Cirkulär ekonomi är en omskrivning av ekonomiskt vanvett

INSÄNDARE. Nu har regeringen bestämt att vi ska ha en cirkulär ekonomi. Hur kan man tänka så fyrkantigt? Det går ju rakt åt helvete när ekonomin redan nu inte går runt. Det är ju totalt snurrigt när alla länder runtomkring gör raka motsatsen. EU-karusellen måtte ha gjort dom helt yra i bollen. Sverige har fastnat i en ond cirkel. Man bollar med våra liv när ingen håller i ratten.

Rolf Malm

Dom tror att vindsnurror ska hålla igång hjulen så att allt rullar på som vanligt. Det är till att lova runt men hålla tunt. När tankarna fylls med luft och bensinen snart kostar cirka 100 kronor litern, då är tokcirkeln sluten. När det blir rundgång av likströmmen slutar det med kortslutning i industrin. Hur rundhänt bidragen än snurrar.

Dessa 0-lika politiska nollor kan inte för evigt springa i cirklar och jaga den egna svansen. Vilsna går de runt i cirklar utan att kunna orientera sig. För när verkligheten inte stämmer med kartan gäller för dem kartan. Deras kompass snurrar som en vindflöjel och går inte att lita på. Den drar snett av de magneter som förmåner och höga löner lockar med. Inte folket, bara den inre kretsen räknas. De ska festa runt till varje pris. Runda under fötterna av gratischampagnen vid de globala möten de året runt flyger till runt hela globen. En evig kretsgång av skattepengar ut och migrationselände in. Bara de kan gå omkring och rotera bland det fina folket. När allt kommer omkring är det ju inte dom som betalar. Den notan kommer ju på deklarationscirkuläret. Kan vi andra inte få rundstycken kan vi ju äta negerbollar.

De springer runt som yra höns i EU-rondellen. Som asgamar cirklar de i skyn. Våra förfäder roterar i sina gravar. Även efter döden slår Arvsfonden sina lovar runt deras viloplatser och ska ha sin runda del av kvarlåtenskapen. Det kostar att sopa cirkusmanegen för nya svenskar som ska vara stödhjul. Att byta sedlar mot valsedlar är om något cirkulär ekonomi. Tar man en rundtur i ett getto så förstår man att berikarna kostar oss ofattbart med miljarder. Runda av med kringkostnaderna för allt djävulskap de orsakar så inser man att Sveriges ekonomi inte går runt. Hur cirkulär den än blir. Risken är nu att den blir så cirkulär att de svenska monopolpengarna bara fungerar lokalt. Exporten spricker som en bubbla. Vi är totalberoende av import. Hur ska den betalas?

Nu cirkulerar ju rykten om att man måste öka den utländska blodcirkulationen med minst 30 miljoner utsatta blodgivare. Mitt i den svenska coronaskandal som rullar över världen. Snart vill ingen köpa vare sig kullager eller Volvo (som rullar) från stormakten med en cirkulär demokrati som snart är lika sluten som den Nordkoreanska. Omringade av omvärldens förakt springer våra ansvariga runt och försöker återställa den förr så respekterade Sverigebilden. Som cirkelsågar kapar de allt förnuft och trär huvet i hängmannens löpögla. Löpande i en evig ond cirkel av ofelbarhet och med en löplina som kortas för varje varv av lögner och hybris.

Vi måste rulla tillbaka till en tid när vi hade kloka politiker som utan rundliga ersättningar kämpade för vårt land och omfamnade vår kultur vars cirklar inte fick rubbas. De är nu efterträdda av rubbade galningar som rullar sig i sin egen förträfflighet. Sitter på sina höga hästar utan att fatta galoppen. Tyglarna har de överlämnat till EU och FN och världens oligarker. De djurtämjare som piskar dem till att trava i takt och belönar dem med fina stallplatser och fria morötter. Men de sitter inte säkert i det smartaste gängets damsadel. Cirkuspubliken vill ha bättre valuta för inträdesbiljetten. Bröd och skådespel hjälper inte när man är svältfödd på allt annat. Clownen ska inte vara cirkusdirektör och lindansarna ska kunna hålla balansen utan stöd av pressens mutade recensenter och deras livlinor. Några fallskärmar ska de naturligtvis inte ha. De ska vara utbildade och tränade att klara höga höjder även om det blåser snålt däruppe. De ska inte förlita sig på finmaskiga skyddsnät. Annars faller deras uppgift ju platt till marken så att sågspånen yr om träskallarna.

Rolf Malm

Ps. I snart 100 år har de lurat oss. Genom att sopa rent i den politiska historien. Med mörkläggning, historieförfalskning, lögner och bedrägerier. Jag gräver i deras dyngstack för att skriva boken ” Sverige 2084”. Kanske kan en framtida generation bli mer vaksamma än vi var. STORT TACK för alla tips och allt stöd.

Swish 0722  84 70 52. Bankkonto SEB 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com

Jeander har tecknat Sveriges ekonomi på räls…

7 thoughts on “Cirkulär ekonomi är en omskrivning av ekonomiskt vanvett

 1. den där roffe, han lämnar inget åt slumpen (oss idf)
  …va fen skall vi avhandla här, så som du har broderat
  alla händelser i dagens Abzurdien, en del är nygam-
  malt, ändock är det ett konststycke att tråckla ihop de
  hela överskådligt, få förunnat de du lyckas åstakomma
  för oss Pettersöner…najs vore ifall Svensöner/döttrar m.
  fl. kunde få avnjuta dina broderier i ord…de lullar på i
  vanlig ordning som om de inte visste farifrån de kom,
  vilket är viktigt…you tube gillar inte längre att man ger
  ut deras länkar rakt av, men sök på ”Samhället är en
  enda stor tutte för invånarna att suga på”…detta är iaf
  i mitt tycke är värt att begrunda (?)

 2. Skulle miljöpartiet få bestämma allt, kan vi förvänta oss en katastrofal och brutal samhällsutveckling liknande den i Kambodja på 1970-talet.

  En total kollaps av det civiliserade samhället.

  • Det gör miljösekten redan med känt resultat.
   Socialdemokraterna med den svagbegåvade Stefan Lövfen i spetsen skulle sälja sina mödrar som tjugoåringar för makten. Utnämningsmakten och ha partitrogna I hela samhällsapparaten är det viktiga. Då kan dom styra vilka som får viktiga och välbetalda jobb.

 3. Ni ska ha fullständigt klart för er skattebetalare, att hela cirkusen med Corona-miljarder, invandrar-miljarder hit och Palestinamiljarder dit skall betalas av svenska folket.
  Och det kommer att märkas i plånboken, förbered dig för en djup kris.
  Amortera på bostad och bil, om du vill behålla den.
  Politikerna kommer inte att ta något som helst ansvar.

 4. Miljöpartiet = Djävulen
  Det är allt jag har att säga om det partiet, och S m.fl. för den delen.

Kommentera