Efterlyst i nio år – man gripen på Skavsta flygplats


BROTTSLIGHET. En man som varit efterlyst för medhjälp till mord sedan 2011 greps i går på Skavsta flygplats, skriver polisen på sin hemsida.

Stockholm-Skavsta

En man som varit efterlyst för medhjälp till mord sedan 2011 greps den 21 juli vid gränskontrollen i Skavsta. Observanta gränskontrollanter reagerade på att mannen reste på serbiskt pass samtidigt som han talade perfekt svenska.

Det visade sig att han även var svensk medborgare, men han sade att hans svenska pass inte var giltigt och att han därför reste på sitt serbiska pass.

Gränskontrollanterna kontrollerade därför mannens svenska personnummer och kunde då se att han var efterlyst för medhjälp till mord, som skedde 2011. Den efterlyste mannen har alltså hållit sig undan i nio år.

Mannen greps direkt på plats och är nu överförd till polisregion Stockholm som hanterar ärendet vidare, säger Ulrika Johansson, chef vid gränspolissektionen i polisregion Öst.

Mordet som mannen misstänks för skedde i Solna i januari 2011.

-Pettersson säger ett utmärkt tillfälle att plocka det svenskamedborgarskapet, döma honom och låta herrn avtjäna sitt straff i Serbien, givetvis av humanitära skäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Efterlyst i nio år – man gripen på Skavsta flygplats

 • Maja 2

  Min syster åker ofta via Skavsta.Hon säger att om de skulle ha ordentlig kontroll jämnt där skulle Sverige få färre problem med alla tokar som åker hit, när de vet att kontroller är sporadiska.
  Hon säger att det är direkt skrämmande att se klientelet.

  Gilla

 • G Nordström

  Tänk vad han har fått genomgått under alla dessa år stackaren. Dan Eliasson kan väl adoptera honom och ge honom tröst.

  Gilla

 • gamgubben

  En bra passkontrollant är guld värd.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: