kroppsdel från Wilma hittats gömd i hans lägenhet. Wilma Andersson försvann i november 2019. Rättegångsförhandlingarna är planerade att återupptas den 20 juli.

-Pettersson säger att livstid är för lindrigt…

 • TIDIGARE 2020-06-17. Tishko Ahmed Shabaz är skyldig för mord på Wilma

BROTTSLIGHET. Tishko Ahmed Shabaz dömdes idag för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson. Shabaz var åtalad för mord och brott mot griftefriden. Uddevalla tingsrätt anser att han är skyldig på båda punkterna.

Innan domen meddelas ska 23-åringen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. En mindre undersökning har tidigare visat att han kan misstänkas ha en allvarlig psykisk störning.

-Pettersson säger som i andra sådana här fall att mångkulturen har ett fruktansvärt pris och att det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

 • TIDIGARE 2020-05-13. Kurden Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma, hade hennes huvud i en väska

BROTTSLIGHET. Åtal kommer idag, den 13 maj 2020 att väckas mot en 23-årig man för bl.a. mord på en 17-årig kvinna, meddelar Uddevalla Tingsrätt i mål nr B 3280-19

Wilma, 17, Foto: privat

Huvudförhandlingen planeras att inledas den 26 maj 2020. Antalet platser i förhandlingssalen är ytterst begränsat. Tingsrätten planerar att ha medhörning via videolänk från en sidosal. Antalet platser är dock ändå oerhört begränsat. Härtill kommer att tingsrätten på grund av rådande Covid-19-situation sedan tidigare har beslutat att begränsa totala antalet samtida besökare i tingsrättens lokaler till högst 50. Observera att det även kommer att pågå andra förhandlingar samtidigt. Besökare riskerar därför att nekas tillträde till tingsrättens lokaler.

-Pettersson har inte mycket att tillägga mer än att det i stämningsansökan framgår att den kroppsdel, huvudet, som tidigare påträffats låg i en resväska i parets gemensamma hem.

Tishko Ahmed Shabaz är kurd och irakisk medborgare.

 • TIDIGARE 2020-04-22. Tishko Ahmed Shabaz åtalas för mordet på Wilma i mitten på maj

BROTTSLIGHET. Två personer som varit misstänkta för brott i samband med en 17-årig flickas död i Uddevalla är avskrivna från utredningen, uppger Åklagarmyndigheten.

Tishko Ahmed Shabaz är fortfarande misstänkt för att mördat flickan. Personerna som nu frias från inblandning i brottet har varit misstänkta för skyddande av brottsling och brott mot griftefrid.

Flickan försvann i november. Efter tio dagars intensivt sökande hittades en av 17-åringens kroppsdelar, vilket släckte hoppet om att finna henne vid liv.

Åklagaren räknar med att väcka åtal mot 23-åringen i mitten av maj.

 • TIDIGARE 2019-12-09-09. Wilma-fallet: den misstänkte mördares pappa släpps på fri fortfarande misstänkt

BROTTSLIGHET. En man och en kvinna som misstänks för inblandning i mordet på 17-åriga Wilma Andersson släpps på fri fot efter dagens häktningsförhandlingar, enligt flera medier. Mannen är pappa till Tishko Ahmed Shabaz som sitter häktad för mordet. De båda misstänks ha hjälpt 22-åringen efter mordet och hade begärts häktade för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Efter häktningsförhandlingarna mot kvinnan bedömde Uddevalla tingsrätt att bevisningen inte räckte för häktning, vilket ledde till att både hon och mannen släpptes på fri fot och att häktningsförhandlingarna gällande honom ställdes in.

Åklagaren Jim Westerberg säger att misstankarna mot de båda personerna kvarstår.

 • TIDIGARE 2019-12-06. Ytterligare två gripna i Wilma-fallet

BROTTSLIGHET. Misstankarna mot Tishko Ahmed Shabaz har stärkts ytterligare, han har även flyttats till rättspsyk efter att åklagaren tycker att han borde undersökas. Han omhäktades idag.

Två personer sitter anhållna misstänkta för brott med anknytning till mordet på en flicka i Uddevalla. En av personerna har tidigare varit anhållen i ärendet. 

– I nuläget går vi inte ut med vilka brott de två anhållna är misstänkta för. Åklagare kommer under helgen besluta om de ska begäras häktade eller om de ska friges, säger kammaråklagare Jim Westerberg, som leder förundersökningen.

Tingsrättens målnummer: B 3280–19.

-Pettersson spekulerar, troligtvis skyddar pappan och en annan släkting Tishko, det är klanmentalitet.

Tidigare pressmeddelande i ärendet:
Åklagaren begär förlängd åtalstid i Uddevallaärende

 • TIDIGARE 2019-11-29. Wilma är död

BROTTSLIGHET. En kroppsdel har hittats i sökandet efter Wilma Andersson, 17 år. Polisen är säker på att den tillhör Wilma Andersson. Fyndet gjordes under torsdagskvällen och polisen är nu säkra på att 17-åringen inte längre är i livet. Anhöriga till Wilma Andersson är underrättade.

– Våra tankar går till flickans familj och vänner, säger kommenderingschef Lars Eckerdal i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot 22-årige Tishko Ahmed Shabaz har stärkts, men han är inte dömd.

-Pettersson säger att det är synd att Anders Gustaf Dalman har slutat arbeta…

 • TIDIGARE 2019-11-24. En man till anhållen i Wilmafallet

BROTTSLIGHET. Ytterligare en man misstänks för brott i samband med 17-åriga Wilma Anderssons försvinnande, uppger polisen på sin hemsida. En man har anhållits på sannolika skäl, misstänkt för skyddande av brottsling.

UPPDATERAT. Åklagaren Caroline Fransson har hävt anhållandet av den man som under söndagen frihetsberövades i fallet Wilma Andersson. Efter ett flera timmar långt förhör har han släppts men misstanke om brott kvarstår dock.

Wilma, 17, är fortfarande försvunnen. Bilden Privat/Missing people

Enligt polisen rör det sig om en man i Wilmas pojkväns närhet. Förhör kommer att hållas med mannen under kvällen. Sedan tidigare sitter pojkvännen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Pettersson säger att ingen är dömd ännu men i pojkens närhet lutar åt pappan till Tishko, men det är min privata teori.

 • TIDIGARE 2019-11-22. 22-årige Tishko Ahmed Shabaz häktad för mord på Wilma Andersson

BROTTSLIGHET. 22-årige Ahmed häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson. Mannens advokat Beatrice Rämsell uppger för att hennes klient förnekar brott. 

Den nu häktade 22-åringen mannen är Wilma Anderssons pojkvän, han kom hit som barn från Irak. Han har tidigare haft irakiskt medborgarskap, men fick svenskt medborgarskap 2014. Enligt Expressen/GT är Tishkom extremt svartsjuk.

Enligt Expressen/GT som gjort en liten hyllningsartikel till araben så har han gått såväl grundskola som gymnasium i Västsverige. I grundskolan fick han godkänt i de flesta ämnen och i främst engelska hade han fina betyg.

Efter studenten har han haft lätt att få jobb, enligt sitt cv: Där finns en lång rad anställningar. Bland annat har han jobbat som säljare och inom restaurangbranschen.

På ett av jobben minns han hur han lärde sig ”hur man måste kämpa för att lämna motparten nöjd och tillfredsställd”. På ett annat säger han sig ha tilldelats en utmärkelse som årets medarbetare. Det sista jobbet som finns med på hans cv sade han upp sig från med motiveringen: ”Jag vill studera vidare på högskolan”.

Senast någon såg Wilma Andersson var i torsdags förra veckan. När hennes familj blev orolig försökte de kontakta pojkvännen. Det var hos honom hon befunnit sig på sistone.

-Pettersson undrar hur detta passar med statsminister Löfvens teorier om fattigdom och utanförskap. Här har vi en kille med skapliga betyg, lätt att få jobb och svensk tjej…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Tishko Ahmed Shabaz döms till livstid för mordet på Wilma

 • Maja 2

  Det hade varit på plats att skicka bergskurden tillbaka omedelbart.

  Gilla

 • gamgubben

  Decapitering, hängning eller en kula i pannan vore ett allt för lindrigt straff för en sådan bestialisk typ.
  Vad bättre vore om han släpptes fri i fjälltrakterna naturligtvis utan annat än ett höftskynke, om han visade sig i bebodda trakter skulle var och en som såg honom få frakta honom tillbaka till vildmarken, dock ej avliva honom. De som blev påkomna att bistå honom med det allra minsta skulle få hårda straff.
  Om han nu överlevde till nästa vår skulle han naturligtvis benådas beläggas med livslång återvändandeförbud samt utvisas i befintligt skick.
  Pressen skulle tvingas att rapportera och medelst levande bilder visa hans umbäranden till varning till andra andra som tänkt sig en svensk flickvän.
  Detta eftersom vi är en humanistisk stormakt och avskyr dödsstraff!

  Gilla

 • Lisa.

  Trots att hon visste vad tidigare lycksökare råkat ut för när de vill avbryta sällskapet.

  Gilla

 • Lisa.

  Han är snart ute på permission för att handla modekläder.

  Gilla

 • Nisse

  Ännu en ung tjej som fick betala med sitt liv tack vare ännu en Stefan import……..

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vad som helst för att få behålla makten sa Palme på sin tid, barnlösa och landsförrädaren Steffe är hellre kompis med barnlösa Mutter Merkel och Macron och prioriterar makten före det svenska folkets vilja och framtid !
   Nu har kommande svenska generationer en gigantisk skuld att betala i minst 30 år framåt tack vare Steffes underskrift i Bryssel.
   Vem gav Steffe mandat att underteckna detta avtal, gjorde en majoritet av det svenska folket det ?
   Är inte Steffe och övriga politiker folkvalda i en demokrati ?

   Gilla

 • Maya

  Bra att han fick ett kännbart straff.Mindre bra är den oförskämt låga skadeståndsersättningen som Vilmas föräldrar får.En bestialiskt mördad dotter var bara värd 60.000 kronor.Jag tror att det var samma summa som Ebbas föräldrar fick.Pengar kan ju aldrig kompensera förlusten men det kanske kan hjälpa til med något då föräldrar förmodligen måste få psykolog och läkarhjälp för att ta sig igenom traumat efter sådana här vansinnesdåd.60.000 kronor är att spotta dom i ansiktet.

  Gilla

  • G Nordström

   En krängt muslim får 73 000 för att inte få bära slöja på arbetsplatsen. Fy fan för dessa. Tur att jag inte bor i Uddevalla. då skulle idioterna som sitter som domare och nämndemän fått höra hur djävla sjuka i huvudet de är förjämnan.
   Ovanpå allt elände så kräver den legitimerade tjuven nästan 1 miljon i ersättning för försvaret.

   Gilla

 • HB

  Varför skadestånd?
  Samhällskontraktet bröts väl för +20 år ?

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ingen utvisning ?
  Livstid ?
  Hovrätten ska förmodligen säga sitt också, kan då bli en annan dom om denna på sikt lönsamma mördare har tur !
  Hur som helst, denna parasit har garanterat redan kostat mycket skattepengar och kommer nu att kosta ännu mer framöver…..

  Gilla

 • Svensk lösen

  Unga svenska kvinnor tar en stor risk om de ger sig i lag med män från mellanöstern. Förhoppningsvis är vänner och bekanta till Wilma av kvinnligt kön nu vaccinerade för framtiden. Men det är för jävligt!!

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Jag får tårar i ögonen när jag tittar på Wilma . Det känns i hjärtat , innerst i hjärtat . Hela livet framför sig och så ett slut så ofattbart att det inte går att ta på . Mvh Sjöström

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Hur och var träffade hon sin baneman ?

   Gilla

  • G Nordström

   Ja och inte den förste förmodligen inte den siste heller.
   Sätt in fanskapet i en gallerbur och hissa upp den och låt den hänga där några år. Eller mata vilda djur med honom på någon lämplig djurpark till allmänhetens beskådning. Isbjörnar är inte kräsna. De gilla levande föda.

   Gilla

 • Stenbock

  Vet inte hur många gånger jag varnat föräldrar med flickor att förklara för dem,att dessa exoter är av annan art,och har helt annan uppfattning av kvinnor än i våra moderna upplysta länder.
  I deras Orienten är dessa enbart en slags slavar,och avelsdjur.
  Blev t.o.m. ovän med några släktingar till min hustru när jag i Berlin avrådde en systerdotter,från att umgås med en turk !!

  Gilla

 • hllviken

  🤢 🤮 🤢 🤮 🤢 🤮 🤢 🤮

  Han borde inte ha släppts in i Sverige!

  Tyvärr finns det fler psykopater än han i landet så det är inte tryggt även om han är inlåst.

  😪 😪 😪 😪 😪 😪 😪 😪

  Gilla

 • Christian

  Maxstraff men det känns ändå att han kommer för lindrigt undan

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: