Stäng

Vad vill EU?

EU. Sverige och de andra EU-länderna har kommit överens om vilka frågor som ska ingå i EU-samarbetet. EU ska bland annat…

Eu är inte så stort, Norge och Schweiz står utanför och har klarat sig bra. Storbritannien är på väg ut, hur det kommer att gå vet vi inte ännu. 
 • säkerställa en inre marknad med fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital
 • ta fram EU-regler för frågor som asyl, energi, miljö, konsumentskydd, jordbruk och brottsbekämpning
 • samarbeta i ekonomiska frågor genom den ekonomiska och monetära unionen (EMU).

Nu pågår förhandlingar om EU:s långtidbudjet som ska gälla 2021 till 2027 och ett stödpaket efter coronapandemin på runt 8000 miljarder svenska kronor som EU ska låna upp och dela ut som förmånliga lån och bidrag.

-Pettersson är orolig över att det bara diskuteras storleken på lån och bidrag. Jag skulle vilja ha en diskussion om principen.

 • Är pengarna till för EU-ländernas ekonomi?
 • Är pengarna till för att öka EU:s makt på väg mot en federal stat?
 • Är det rimligt att EU-länderna skuldsätter sig gemensamt i generationer för att några länder misskött sin ekonomi? 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Vad vill EU?

 1. Hur många vet att EU stoppade Björn Gillbergs projekt Värmlansmetanol Just det förnybar energi som kunde gett Värmland 100 tals nya jobb men enligt EU säger skall det vara full kloxsidskatt EU är den största stoppkloss för utveckling av Sverige.

 2. De skyldiga måste gripas , dömas, och deras rikedomar som de slukat och förskingrat vid köttgrytan ska återbetalas till folket.

  Varenda normal arbetare jobbar mer och hårdare än dessa giriga psykopatiska avskum.
  Men psykopaterna har 100-tals ggr högre lön och Massor av förmåner!

  Fullkomligt avskyvärt beteende

 3. Jag är väldigt missnöjd med EU. Har alltid förstått att det är ett socialistiskt experiment om hur man bäst kan göra Europa fattigt.
  Vart skall jag kunna fly(tta) undan kommunismen? Har du något tips.

 4. G 54 har helt rätt . Klockrent !! Om gemene invånare blev på det klara med projektet EU så kanske kanske de skulle vakna , men inte helt säkert . Mvh Sjöström

 5. Sverige, Danmark och Finland bör lämna EU asap, dessa tre länder tillsammans med Norge och Island kan då bilda en nordisk union med drygt 25 miljoner invånare och alla tänkbara förutsättningar att vara ett kraftfullt centrum med skog, malm, vattenkraft, hög tekniknivå industrin, olja/gas, stor matproduktion inklusive fiske.

 6. De är rädda för att EU ska rasa ihop, det är på god väg nu. De har inte folket med sig längre. Som FN som växt till en stor koloss som kostar pengar utan mening mer än för dem som lever och parasiterar på hydran.
  Jag hoppas det spricker snart. De har ätit så de spricker.
  Bra i början, sedan lever den sitt eget liv.
  Pengarna kommer gå ner i slukhålet. De försöker försvara euron och rödda sitt eget skinn. Ty driver på de andra tvekar men är rädda att hamna utanför.
  Sverige är dynghålet som ger efter i allt. Patetisk Löfven men har ett land röstat så får folket ta konsekvenserna nu.
  Miljön jo jag tackar. Greta som kommissionär. Ylva gick ju bra eller…
  De skrattar och undrar vad fn de sysslar med utanför dypölen. Corona, våldet, våldtäkter, skjutningar. Ta emot avskrapet av folk från hela världen och nedrusta ett land. Det kommer gå fortare nu. Ska ta ut min pension innan den hamnar i slukhålet

 7. EU är ett kommunistiskt projekt med fascistiska drag mycket likt Sovjetunionen, som nu raskt närmar sig sitt mål. I stället för att likt Sovjetdiktaturen direkt mörda och slakta miljontals intellektuella m fl är EUs mål att byta ut och/eller blanda ut den vita ursprungsbefolkningen, få bort så många småföretag och enskilda firmor som möjligt, endast storföretag som går hand i hand med staten och mot befolkningen får vara kvar. Vem har inte märkt hur storföretagen beter sig mer och mer som myndigheter? och behandlar sina kunder som undersåtar. Ett annat mål är att avfolka landsbygden för att skapa tätt sammanpackade och lättkontrollerade hjärntvättade zombier. Mycket av detta förbereddes och verkställdes stegvis redan för drygt 50 år sedan av de kommande medlemsländerna. Alla som avslöjar Regimens lögner eller tycker något annat censureras, arresteras, fängslas och sinnessjukförklaras. Den andra har börjat och i viss mån den tredje likaså, den sistnämnda kommer!

 8. G54:
  Du har med dina rader träffat helt rätt….
  Dessa s.k. ”Coronapengar” är inget annat än,att söka rädda deras Euro under Diktator Merkels,och Tysklands totala ledarskap.
  Italien,Frankrike och Spanien har enorma skulder,som sedan år överskridit deras BNP !!
  Naturligtvis är detta en fara för Merkels drömmar,att styra hela vår kontinent. Nu vill hon söka omfördela kapitalen,genom hjälp från bl.a våra länder,som bevarat vår egen valuta.
  Sammanfattat samma bedrägeri med C-19,som med ”Klimatuppvärmningen”,och deras utsläppsavgifter !

 9. Covid 19 pengarna totalt 750 miljarder eller vad det nu blir
  till vad??
  De olika länderna konfiskerade,
  munnskydd
  läkemedel
  mm från andra länder
  när krisen börja
  vad är det som inte säger att dessa pengar konfiskeras av höjdar länderna och går till något helt annat.
  Har vi skrivit under så står vi där och får betala som om det vore världens största blåsning.
  vi är redan blåsta då vi redan årligen betalar en årsavgift som vi inte har ett smack att säga till om vart de skall gå.
  Hur fan kan sverige som suverän stat gå med på det här
  vid en ny covid 19 kris vet vi ju att pengarna finns här hemma
  men nu , ja du???
  – hur f.. tänker politiker!! är de helt bortkollrade??

 10. Pettersson, du har helt rätt, det är ju inte rimligt detta.
  EU har ju blivit till något helt annat än vad vi trodde när vi röstade om medlemskapet.
  Att EU skall syssla med alla detaljfrågor som varje enskilt land har att
  bestämma över är fullständigt galet, men målsättningen från de ledande inom organisationen syftar naturligtvis till ett federalt Europa.
  Det gäller för alla medborgare, framförallt för dem i de mindre länderna i unionen, att se upp med vad som håller på att hända, måtte folket vakna.
  Dessutom, när man hör svenska företrädare använda ordet rättsstat om vårt land får man ju en fadd smak i munnen.
  Det är verkligen att kasta sten i glashus!

 11. Dom här bidragen är inte till för någon slags ersättning till coronadrabbade länder, isåfall kommer Sverige att få en betydande del.
  Dom är snarare till för att hårt skuldsatta länder i sydeuropa skall kunna betala tillbaka lån till tyska och franska banker som annars kommer att gå omkull och i förlängningen krascha hela EURO-sammarbetet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: