Journalist försvarar den socialdemokratiska adeln…

INRIKES. På 26 minuter förstör utrikesministern (S) det eventuella förtroende Sverige hade kvar, skrev vi på bloggen i fredags för fem dagar sedan, nu verkar de ”riktiga” medierna och politikerna ha vaknat. 

Kristedemokraternas ledare Ebba Busch säger att hon tog upp utrikesminister Ann Lindes kritiserade intervju med tysk tv i dag under partiledarmötet – men att frågorna avfärdades av statsministern, rapporterar Expressen– Vi ställde frågor om de väldigt anmärkningsvärda direkta felaktigheter som utrikesministern gjorde i en stor intervju med tysk media, säger hon till Expressen TV och fortsätter: – Att inte vila sig på fakta och det vi vet i det här läget är otroligt allvarligt.

Busch säger att det är ”rimligt” att rätta felaktigheter eller att gå ut och be om ursäkt. – Det var väl inte så smidigt, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt om Lindes intervju.

-Pettersson noterar att socialdemokraten och journalisten Göran Greider tror att det är journalistikens uppgift att rädda ansikten på och försvara den socialdemokratiska adeln trots att Ann Linde (S) var arrogant och ljög…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Journalist försvarar den socialdemokratiska adeln…

 1. Alice Teodorescu Måwe skriver gästkrönika i GP. Bara att instämma i hennes kloka text och fundering.

  ”Enade vi stå, enade vi falla”

  ”Ponera att den svenska statsepidemiologen hetat Björn Olsen. Föreställ dig att han, i spetsen för Folkhälsomyndigheten, tidigt förordat en strategi i linje med stora delar av övriga världens; långtgående initial nedstängning, följt av en gradvis och kontrollerad öppning av samhället, i kombination med massiv testning, effektiv smittspårning och isolering av upphittade sjukdomsfall. Kanske rentav användande av munskydd.

  Hade folk gått man ur huse för att protestera mot en sådan linje? Hade den dömts ut som ovetenskaplig och irrationell? Hade förtroendet för Folkhälsomyndigheten och den, som alltid, ytterst ansvariga regeringen sjunkit som en sten, till följd av att Sverige agerat som resten av Europa?

  Eller lek med tanken att Sverige styrts av en regering vars statsminister hetat Jimmie Åkesson (SD) i stället för Stefan Löfven (S). Hur hade opinionen i ett sådant läge ställt sig till Sveriges drygt 5000 döda, alltså fyra gånger fler än i övriga Norden tillsammans? Hur hade resonemanget förts gällande det faktum att många av de döda haft utrikes bakgrund?

  Hade en sverigedemokratisk utrikesminister kommit undan med en intervju som den som sittande statsråd Ann Linde (S) gjorde i tyska DW News förra veckan, full av felaktiga påståenden och en nästintill parodisk arrogans gentemot den utfrågande journalisten?

  Hade en sådan regering och statsminister kunnat upprepa mantrat om att den pågående hanteringen inte kan utvärderas förrän efteråt? Hade den nationella stoltheten över den svenska särarten överskuggat ilskan över den strategi som resulterat i att svenskar inte varit välkomna i stora delar av Europa, inte ens i grannländerna?

  Det är givetvis omöjligt att med säkerhet veta vad som hade hänt om allting varit precis tvärtom, men genom att vända på perspektiven synliggörs en allvarlig brist i den svenska offentligheten: I Sverige är det sällan innehållet i principerna som är avgörande, även om det ofta framställs så.

  Därför kunde statsminister Stefan Löfven (S) i september 2015 skandera att hans Europa inte byggde några murar, för att två månader senare inta en diametralt annan position, och då deklarera att Sverige hädanefter skulle eftersträva EU:s miniminivå på migrationsområdet – och komma undan med det.

  När det avgörande inte är principerna i sig utan något betydligt mer abstrakt och godtyckligt ökar behovet av att bred enighet uppstår liksom att avsändaren uppfattas som kosher. Men för att uppbåda så djupgående konsensus måste avvikande uppfattningar marginaliseras. Detta görs effektivast genom misstänkliggöranden av avvikarnas avsikter, moral eller, som under den gångna våren, akademiska titlar.

  När vi i framtiden ser tillbaka på coronakrisen är det förmodligen dessa mekanismer, vid sidan av de tragiska dödstalen, som kommer att sticka ut. Den överlägsna, arroganta attityden gentemot omvärlden, hånfullheten mot de som tidigt höjde sina röster för en annan väg. Den blinda, men selektiva, auktoritetstron. Oviljan att erkänna misstag och vidta åtgärder för ett annat resultat. Och slutligen – principlösheten när det plötsligt, över en natt, blir opportunt att ändra ståndpunkt.2

  Alice Teodorescu Måwe

  https://www.gp.se/ledare/enade-vi-stå-enade-vi-falla-1.30082332

 2. Må vara att vissa tycker hennes engelska är okej. då har ni inte sett hennes lön och förstått vad hon har för jobb.
  Tycker det är märkligt att båda pupillerna dra rejält till vänster 😉
  Tror det stod en telepromter där som hon läste från. men den stod till vänster eller körde de med en vanlig skärm.

  Ann linde upplevdes som arg och bitter under intervjuen. Hon klär sig bättre med huckle på huvudet och gör sig nog bättre i Iran, Adjöö!

 3. Så illa är inte hennes engelska. Betydligt värre att lyssna på svenskar som tror de är amerikaner.

  Problemet är hennes attityd och de rena lögnerna som sprutar ur munnen på henne.
  Nä, på med hucklet och åk tillbaka till din mullakompis i Iran istället. Och stanna där!

 4. Vilken pajas hon är Ann Linde. Att säga sanningen är att ge en negativ Sverige bild, menar hon. Varför inte göra rätt från början? Ta riktiga och professionella beslut som bygger på fakta och forskning?
  Sverige styrs av ett gäng amatörer med politiska skygglapper. Tar beslut som inte går att förankra med verkligheten. Det är sjukt. Hur länge ska förfallet få fortgå?

 5. För knappt en månad sedan (den 26/5 2020) intervjuades utrikesminister Ann Linde (S) i TV4 Nyhetsmorgon om ” En negativ Sverigebild är en risk”

  Hon nämnde redan då ordet ”diskriminering” om andra länders negativa attityd mot Sverige p g a effekterna av Sveriges corona-strategi som lett till ökad spridning av covid-19 i vårt land och skyhögt antal åldringar som dött jämfört med våra närmsta grannländer och även övriga EU-länder. (Speltid 7:03)

  Ann Linde har ju knappast använt den gångna månaden till att förbättra Sveriges anseende i omvärlden och droppen blev ju den katastrofala intervjun den 20:e juni 2020 i programmet ”Conflict Zone” i den tyska TV-kanalen Deutsche Welle där Ann Linde bidrog till att sänka Sveriges rykte till absolut bottennivå. Ett kort klipp nedan med det värsta avsnittet. Speltid 2:52.

  https://youtu.be/8XVMOvYGlfY

  • Såg 5-7 minuter på programmet dagen efter sen orkade jag inte mer Det blir bara för mycket. Tyvärr är hela sozzekåren samma skot och korn. Ljug också lite ljug sen lite mer ljug.

   • Det går att hoppa direkt till slutet i den övre, längre videon där det självbelåtna flinet visas.

  • https://youtu.be/rjand84BBKM

   Ytterligare ett fult flin av Åsa Romson, Åhh vad jag är duktig, nu sätter jag verkligen Jimmie Åkesson på plats.

   Men…som vanligt…det är Åkesson som briljerar genom sitt snabba tänkande ( intelligenta ) och agerande.
   7-klövern tillhör inte direkt Mensas begåvnings reserv 😳

   En sånt fröken duktig flin.
   PATETISKT !!! 🤮🤮🤮

 6. I någon mening är de ju de svenska odugliga journalisterna som delvis är att kritisera för att de aldrig ställer de självklara frågorna. De som är satta att granska makten sitter i stället i knäet på dem och kan likställas med korruption. Detta förfarande och svåger-betéende får ju till följd att våra folkvalda aldrig ges en chans att träna eller förbereda sig på de lite svårare frågor som ställs av utländska, RIKTIGA journalister. Greider är alldeles för dum för att begripa hur dum han är.

 7. Att dagens regering med sina mediokra ministrar kan fortsätta sin lekstuga beror till stor del på våra inhemskt erbarmligt dåliga journalister som huserar i våra dagstidningar och i ”statstelevisionen”.

 8. Som sagt Jag greder när jag hör och ser Göran Grrider,
  mannen som har sitt rump avtryck i alla tv soffor. av någon
  konstig anledning!

 9. Ann Lindes make är inte ett dugg bättre. Han uttalade sig om Joakim Lamott när han var i Trollhättan Kronogården innan jul och rapporterade. Då höll han på ligisterna och önskade att JL hade fått stryk av drägget.

  • Dessutom hånade han Kjäll Gustavsson, mördad av 2 mörka machetemän, när han försökte avstyra ett rån.

Kommentera