Bedriver Oxelösunds kommun lotteri med skattepengar?

KORRUPTION & SKATTER. Att det slösas med våra skattemedel och att dessa används felaktigt ser vi exempel på dagligen. Vi har ofta skrivit om slöseri på bloggen, och det är hårresande exempel, ibland för jättelika pengar. 

Foto av dagens Södermanlands Nyheter

Men ofta är det i sammanhanget små summor som används på ett tveksamt sätt, mest liknar det vänskapskorruption.

I min hemstad Oxelösund ordnades ”Visor vid vattnet” den 4-5 juli, detta trots rådande corona-epedemi. Det löstes med 4 föreställningar med 50 personer i publiken vid varje föreställningen. Det var säkert inte någon lysande affär för arrangörerna eller Patrik Isaksson, Jennifer Brown eller de andra artisterna.

Enligt lokaltidningen Södermanlands Nyheter sponsrade Oxelösunds Kommun ”Visor vid vattnet”  med 50.000 kronor och fick för det vara med i marknadsföringsmaterialet kring arrangemanget.

Arrangören av ”Visor vid vattnet” är Mediamix Torbjörn Dahlström AB, och han är naturligtvis glad åt de 50.000 kronorna. Men det är skattemedel och vad jag vet har det inte varit någon upphandling.

Torbjörn Dahlström driver även en tidning ”Magazinet” som delas ut gratis i Oxelösund och grannstaden Nyköping. Där köper Oxelösunds kommun annonser utan upphandling. År 2019 blev det annonser för 204100 kronor exklusive moms. De pengarna hade säkert andra tidningar velat vara med och delat på.

”Visor vid vattnet” arrangerades bredvid restaurang Läget i Oxelösund där kommunen äger en scen. Oxelösunds kommun äger även lokalen där restaurang Läget är belägen och den hyr krögaren för 5000 kronor i månaden vilket måste anses väldigt billigt och knappast ens självkostnad för kommunen. Andra företagare skulle nog gärna ha en liknande hyra i kommunens lokaler.

Det verkar helt enkelt som vissa gynnas i Oxelösund medan andra missgynnas och motarbetas. Det saknas raka och riktiga regler, det råder okunnighet och ibland ovilja, en del får bygglov, andra inte trots samma förutsättningar.

-Pettersson undrar om kommunen driver lotteriverksamhet där de själva utser vinnarna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

One thought on “Bedriver Oxelösunds kommun lotteri med skattepengar?

  1. jovars den blodröda hemkommunen förnekar sig aldrig…
    men tyvärr lär de kunna knalla på i ullstrumporna många år framöver

Kommentera