Stäng

Dansk afrikan efterlyses för mordförsök

BROTTSLIGHET. Köpenhamnspoliseno efterlyser  26-årige David Vice Rasweu Mmotlana Seripe, efter att ett mordförsök begåtts i Hvidovre strax utanför huvudstaden. Den efterspanade mannen uppges vara beväpnad och farlig och allmänheten varnas för att konfrontera honom. Det rapporterar Jyllands-Posten.

david-vice-rasweu-mmotlana-seripe
David Vice Rasweu Mmotlana Seripe vurderes af politiet som værende farlig. Foto: Københavns Politi

Det mordförsök som han efterspanas för begicks den 27 maj och enligt polisen är brottet kopplat till en pågående gängkriminell konflikt.

öDen danska polisen fick tips i förväg om händelsen och kunde avvärja att mordet fullbordades. Två av gärningspersonerna kunde gripas efter en biljakt som slutade med att de flyende kraschade in i en husvägg. En av gärningsmannen, David Vice Rasweu Mmotlana Seripe, lyckades dock fly till fots från platsen och har sedan dess hållit sig undan rättvisan.

I signalementet beskrivs han som en ”dansk man med afrikanskt utseende, 26 år gammal och med normal kroppsbyggnad, cirka 172 centimeter lång med kort svart hår, bruna ögon och skäggstubb”. Polisen tror att han kan ha ådragit sig sårskador i huvudet i samband med bilkraschen.

Sammanlagt har nio personer frihetsberövats för inblandning i den aktuella gängkonflikten. Dessa väntar åtal för tre fall av mordförsök – utöver händelsen den 27 maj även två andra incidenter, varav en den 25 maj, också den i Hvidovre och en annan den 3 april i Husum. Åtalen omfattar även vapenbrott.

– Pettersson ser att det är samma där som  här…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 reaktioner på “Dansk afrikan efterlyses för mordförsök

  1. Danska polisen får akta sig så de inte skjuter denna heliga icke vita och på sikt lönsamma raketforskare för då blir BLM förbannad och det blir knäböjninga ursäkter åtalade och avskedade poliser !

Kommentera

%d bloggare gillar detta: