Stäng

Polis stoppar Black lives matter-protest

BROTTSLIGHET. Polisen har upplöst en Black lives matter-protest mot rasism och polisvåld utanför USA:s ambassad i Stockholm. – På platsen var det fler än 50 personer och då har vi fattat beslut om att den ska upplösas, säger polisens presstalesperson Towe Hägg, enligt SVT

USA:s ambassad i Stockholm. Bild från Wikipedia

Demonstranterna samlades utanför ambassaden på Dag Hammarskjölds väg i Stockholm under lördagseftermiddagen. Flera av dem bar plakat med budskap mot rasism och med uppmaningar att stoppa övervåld från polisen. Demonstrationen hade dock inte fått tillstånd av polisen på grund av risken för spridning av coronaviruset. Vid 15.45-tiden fattade polisen beslut om att upplösa protesten.

– Vi har uppmanat folk att lämna platsen med anledning av att vi har fattat beslut om att sammankonsten ska upplösas. Nu har vi påbörjat att avvisa de personer som inte har hörsammat vår uppmaning att lämna, säger Hägg.

Ingen av demonstranterna har frihetsberövats. – Sätter man sig ner så får man hjälp av polispersonal på plats att resa sig upp och blir uppmanad att lämna området, säger Hägg.

Flera Black lives matter-demonstrationer har hållits i Sverige, USA och andra delar av världen under den senaste månaden efter det att den obeväpnade svarte amerikanen George Floyd dödades i samband med ett polisingripande i Minneapolis i USA i slutet av maj.

-Pettersson undrar varför inte Black lives matter och deras medlöpare protesterar mot övervåldet som svarta begår i Sveriges förorter eller mot övervåldet i Afrikanska diktaturer i stället för att försvara en kriminell svart amerikan…

Det är många som har det tufft i livet men som inte krossar småföretagares affärer eller plundrar småbarnsfamiljers flyttlass. Det gör bara svin…

De svartas rasism drabbar dem själva, har deras liv någon betydelse, får de studera, skaffa sig utbildning, passa tider, arbeta hårt och spara pengar.

Det håller inte att skylla på andra och vara beroende av socialbidrag, vara kriminell och sitta i fängelse, sluta vara offer och sluta hylla en kriminell som George Floyd…

George Floyd har begravts men hans ande verkar leva. Stefan Åsberg säger i SVT Aktuellt att man ska lyfta fram det George Floyd stod för…

https://twitter.com/DVATW/status/1271551110621417472

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Polis stoppar Black lives matter-protest

 1. Blir det knäböjning nu för Kling och Klang och en ursäkt till dagens heliga s.k organisation BLM ?

 2. Så blir det i länder som inte får försvara sig själv. England förbjöd vapen för några år sedan. Precis som vissa andra länder innan de började med övergrepp mot den egna befolkningen. Samma idéer florera inom EU.
  Tur att reglerna är annorlunda i USA. Där har du rätten kvar och folk har vapen och kommer att använda dom vid behov.

 3. vilka äckliga djur tänkte på filmen stackars svarta kvinna åker på fett med stryk i affären

  vilja djur fega och så slår en ung kvinna

  ni ser dom tror att dom kan göra som dom vill i

  hela europa

  e sverige england där det finns mest av analfabeterna

  afrikaner o araber

  europa är vårt

  i mitt hemland öst har vi har inte dessa vi vill ej ha dom ej välkomna kommer dom så åker dom ut fort e annat

  bara skapar kaos dom flesta av dom o nu har dom visat sitt rätta ansikte

  muslimerna = araberna vill ta över sverige o säkerligen london tycker det är värre i london faktiskt

  men vi är inte långt ifrån london o england

  säger bara 1 sak till england i sverige

  in med MILITÄREN hyr en sverige för ni har ingen

  o börjar visa att detta är vårt land ser detta som mitt land och så

  vakna vakna

 4. Svarta begår Övervåld mot Svarta 24/7 i hela Afrika……

  Var är demonstrationer mot det???

  Assholes!

 5. Han skulle kunna bli en galionsfigur eller varnande exempel, för dom som förordar ”gör-det-själv-abort”.

 6. Det är sorgligt hur revolutionära svarta med sina medlöpare fördärvar en positiv inställning från vanliga medborgare. Alla oavsett hudfärg måste ta avstånd från otäcka demonstrationer och upplopp. Annars drabbas även de goda som i bakgrunden torde vara de flesta. Att utnyttja upploppen av demokraterna i presidentvalet visar bara att det är inte värdiga att leda landet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: