17-årig eritrean döms för sparkar mot busschaufför i Uppsala

BROTTSLIGHET. 17-åringen hade inte betalt biljett och skulle avvisas från bussen. Då gick han till attack mot busschauffören med ett tiotal sparkar mot såväl kroppen som huvudet. Nu döms han för grovt våld mot tjänsteman i Uppsala tingsrätt. 

Bild från Polisen

-Pettersson tittar i Aftonbladet, Sveriges Radio, SVT och Uppsala Nya tidning. Ingenstans står det att ”pojken” hör hemma i Eritrea eller något om straffet.

Den dömde är Liyon Tesfagaber som invandrade till Sverige år 2012 och numera innehar medborgarskap i Eritrea och Sverige. Liyon förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för misshandel, olaga hot, narkotikabrott, stöld och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

 • TIDIGARE 2020-04-12. 16-årig afrikan åtalas efter attack på busschaufför i Uppsala

BROTTSLIGHET. En 16-årig ”pojke” åtalas för grovt våld mot tjänsteman efter att ha angripit en busschaufför med sparkar och slag på en stadsbuss i Uppsala. Händelsen skedde på 4:ans buss i oktober förra året, rapporterar SVT

-Pettersson noterar att SVT skriver att ”pojken” är hemmahörande i Södermanland, det borde kallas hets mot sörmlänningar, jag kan garantera att det skattefinansierade TV-bolaget borde bättra på sina geografikunskaper. Den unge mannen har nämligen över 500 mil hem – fågelvägen.

 • TIDIGARE 2019-10-30. Busschaufför misshandlad i Uppsala

BROTTSLIGHET. En busschaufför i 35-årsåldern misshandlades av ett gäng ungdomar i Uppsala på tisdagskvällen. – Som jag har förstått det var ungdomarna på bussen och det uppstod någon form av tumult när bussen kom fram till Resecentrum, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisen, enligt Aftonbladet

Larmet om misshandeln kom klockan 19.48, uppger polisen på sin hemsida. När polisen kom till Resecentrum hade flera av ungdomarna sprungit därifrån, men ett antal var kvar och kunde kontrolleras. – Ingen är gripen formellt, men det kan komma att förändras, säger Fabian Hamnqvist.

Busschauffören, en man i 35-årsåldern, var talbar, men togs till sjukhus för kontroll. Enligt första larmet till polisen var ungdomarna ett tiotal och i övre tonåren. Det finns enligt polisen inga uppgifter om att något tillhygge använts vid misshandeln.

Brottsrubriceringen är grovt brott mot tjänsteman.

-Pettersson ser inget signalement men det finns väl inget intresse att varna allmänhet och andra busschaufförer och enligt justitieminister Morgan Johansson (S) så är orsaken till brottet SD:s rötter i 1930-talets nazism.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

7 thoughts on “17-årig eritrean döms för sparkar mot busschaufför i Uppsala

 1. De är bortskämda då de kommer och väl här blir de bara värre, ingen impulskontroll eftersom de betraktar oss som orena vilka i deras ögon inte behöver respekteras. Om vi gör motstånd så straffas vi efter bästa förmåga av först vårt rättssystem och sedan än värre av vår statsmakt media.
  Att de demonstrerar och kräver att få leva lika som i sin uråldriga kultur applåderas, om vi försöker leva som vi lärt av våra förfäder betraktas vi av PK- maffian som rasister utan värde.

 2. jag vill härmed be om ursäkt å hela Södermanlands vägnar….jo jag är en sån sedan födelsen.
  var den här raketforskare kommer ifrån…ja jösses
  men som sagt ursäkten från mig är nu framförd.

 3. Vår ”elit tror att dessa typer ska arbeta, betala skatt o ha respekt för våra
  värderingar!! Hur dum får man vara?
  Arma land

  • Ossie Du ska inte misskreditera aporna. De kan inte hjälpa de bor på samma kontinent. Hade kunnat så hade de nog flyttat.

 4. Hur kom den kriminella parasiten till Sverige, är det en av Steffes lönsamma grabbar ?

Kommentera