Stäng

Ungdomar i Skellefteå stör poliser under utryckning

BROTTSLIGHET. Polisen i Skellefteå har ett återkommande problem – under pågående utryckning blir patrullerna störda av ungdomar, i syfte att provocera. Senast i helgen började ett gäng mopedungdomar köra på gång- och cykelvägar, mot rött – och även kasta ägg på polisen, rapporterar SVT

Polisbil Volvo V90 Foto: Gunnar Creutz, Wikipedia

Patrullen var på väg ut på ett prioriterat jobb, då det kom 5-6 mopeder körande mot polisbilen, i uppsökande syfte, bland annat körandes på bakhjulet. Det kastades även ägg på polisbilen och mopedförarna försökte provocera fram ett förföljande.

Problemet med ungdomar som stör poliser är återkommande just i Skellefteå. – Dessa ungdomar följer efter poliserna även när det inte är utryckning, förklarar David Levy på polisen.

Polisen skriver på sin hemsida att det är ”oroväckande” att ungdomar försöker störa verksamheten under pågående jobb, där patrullen dessutom beordrats för att förhindra ett grovt brott. Risken för att en olycka ska inträffa är överhängande då mopedförarna kör mot rött, mot trafiken samt på gång- och cykelvägar i syfte att provocera patrullerna i Skellefteå. Polisen vill nu att föräldrar i Skellefteå pratar med sina barn och ungdomar.

-Pettersson säger att så går det när polisen glömmer att sätta sig i respekt. Polisen ska vara hårda men rättvisa, beslagta mopederna, bötfäll ungarna för att mopparna är trimmade och dra in lämplighetsintyget för dem så det inte blir något körkort när de fyller 18 så blir det nog lugnare sedan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “Ungdomar i Skellefteå stör poliser under utryckning

 1. Jag har aldrig sett någon med rötter i Långtbortistan på någon motordriven tvåhjuling förutom de som den norska monologpolisen grep. Något får mig att tro att det är alldeles för svårt för dem att behärska. Det är alltså en överhängande risk att det är svenska ungdomar som blivit blattifierade och det skulle vara värre.

  Poliser ska vara hårda (men rättvisa) och mopedister är mjuka så jag förstår inte problemet. Detta var ett problem i London tills polisen ändrade taktik.

 2. Men för fan..!! Ta tag i sådana här problem nån gång. Markera hårt mot svartskallebuset..!! Bra egendomligt, men man lyckas tydligen aldrig fånga personer i sådana här fall. När BLM-packet kastar sten och sparkar på polisbilarna kör man undan utan åtgärd. Helt jävla obegripligt, markera nån jävla gång. Med vapen om så behövs. Annars framstår de som nån oduglig jävla fittpolis, som mest finns till för att trakassera (i stort sett laglydiga) ”Svenssons”. Som råkat köra 55 på 50-väg eller nåt annat allvarligt brott. Pinsamt! Ska man ta fittpolisen på allvar kanske det börjar bli dags att börja jobba lite…..

 3. Enligt den polisiära utbildningen så får man inte gå för hårt fram mot dessa socialt utsatta ungdomar.
  Tar polisen en moped så bränner de väl några bilar och en skola eller så.
  Efter det så måste de väl få gråta ut hos någon journalist i TV hur förföljda de är av polisen.

 4. Denna typ av kaxiga skitungar lär vi nog få vänja oss vid. Då somliga poliser kör den mesiga och krypande stilen och andra är livrädda för att ingripa och därmed hängas ut som syndabockar gentemot de ”stackars, av polisen trakasserade” ungdomarna. Som bonus för drägget sprider sig de anarkistiska tongångarna och upplopp och plundringar blir vardag.

 5. Pettersson:
  Du skriver att våra importerade guldklimpar inte får något Körkort !!
  Som nära vittne och boende i ett ghetto betvivlar jag att dessa Beduiner vet vad ett körkort är !
  När de dessa baaarn kommer hit är de ju högst 12-15 år.En tid senare ses dessa köra runt i bilar av bättre klass.
  Berättar de att de redan har sådant hemma i Orienten,resp.Afrika) kommer ett Abzurdsk per post,utan prövning….

   1. @Kents tråd: ”Tar polisen en moped så bränner de väl några bilar och en skola eller så..”, kan vara en orsak att polisen inte tar i med hårda nyper. Vore det ofärgade som bara busar hade nog soc och föräldrarna varit inkopplade på styrningen.

 6. Det är lätt att klandra polisen.
  Är övertygad om att många poliser skulle vilja ta dessa moppeligister i upptuktelse, men de vet att skulle de göra så, skulle det förmodligen resultera i att de nog behövde söka nya jobb. De flesta poliser i yttre tjänst vet att man jagar inte mopedister på gång och cykelvägar med polisbil. Skulle den ”stackars” ynglingen råka köra omkull under en sådan jakt och skada sig, skulle nog både JO och åklagare gladeligt ställa upp och försöka få polisen både avskedad och dömd.

  Och det här är ungdomarna många gånger väl medvetna om. Man vet att man kan provocera utan att det händer så mycket.

  Polisen behöver mer och bättre verktyg i sin låda än man har idag. Men med en regering som hellre stödjer afa ligister än sin egen poliskår, kan det inte bli bättre.

 7. Helt i linje med den pågående invasionen!
  Helt i linje med Black Lies Matter!

  Kanske dags att börja rädda Vårt Fosterland?
  Kanske dags att polisen gör sitt jobb?
  Kanske dags att sätta packet på plats?

  Sverige finns snart inte mer!
  Kontraktet från 1990 sänkte Sverige!
  LANDSFÖRRÄDARNA finns kvar!
  LANDSFÖRRÄDARNA måste dömas!
  LANDSFÖRRÄDARNA förstör Sverige!

 8. Petterson vet mycket väl att någon rättelse bara sker vad gäller etniskt svenska ungdomar. Rättsväsendet kommer inte att göra något alls åt ungdomar med invandrarbakgrund. de får en berömmande klapp på axeln och släpps utan åtgärd (d v s ett samtal med socialtjänsten). Tro inte att invandrarungdomarnas föräldrar skulle agera utan snarare berömma.

 9. Om man som den svenska polisen sätter fula öknamn på sig själva, knäböjer inför grova brottslingar, bjuder andra kriminella på saft och bullar, vägrar (törs inte) ingripa under pågående rån, inbrott eller misshandel, vad har vi då polisen till?
  Men istället angriper dom med stor effektivet och slagkraft pensionärer som råkat säga sanningen om massinvandringen, eller som kanske har lämnat ett utförligt signalement på en utländsk missdådare!
  Eller poliser som officiellt och skamlöst klär sig i gummikläder och spökar ut sig i andra äckliga homofiliska atttributer.
  Jag saknar då all respekt för den svenska polisen, dom är inte värda min eller andras respekt, även de kriminella saknar respekt för dem. Ingen har respekt för dessa högt avlönade socialistiska lakejer och pajasar.
  Jag säger fy fan för det svenska ”rättsväsendet”
  Och stackars oss, stackars Sverige och det uppväxande släktet som tvingas leva i detta helvete, ett helvete som nu eskalerar med ljudets hastighet och fördubblas dag för dag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: