Stäng

Polisens agerande kritiseras

Rubriken beskriver något vi vant oss vid och är säkerligen något som poliser känner igen. Det är helt enkelt på modet att kritisera poliser, oavsett hur de agerar.

I kölvattnet av BLM och deras svans av våldsverkare, så har det blivit än mer allmänt att kritisera polisen. Inte minst kanske detta är vanligt i USA och därifrån hämtas denna historia.

”Den federala polisens metoder för att få bukt med de våldsamma protesterna i Portland kritiseras från flera håll”

Så beskrivs händelsen i svensk media. Kritiken riktas mot polisens agerande efter att BLM-anhängare ägnat sig åt våldsamma protester i 50 dagar. New York Times beskriver situationen med att konfrontationer mellan polis och demonstranter skett varje dag och hur dessa demonstrationer splittrar staden Portland. Demonstranterna som från början var ett tusentals, men har nu decimerats till några hundra, har skjutit fyrverkerier mot polisen, anlagt bränder och försökt starta samma autonoma zoner som de i Seattle.

För att få slut på dessa oroligheter har den federala polisen satts in och de har nu börjat föra ut de våldsamma demonstranterna med bilar till områden långt från de centrala delarna av stan.

Oregons (där Portland ligger) guvernör har reagerat på polisens metoder, förmodligen från sitt fina kontor. USA:s minister för inrikes säkerhet var på plats i veckan och beskrev demonstranterna som ”våldsamma anarkister”.

New York Times och NBC

Det har väl hänt även i Sverige att personer förts bort i polisbilar och släppts av en bit utanför områden där de deltagit i bråk. Som fotbollshuliganer  exempelvis.

Så här kan det se ut när BLM och deras svans av vänsteraktivister protesterar i Portland.

7 reaktioner på “Polisens agerande kritiseras

 1. Demonstranterna, ledda av BLM, verkar inte vara i arbete. Alla dessa bangers, pyroteknik etc kostar eg skjortan och de måste ju äta dagligen också. Varifrån får dessa demonstranter pengarna för att finansiera sin verksamhet?

  Misstänkta:
  Demokratiska Partiet eller någon organisation knuten till dem via många ombud?
  ”Deep State” i USA har ju som målsättning att skapa upprorsstämningar, som skall leda till Trump´s avsättning. Notera att detta är samma metoder som användes för att förbereda förstörelsen av Irak, Libyen, och pågår i Syrien (men misslyckades i Tunisien, Marokko, Egypten, Turkiet).
  Några av Soros Foundations, som även förmedlar finansiering från bankoligarkierna (och andra globala samhällsomstörtande organisationer)?
  Ryssland – Nej!
  Kina – Nej!
  Saudi-Arabien (med Gulfstaterna) – Ett stort JA! Saudierna stöttar ekonomiskt ALLA organisationer som är vänsteraktivistiska – t ex Universitét, Colleges.

 2. Tydligen har dom hämtat ideer från våldsvänstern
  AFA i Sverige som ju praktiserat dessa metoder
  länge.

  Det är skillnad på ingipanden av poliser i USA och
  här i Sverige, USA s poliser är metodiska, har dom
  gett sig fan på om man ska plocka in någon, så
  kommer dom inte undan Sverige agerar polisen
  som strykrädda hundar anförda av politiskt tillsatt chefer
  som väl snart vill att polisen ber om ursäkt för att dom finns.

 3. Om alla människor följde de lagar vi har kunde polisen reduceras till en symbolisk liten skara. Detta är nu omöjligt eftersom ingen tycks få lära sig att veta hut!

  1. Dessa nedmonterare är forskare vid Lunds universitet. Staden där polisen utreder 19 mordbränder under senaste halvåret; mer än två i månaden.

   Dessa ”forskare” egentligen tyckare, avlönade av oss alla och även brottsoffer, får givetvis stort spaltutrymme i Sydsvenskan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: