Bad anmäls p.g.a toplessförbud

Lokaltidningen skriver om badet Hjortensberg i Nyköping som nu anmälts till DO för dess förbud att bada topless.

Personen som anmält anser det vara kränkande att kvinnor måste skyla sina bröst när män inte behöver det.

Av tidningens artikel kan man utläsa att anmälaren tillhör den lilla grupp av personer som inte vet om de är män eller kvinnor. Badet har av samma anmälare fått beröm för sin könsneutrala toalett, men när det kommer till frågan om allas rätt att visa det man har ovanför naveln uppskattade han/hon inte det förbud som råder.

Det är ett sexistiskt åsiktstagande och diskriminerande menar personen som anmält. Badets ledning menar å sin sida att man har att ta hänsyn till vissa grupper och nämner barnfamiljer och religiösa utövare.

Personligen tror jag inte att barnfamiljer tar illa vid sig. Däremot finns en specifik religiös grupp där kvinnor inte tillåts visa hud inför andra och det är nog till denna allt större grupp som det stora hänsynstagandet ligger. Sedan vet vi att ungdomar och män från vissa områden i världen inte kan hantera synen av kvinnlig hud och där kan också ett problem ligga. Nej, jag talar inte om Finland eller Tyskland eller…

Sedan måste vi vara ärliga i att vissa kvinnor bör behålla överdelen på om ni förstår vad jag menar, precis som vissa män borde skaffa en.

SN

Jag tror en stor del av sanningen hittas i rubriker som denna

12 thoughts on “Bad anmäls p.g.a toplessförbud

 1. Väldigt många människor har usel förmåga att tänka konsekvenser i ett eller flera steg.
  Först skriker de sig hesa ”refugees welcome & No bordets!” -Men de har aldrig fattat att importerar man massor av människor från mena kulturer på kort tid; så FÅR man mena-kultur i Sverige, i synnerhet om man inte ställer krav!

  -Det ska bli lite små-kul att se godhetsknarkarna möta effekterna av sina handlingar.

  Synd bara att skiten drabbar oss andra också.

 2. Jag personligen störs väldigt på badstränder i synnerhet av svarta heltäckande.
  Minns när jag kom till Sverige och det stod i bastun att man måste tvaga sig först innan man går in i offentliga platser.
  Tyckte att det var ju självklart, men nu känner man lukt av arabiska kryddor litet överallt.

 3. Det måste kännas hårt för de muslimska kvinnorna som inte tillåts dra av sig sopsäcken och bada topless!
  Detta är ju diskriminering från de lokala myndigheterna gentemot mussekvinnorna som vill bada utan sopsäck, som de ju är vana att få göra i landet de kom från !

 4. Ganska komiskt att alla s k porrklubbar får åka runt och skräpa cityområden med inbjudningskort kastade i hundratals på strategiska platser och parkera sina bilar med toplessbrudar litet hur som helst här i Stockholm, samtidigt som burkatvånget närmar sig i rasande fart.
  Dubbelmoral.
  Vore det inte lätt att böta klubbarna för skräpning och olaglig parkering.
  Jag ser aldrig ett enda p bot i dessa bilar.

 5. Lös det på svenskt vis, dvs inför slöj- samt bourkatvång för alla, ovsett om de behöver raka sig eller ej. Total rättvisa.

 6. DO, varför inte offentliga nakenbad i dagens vänsterextrema korrumperade och helt omoraliska Sverige ?

 7. Det vore intressant om några modiga kvinns passade på att besöka ett ”kvinnobad” om badet hade varit idiotiska nog att införa det. Då skulle de bada topless med minimal tanga bara för att kolla reaktionen bland ”tälten”. Det kan vara förenat med ett viss mått av livsfara. Man vet aldrig vad som döljer sig i ett tält.

  • En ”pittola” som en latino sjöng på dålig svenska på en pub.
   Glömmer det aldrig och skrattar än i dag.

 8. Vad ”religiösa utövare” har för synpunkter på detta ä irrelevant.

  Ett allmänt kommunalt bad, ska vara helt fritt från att ta hänsyn till religiösa påtryckningar och specifikt styrda önskemål, i trons namn.

  Sakfrågan i sig, ska inte blanda in olika ”religiösa utövare”, oavsett hur man löser den.

Kommentera