De vänsterblivna kulturrevolutionärerna påminner om dem som Einstein talade om…

HISTORIA. Miguel Cervantes, föddes 1547 i Kastilien och dog 1616 i Madrid, Spanien. Han var en spansk författare och Spaniens nationalskald. Cervantes är framförallt känd för sitt verk Don Quijote. Romanen handlar om riddaren av den sorgliga skepnaden och hans väpnare Sancho Panza. Den är en dråplig parodi på samtidens populära riddarromaner och stilbildande för den västerländska romankonsten.

Don Quijote slogs mot väderkvarnar som han trodde var jättar.

Cervantes tog värvning i hos den spanska militären och deltog som menig i ett par slag till sjöss, bland annat i slaget vid Lepanto den 7 oktober 1571, där han blev skadad i sin vänstra arm av ett muskötskott. Därav hans öknamn ”El Manco de Lepanto” (spanska ”den enarmade från Lepanto”). Han tillfångatogs en tid senare av algeriska slavpirater under en båtfärd och tillbringade fem år som slav i Algeriet fem år i fångenskap med fyra misslyckade flyktförsök. Han frigavs först efter betalning av en ansenlig lösesumma.

Nyligen rev de vänsterblivna i Los Angeles ned statyer över påstådda slavhandlare och ”rasister” och i San Francisco blev även en staty av Miguel Cervantes vandaliserad, rapporterar San Francisco Chronicle. Detta trots att Cervantes själv var slav åt muslimer under fem år, ett öde han delade med miljontals andra vita kristna och tusentals svenska sjömän.

Västvärldens slavhandel var en bråkdel av arabernas och de svartas slavhandel.

-Pettersson tycker att de vänsterblivna påminner om den som slåss med en väderkvarn, smäll på smäll men försöker samma sak igen, eller som Albert Einstein sa, en idiot är en person som gör samma sak om och om igen och förväntar sig olika resultat.

Ivar Arpi på Svenska Dagbladet har påpekat vänsterextremisternas okunskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “De vänsterblivna kulturrevolutionärerna påminner om dem som Einstein talade om…

 1. Ja, går man inte i skolan är livet inte lätt. Betvivlar att jönsarna bakom detta tillhör de begåvade

 2. Sakförhålland och fakta har ingen betydelse för dessa neomarxister de vill helt enkelt förstöra samhället och börja om på år noll.
  Som hllviken skriver så är kanske inte ABK någon naiv tossa utan en kallhamrad extrem vänsterextremist.
  Att BLM har kunnat få ett sådant genomslag och ledande politiker ställer sig bakom och kritiker blir bannlysta är illavarslande.
  BLM är extrema anarkister av det värsta vänsterslödder som går att finna.

 3. För att förstå hur vänstermobb och BLM entusiaster fungerar så kan man titta på denna.

  • Jag trodde först att det var valet till ordförande i Lo vid senaste kongressen. 😉

   Men insåg sedan att det var AFA (rött mot svart bakgrund). 🙂

  • Antag att det finns typ kalkonfarmer i Sthlms förorter. Tänk om man förser dessa med rätt provocerande ljud. Då skulle det sannolikt ge väldigt mycket gurgel. Va? Har det redan hänt?

Kommentera