TT:s aktivism är fullständigt ohämmad…

MEDIA. TT Nyhetsbyrån, tidigare kallad Tidningarnas Telegrambyrå AB och i kortform TT är nordens största nyhetsbyrå med ett enormt utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Mycket av TT:s material sprids över hela landet i olika tidningar, radio och TV. TT har ett enormt ansvar för att deras anonyma material blir riktigt. 

TT har cirka 200 anställda och 150 personer arbetar med nyhetsproduktion som ”journalister”, sedan 2016 tar ett arbetslag i Sydney över nyhetsproduktionen när redaktionen i Stockholm stänger sin bevakning över natten. På så vis är TT bemannade dygnet runt.

Ägare är Bonnier cirka 40%, Schibsted 40% och NTM cirka 20%.

TT och deras ”journalister” är fullständigt ohämmade i sin aktivism med att ge sin beskrivning av vad som är rätt och fel i världen.

Se film från föregående inlägg som TT rubricerar som ”Palestinsk bilist dödad av gränspolis”

-Pettersson säger att med TT:s vokabulär skulle terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017 ha blivit ”Uzbekisk lastbilschaufför i trafikolycka på Drottninggatan” // TT

…eller terrordåden 11 september 2011 ”arabiska piloter i olycka, flög in i Word Trade Center” // TT

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “TT:s aktivism är fullständigt ohämmad…

 1. Dagens usla telegrambyrå = pk journalisterna som har spelat ut sin roll
  Ljudet på tv nyheterskanaler har vart avstängda i minst 4 år för att slippa få höra deras dagishistorier = falska nyheter

 2. Jag kom ihåg någon som jobbat på TT och som skrev om det på ett forum, detta var tidigt 2000-tal nånting. Någon som jag tror var vanlig svensk som verkar ha fått en ”aha-upplevelse” av sin tid där. Som han beskrev det vinklade TT och de som jobbade där alla inkommande nyheter från Israel orättvist och negativt.

  Jag gissar att detta är en bidragande faktor för att hålla liv i vänsterns antisemitism/Israel-hat.
  Hade det varit SVT istället för Aftonpravda hade det nog varit läge att anmäla för opartiskhet….

 3. ALLA MSM och även Public Service matas numera med TT-propagandan. Det är bara typ de 10 största som skriver en del nyhetsartiklar själv. De flesta tidningar tar allt material från främst TT, men även en del från ett par andra motsvarande. MSM har i princip ingen egen skrivande personal längre, och de som ”skriver” är snarare redigerare för att ge lokal ”touch” där det går. Förutom nyhetsmaterial, så levererar TT omfattande ledartexter. Tro inte att ledarskribenterna skriver särskilt mycket av ledartexterna. Vissa ledarskribenter redigerar möjligen TT-materialet (eller från ”godkända” tankesmedjor). TT arbetar uppenbarligen enligt kampanjplaneringar, så under en viss vecka kör alla MSM samma tema, även om temat inte går ut samma dag i alla media. Andra teman kan ha månadsperiodicitét. Köp själv ett antal olika MSM under ett par veckor, så ser ni själv. TT är vänsterdiktaturens Göbbels. Så snart ni ser TT som källa, vet ni att materialet är vinklat, ofta rent Fake! TT tar i sin tur order från propagandacentraler högre upp i globalisthierarkierna. En del av dessa är förvånansvärda, t ex Saudi-Arabien, andra är mer väntade typ Demokratiska Partiets tankesmedjor, Labor UK, Kinesiska Nyhetsbyråer, Israel. Det handlar om ägandet av världens MSM.

 4. TT:s ägare Bonnier, Schibsted, och NTM är en riktig giftblandning med ett helt vapenförråd av aktivistiska tidningar som Dagens Nyheter, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Södermanlands Nyheter, Norrländska Socialdemokraten, Helagotland, osv, osv….
  Och dessa är endast några få av alla deras tidningar, och de har ett förkrossande media-utbud, det är bara att googla på respektive företag. Hårresande snedvridning, tala om maximal hjärntvätt !

 5. Och det var bra förr sa man att sådant läder ska sådan smörja ha,
  Israel duttar inte med idioter.

 6. Det är mycket otäckt vänsterextrema aktivister har infiltrera varje vrå i Sveriges offentliga liv.

 7. Johan Westerholm tar upp ämnet att svensk media ”underpresterar” återkommande…….

  ”Ur ett medieforskningsperspektiv är Corona-krisen inte ett ointressant fenomen att granska. Krisen visar uppenbara likheter med migrationskrisen 2015.

  Där samma aktörer underpresterar i granskningen av regeringsmakten och samma aktörer driver opinion för att misstänkliggöra de som kritiserar regeringsmakten.”

  https://ledarsidorna.se/2020/06/corona-krisen-och-media-same-same-but-different/

 8. Det här är så skandalöst, så en revolt mot dessa skamligt högt betalda hjärndöda journalister vore på sin rätt.
  De ska berätta sanning och absolut inget annat

 9. Så fungerar agendasättande journalistik i dagens förljugna mainstream media.
  Ska vi verkligen tvingas betala för alla lögner de serverar oss?

Kommentera